Υλικά
Υλικά
200 γρ. ξερά σύκα
200 γρ. σταφίδες
200 γρ. χουρμάδες ξεροί, χωρίς το κουκούτσι
200 γρ. δαμάσκηνα ξερά
200 γρ. βερίκοκα ξερά
150 γρ. αμύγδαλα ψιλοκομμένα
150 γρ. καρύδια ψιλοκομμένα
1 λίτρο γλυκό κρασί Σάμου
60 γρ. μέλι
2 πορτοκάλια (το χυμό)
1 λεμόνι (το χυμό)
2 ξύλα κανέλας
24 γαρίφαλα
Παρασκευή
Τοποθετούμε τα ξερά φρούτα σε χλιαρό νερό και τα αφήνουμε για 24 ώρες να μουλιάσουν.
Τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα, μαζί με το κρασί Σάμου, την κανέλα, τα γαρίφαλα, το χυμό λεμονιών και πορτοκαλιών, και τα βράζουμε για 35 λεπτά.
Τα κρυώνουμε και τα βάζουμε στο ψυγείο, μέσα σε ένα μεγάλο μπολ.
Βράζουμε το μέλι και σε μια άλλη κατσαρόλα βράζουμε νερό και κάνουμε ένα τσάι με άρωμα γιασεμί.
Παίρνουμε ένα φλιτζανάκι του καφέ από το τσάι γιασεμί και το προσθέτουμε στο μέλι, δημιουργώντας έτσι ένα σιρόπι.
Όταν έρθει η ώρα να σερβίρουμε, ρίχνουμε πάνω από τα φρούτα, που έχουν στο μεταξύ παγώσει, το σιρόπι του μελιού και πασπαλίζουμε με τα αμύγδαλα και τα καρύδια.