ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Λουκουμάδες με Αυγά και Βανίλια

Πώς θα φτιάξετε τους πιο νόστιμους λουκουμάδες με αυγά και βανίλια.

ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ ΜΕ ΑΥΓΑ ΚΑΙ ΒΑΝΙΛΙΑ

Υλικά

3/4 κιλού αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 φακελάκι μπέικιν

2 κουτ. του γλυκού μαγιά ξηρή

200 γραμ. γάλα εβαπορέ

2 μεγάλα αυγά

100 γραμ. ζάχαρη

2 βανίλιες

1 πρέζα αλάτι

λάδι για το τηγάνισμα

Για το γαρνίρισμα:

μέλι, σουσάμι, καρύδια, κανέλα, σιρόπι σοκολάτας

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το αλάτι, το μπέικιν, τις βανίλιες και τη ζάχαρη.

Σε λίγο χλιαρό νερό διαλύουμε την ξηρή μαγιά.

Κάνουμε στο αλεύρι μια λακουβίτσα και εκεί ρίχνουμε την διαλυμένη μαγιά, το γάλα και τα αυγά.

Ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μια όμορφη και ελαστική ζύμη.

Σκεπάζουμε το μπολ με διαφανή μεμβράνη και αφήνουμε τη ζύμη μας να σταθεί για δυο τρεις ώρες.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε μπόλικο λάδι και μόλις κάψει ρίχνουμε με ένα κουτάλι κομμάτια ζύμης.

Τα ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν γύρω γύρω.

Επίσης...

Η Μελαχρινή

Πήρε το όνομά της από το σκούρο χρώμα που της δίνει το κακάο.

Το Αυθεντικό Σάμαλι

Πολλοί το μπερδεύουν με το ραβανί. Όμως το σάμαλι είναι ένα διαφορετικό γλυκό, με άρωμα από μαστίχα και αμύγδαλο.

Περισσότερα από

Γλυκά

Η Καρυδόπιτα

Η κορυφαία συνταγή για να την κάνεις όπως η γιαγιά.

Το Αυθεντικό Ραβανί της Βέροιας

Για τους Βεροιώτες είναι "θρησκεία". Γλυκό του γαλακτοπώλη, παραδοσιακά, το ραβανί θέλει πρωτίστως ένα καλό πρόβειο γιαούρτι.

Σουφλέ με Μέλι

Ένα σουφλέ με ελληνική γεύση και γαλλική τεχνική, εύκολο και με ελάχιστα, απλά υλικά, που πάντα έχουμε στο σπίτι.

Η Μουσταλευριά

Πιο φινετσάτη, πιο ανάλαφρη δεν έχω δοκιμάσει ποτέ. Το μυστικό είναι στο κορν φλάουρ, που καταργεί το αλεύρι και της δίνει στο τέλος μια υφή σαν ελαφρύ ζελέ.

Τα Κουρκουμπίνια

Έχει πάρει το όνομά του από τη λατινική λέξη cucurbito, που σημαίνει νεροκολόκυθο, χάρη στο σχήμα του.

Πορτοκαλόπιτα χωρίς Ζάχαρη

Από τα πιο αγαπημένα γλυκά, η πορτοκαλόπιτα έχει πολλούς φίλους αλλά και πολλές συνταγές.

Τα Σεκέρ Παρέ

Σκέτο seker pare, δηλαδή "κομμάτι γλύκισμα", όπως μεταφράζεται από τα τούρκικα, τη χώρα της καταγωγής του.

Τριγωνάκια Θεσσαλονίκης

Γλυκό ταυτισμένο με τη συμπρωτεύουσα.

Τα Σαραγλάκια

Άλλο ένα σιροπιαστό με καταγωγή από το τούρκικο σαράι, όπως λέει και το όνομά του.

Τα Μασουράκια της Τήνου

Εναλλακτική του μπακλαβά, μια γρήγορη και εύκολη συνταγή, που δεν χρειάζεται ιδιαίτερη τεχνική για να πετύχει.