ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Χαλβάς με Μέλι

Η συνταγή για χαλβά με μέλι.

ΧΑΛΒΑΣ ΜΕ ΜΕΛΙ

Υλικά

2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό

1 φλιτζάνι λάδι

2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη

1/2 φλιτζάνι μέλι

5 φλιτζάνια νερό

1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα

1/4 ξανθές σταφίδες

2 κομμάτια κανέλα

3 γαρίφαλα

1 φλούδα λεμονιού

Εκτέλεση

Βράζουμε για 2-3 λεπτά το νερό με τη ζάχαρη, το μέλι και τα μυρωδικά.

Αφαιρούμε τα μυρωδικά με τρυπητή κουτάλα και διατηρούμε το σιρόπι καυτό.

Βάζουμε σε μια φαρδιά κατσαρόλα το λάδι να κάψει και ρίχνουμε λίγο λίγο το σιμιγδάλι ανακατεύοντας διαρκώς με μια ξύλινη κουτάλα.

Καβουρδίζουμε μέχρι να ξανθύνει το μείγμα και ρίχνουμε και τα καρύδια.

Συνεχίζουμε το καβούρδισμα ανακατεύοντας πάντα σε σιγανή φωτιά και όταν το μείγμα αποκτήσει καστανό χρώμα, βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα τις σταφίδες.

Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το σιρόπι.

Βάζουμε την κατσαρόλα σε πολύ σιγανή φωτιά και την σκεπάζουμε για λίγα λεπτά ώστε να απορροφηθεί το σιρόπι.

Βάζουμε το μείγμα σε φορμάκια και τα σερβίρουμε πασπαλισμένα με κανέλα.

Επίσης...

Crème Brûlée

Η συνταγή για την απόλυτη κρεμ μπρουλέ.

Γαλακτομπούρεκο χωρίς Αυγά

Η συνταγή για το πιο νόστιμο γαλακτομπούρεκο χωρίς αυγά.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ραβανί

Η συνταγή για το πιο νόστιμο ραβανί.

Πεντανόστιμα Τσουρέκια

Πώς θα φτιάξετε πεντανόστιμα τσουρέκια.

Χαλβάς Φούρνου

Πώς θα φτιάξετε τον πιο νόστιμο χαλβά φούρνου.

Kαλτσουνάκι Σιροπιαστό

Πώς θα φτιάξετε καλτσουνάκι σιροπιαστό.

Tρίγωνα Αμυγδάλου

Πώς θα φτιάξουμε τρίγωνα αμυγδάλου.

Φορμάκια

Πώς θα φτιάξετε φορμάκια.

Tουλουμπάκια

Πώς θα φτιάξετε τουλουμπάκια.

Λουκουμάδες

Η συνταγή για τους πιο νόστιμους λουκουμάδες.

Γλυκά Πιτάκια με Κρέμα

Η συνταγή για γλυκά πιτάκια με κρέμα.

Γλυκό Κάστανο

Πώς θα φτιάξετε γλυκό κάστανο.