ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Σουφλέ με Μέλι

Ένα σουφλέ με ελληνική γεύση και γαλλική τεχνική, εύκολο και με ελάχιστα, απλά υλικά, που πάντα έχουμε στο σπίτι.

ΣΟΥΦΛΕ ΜΕ ΜΕΛΙ

Υλικά

100 γρ. μέλι

100 γρ. αλεύρι

ξύσμα από 1½ λεμόνι

300 ml ζεστό γάλα

4 κ.σ. ζάχαρη

4 αβγά (χώρια οι κρόκοι από τα ασπράδια)

120 γρ. βούτυρο αγελάδος μαλακό

άχνη για το πασπάλισμα

λίγο βούτυρο για τα φορμάκια

Εκτέλεση

Βουτυρώνουμε έξι ατομικά φορμάκια (της κρέμας καραμελέ).

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C.

Χτυπάμε τα ασπράδια σε πολύ σφιχτή μαρέγκα.

Διαλύουμε το μέλι και τη ζάχαρη στο ζεστό γάλα. Προσθέτουμε το ξύσμα.

Σε ένα αντικολλητικό κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το βούτυρο και το ανακατεύουμε με το αλεύρι. Ρίχνουμε λίγο λίγο το γάλα και χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να δέσει.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε έναν έναν τους κρόκους και χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να ενσωματωθούν στο μίγμα. Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει λίγο.

Προσθέτουμε στη συνέχεια τη μαρέγκα και με απαλές κινήσεις την ενσωματώνουμε στην κρέμα.

Μοιράζουμε το μίγμα στα φορμάκια και ψήνουμε για 25'-30'.

Τρώμε τα σουφλέ ζεστά, πασπαλισμένα με άχνη.

Επίσης...

Πορτοκαλόπιτα χωρίς Ζάχαρη

Από τα πιο αγαπημένα γλυκά, η πορτοκαλόπιτα έχει πολλούς φίλους αλλά και πολλές συνταγές.

Τα Σεκέρ Παρέ

Σκέτο seker pare, δηλαδή "κομμάτι γλύκισμα", όπως μεταφράζεται από τα τούρκικα, τη χώρα της καταγωγής του.

Περισσότερα από

Γλυκά

Τριγωνάκια Θεσσαλονίκης

Γλυκό ταυτισμένο με τη συμπρωτεύουσα.

Τα Σαραγλάκια

Άλλο ένα σιροπιαστό με καταγωγή από το τούρκικο σαράι, όπως λέει και το όνομά του.

Τα Μασουράκια της Τήνου

Εναλλακτική του μπακλαβά, μια γρήγορη και εύκολη συνταγή, που δεν χρειάζεται ιδιαίτερη τεχνική για να πετύχει.

Τα Ροξάκια

Με γέμιση καρύδι και σοκολάτα, τα ροξάκια είναι από τις πιο πρωτότυπες μπουκίτσες-σιροπιαστά της παράδοσης.

Τα Κανταϊφάκια

Γλυκό που κρύβει μέσα του όλη την ιστορία του οθωμανικού κόσμου, αγαπημένο από την Ελλάδα ως την Αίγυπτο, τον Λίβανο και την Παλαιστίνη.

Τα Φοινίκια της Μακεδονίας

Πολλοί τα μπερδεύουν με τα μελομακάρονα. Πρόκειται όμως για ένα πολύ ξεχωριστό, ξεχασμένο και ιδιαίτερο γλυκάκι.

Το Αρμενοβίλ

Η συνταγή για το πιο απολαυστικό αρμενοβίλ.

Το Προφιτερόλ

Η συνταγή για το απόλυτο προφιτερόλ.

Το Κιουζέλ

Πώς θα φτιάξεις κιουζέλ.

Τα Τρίγωνα Πανοράματος

Πώς θα φτιάξεις τρίγωνα Πανοράματος.