Υλικά
Υλικά (για 2 άτομα)
400 γρ. καρέ αρνιού
10 ελιές Άμφισσας
Μιλφέιγ λαχανικών
1 μελιτζάνα
2 κολοκυθάκια
2 ντομάτες
4 εσαλότ
Τραγανή κρούστα
60 γρ. βούτυρο
30 γρ. γαλέτα
10 γρ. εσαλότ
5 γρ. σκόρδο
10 γρ. μαϊντανός
Παρασκευή
Περνάμε το καρέ αρνιού από τηγάνι με ελαιόλαδο, για να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές.
Κατόπιν, το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο (180°C) για 12 λεπτά.
Το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
Μιλφέιγ λαχανικών
Κόβουμε τα λαχανικά σε λεπτές ροδέλες και τα ροδίζουμε στο ελαιόλαδο και από τις δύο πλευρές.
Τα αλατοπιπερώνουμε και τα στήνουμε σε μιλφέιγ: αρχίζουμε με μια ροδέλα μελιτζάνας, συνεχίζουμε με τα εσαλότ και τα κολοκυθάκια, και τελειώνουμε με ροδέλα μελιτζάνας.
Τραγανή κρούστα
Αναμιγνύουμε καλά το βούτυρο με τη γαλέτα, τα ψιλοκομμένα εσαλότ, το σκόρδο και το μαϊντανό.
Με αυτό το μίγμα καλύπτουμε όλο το καρέ.
Το περνάμε από το φούρνο για 3-4 λεπτά.
Σερβίρουμε με ελιές Άμφισσας και με το μιλφέιγ λαχανικών.