ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Χουνκιάρ Μπεγιεντί

ΧΟΥΝΚΙΑΡ ΜΠΕΓΕΝΤΙ

Υλικά

750 γρ. μοσχαρίσιο ή αρνίσιο κρέας χωρίς κόκαλο

2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα

3 σκελίδες σκόρδο

700 γρ. τριμμένες ντομάτες

1 κ.σ. πελτέ ντομάτας

1 κ.σ. μέλι

1 κ.γλ. κανέλα

3-4 κόκκους μπαχάρι

λίγο μοσχοκάρυδο

ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

Για τον πουρέ μελιτζάνας

4 μεγάλες φλάσκες μελιτζάνες

χυμό από ½ λεμόνι

250 ml γάλα

3 κ.σ. βούτυρο

2 κ.σ. αλεύρι

100 γρ. τριμμένο κασέρι

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Κόψτε το κρέας σε μικρότερα κομμάτια. Βάλτε στην κατσαρόλα 4-5 κουταλιές ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρέας με τα κρεμμύδια και το σκόρδο.

Αφήστε τα για αρκετά λεπτά σε δυνατή φωτιά και μετά ρίξτε τις ντομάτες, τον πελτέ, τα μπαχαρικά, το μέλι, αλάτι και πιπέρι.

Ρίξτε ½ λίτρο ζεστό νερό ή ζωμό κρέατος και μαγειρέψτε το φαγητό σε μέτρια φωτιά για 1 ώρα περίπου, μέχρι να μαλακώσει το κρέας.

Πλύνετε τις μελιτζάνες και τρυπήστε τις σε αρκετά σημεία με το πιρούνι. Ψήστε τις στους 200°C για 35'-45'. Όσο είναι ζεστές, ξεφλουδίστε τις και αφήστε την ψίχα τους για 5' σε ένα μπολ με νερό και χυμό από ½ λεμόνι. Στραγγίξτε την ψίχα και ψιλοκόψτε τη.

Βάλτε στην κατσαρόλα το βούτυρο και το αλεύρι, ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν και ρίξτε το γάλα.

Αφήστε το μείγμα για λίγα λεπτά σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να πήξει ελαφρώς.

Αλατοπιπερώστε και ρίξτε την ψίχα της μελιτζάνας και το κασέρι. Αφήστε τον πουρέ για 1'-2' στη φωτιά και κατεβάστε από την εστία.

Για να σερβίρετε, μοιράστε τον πουρέ της μελιτζάνας στα πιάτα και από πάνω το κρέας με τη σάλτσα του.

Tip

Κλασικό πολίτικο φαγητό, ιδανικό για γιορτινό ή κυριακάτικο τραπέζι.

Επίσης...

Φιλέτο Χοιρινό με Κρούστα Αμυγδάλου και Αρωματικά Βότανα του Άγγελου Μπακόπουλου

Μία θαυμάσια συνταγή από τον Executive Chef των εστιατορίων στα Katikies Mykonos & Santorini Hotels.

Κιμαδόπιτα Ρολό με Μελιτζάνες

Ο συνδυασμός κιμά και μελιτζάνας, όταν δροσίζει με την ευωδιά του μαϊντανού, φτιάχνει μια πολύ φινετσάτη πίτα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Στήθος Πάπιας με Sesame Tofu​​​​​​​ του Σπύρου Μαυροειδή

Μία ιαπωνοπερουβιανή συνταγή με μακρινή καταγωγή από την Γαλλία από τον executive chef του Nikkei.

Ριζότο με Κιμά στο Φούρνο

Η συνταγή για το πιο νόστιμο ριζότο με κιμά στο φούρνο.

Κότσι Χοιρινό με Πατάτες Φούρνου

Πώς θα φτιάξετε κότσι χοιρινό με πατάτες φούρνου.

Απίθανες Κροκέτες με Κιμά

Πώς θα φτιάξετε τις πιο νόστιμες κροκέτες με κιμά.

Μοσχάρι με Σάλτσα Σετσουάν

Μία κλασική κινέζικη συνταγή, καυτερή και γλυκιά ταυτόχρονα.

Ρολό Κιμά με Αυγά

Πώς θα φτιάξετε ρολό κιμά με αυγά.

Χοιρινή Τηγανιά με Σάλτσα Τυριού και Μουστάρδα

Πώς θα φτιάξετε χοιρινή τηγανιά με σάλτσα τυριού και μουστάρδα.

Πατάτες Hot Dog, Γεμιστές με Λουκάνικα και Μουστάρδα

Hot Dog χωρίς ψωμάκι, με την πατάτα να παίζει αυτόν το ρόλο.

Cubano Σάντουιτς

Η απόλυτη συνταγή για το Cubano.

Πανσέτα Χοιρινή Ρολό

Η συνταγή για πανσέτα χοιρινή ρολό.