ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Χουνκιάρ Μπεγιεντί

ΧΟΥΝΚΙΑΡ ΜΠΕΓΕΝΤΙ

Υλικά

750 γρ. μοσχαρίσιο ή αρνίσιο κρέας χωρίς κόκαλο

2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα

3 σκελίδες σκόρδο

700 γρ. τριμμένες ντομάτες

1 κ.σ. πελτέ ντομάτας

1 κ.σ. μέλι

1 κ.γλ. κανέλα

3-4 κόκκους μπαχάρι

λίγο μοσχοκάρυδο

ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

Για τον πουρέ μελιτζάνας

4 μεγάλες φλάσκες μελιτζάνες

χυμό από ½ λεμόνι

250 ml γάλα

3 κ.σ. βούτυρο

2 κ.σ. αλεύρι

100 γρ. τριμμένο κασέρι

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Κόψτε το κρέας σε μικρότερα κομμάτια. Βάλτε στην κατσαρόλα 4-5 κουταλιές ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρέας με τα κρεμμύδια και το σκόρδο.

Αφήστε τα για αρκετά λεπτά σε δυνατή φωτιά και μετά ρίξτε τις ντομάτες, τον πελτέ, τα μπαχαρικά, το μέλι, αλάτι και πιπέρι.

Ρίξτε ½ λίτρο ζεστό νερό ή ζωμό κρέατος και μαγειρέψτε το φαγητό σε μέτρια φωτιά για 1 ώρα περίπου, μέχρι να μαλακώσει το κρέας.

Πλύνετε τις μελιτζάνες και τρυπήστε τις σε αρκετά σημεία με το πιρούνι. Ψήστε τις στους 200°C για 35'-45'. Όσο είναι ζεστές, ξεφλουδίστε τις και αφήστε την ψίχα τους για 5' σε ένα μπολ με νερό και χυμό από ½ λεμόνι. Στραγγίξτε την ψίχα και ψιλοκόψτε τη.

Βάλτε στην κατσαρόλα το βούτυρο και το αλεύρι, ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν και ρίξτε το γάλα.

Αφήστε το μείγμα για λίγα λεπτά σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να πήξει ελαφρώς.

Αλατοπιπερώστε και ρίξτε την ψίχα της μελιτζάνας και το κασέρι. Αφήστε τον πουρέ για 1'-2' στη φωτιά και κατεβάστε από την εστία.

Για να σερβίρετε, μοιράστε τον πουρέ της μελιτζάνας στα πιάτα και από πάνω το κρέας με τη σάλτσα του.

Tip

Κλασικό πολίτικο φαγητό, ιδανικό για γιορτινό ή κυριακάτικο τραπέζι.

Επίσης...

Λουκανικοπιτάκια με Υπέροχη Ζύμη

Η πορτοκαλάδα και το ξίδι κάνουν όλη τη διαφορά στο σπιτικό ζυμάρι, που ανοίγει εύκολα.

Ρολάκια Καισαρείας

Η παστουρμαδόπιτα είναι από τις πιο αγαπημένες πίτες. Στην εκδοχή "μπουκίτσα" γίνεται ακόμα πιο νόστιμη και λαχταριστή.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Ζαμπονοτυροπιτάκια με Ψωμί του Τοστ

Πιο τραγανά δε γίνονται! Πιο νόστιμα επίσης!

Η Φρουτάλια της Άνδρου "Αλλιώς"

Μία εκδοχή για τη φρουτάλια της Άνδρου, που γίνεται πανεύκολα, κάπως αλλιώς.

Ατζέμ Πιλάφι με Συκωτάκια Πουλιών

Τα συκωτάκια πουλιών είναι μια πολύτιμη πρώτη ύλη, οικονομική και πεντανόστιμη.

Κουνελάκι με Μελιτζάνες και Κύμινο

Υγιεινό, ελαφρύ και καθαρό κρέας, το κουνελάκι 'παντρεύεται' εύκολα στην κατσαρόλα με όλα τα λαχανικά.

Φασόλια Χάντρες με Λαχανικά και Λουκάνικο

Στην κατσαρόλα τα φασόλια αγαπιούνται από όλους.

Πίτα με Κεφτεδάκια

Η συνταγή για πίτα με κεφτεδάκια.

Ένα Αλλιώτικο Παστίτσιο

Η συνταγή για ένα εναλλακτικό παστίτσιο.

Τραγανές Αβγοκροκέτες με Κιμά

Πώς θα φτιάξεις αβγοκροκέτες με κιμά.

Γιουβαρλάκια με Βλίτα

Η συνταγή για γιουβαρλάκια με βλίτα.

Σφουγγάτο με Κιμά

Η συνταγή για σφουγγάτο με κιμά.