Follow us

Κατσικάκι με Ντοματίνια

Πώς θα φτιάξεις κατσικάκι με ντοματίνια.

ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ

Υλικά

•1.300 - 1.500 γρ. κατσικάκι κομμένο σε μερίδες

•2 πιπεριές (Φλωρίνης και κέρατο)

•1 καυτερή μικρή πιπερίτσα

•3 - 4 σκελίδες σκόρδο

•1 ποτηράκι λάδι

•1 ποτηράκι κρασί

•ξύσμα από 1 λεμόνι

•αλάτι, πιπέρι, ρίγανη

•1 κιλό ντοματίνια

•1 κρεμμύδι σε ροδέλες

Εκτέλεση

Βάζω το λάδι στην κατσαρόλα και μόλις ζεσταθεί τσιγαρίζω για 4 - 5 λεπτά το κρεμμύδι, το σκόρδο, το κρέας, τις πιπεριές κομμένες σε ροδέλες και την πιπερίτσα ολόκληρη.

Σβήνω με το κρασί, προσθέτω αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και 2 - 3 ποτήρια νερό και αφήνω το φαγητό να βράσει.

Μόλις είναι έτοιμο κι έχει πολύ λίγο ζουμάκι, προσθέτω τα ντοματίνια και τα αφήνω να πάρουν 4 - 5 βράσεις προτού σβήσω τη φωτιά.

Όταν βάλω τα ντοματίνια στην κατσαρόλα, την κουνάω προσεκτικά, να μη λιώσουν.

Σερβίρεται ζεστό, με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το ξύσμα λεμονιού. Ταιριάζει με πουρέ, πιλάφι ή μακαρόνια.

Επίσης...

Καγιανάς με Πράσο, Ανθότυρο και Κατσικάκι

Η συνταγή για έναν υπέροχο καγιανά.

Αρνάκι στη Γάστρα με Πορτοκάλι

Το αρνάκι-λουκούμι σε όλο του το μεγαλείο, γεμάτο αρώματα από μυρωδικά και πορτοκάλι.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Η Μαγικότερη Κρεατόσουπα

Μια εντελώς διαφορετική κρεατόσουπα, όπως τη φτιάχνουν συχνά στο Πήλιο, αλλά και στα νησιά του Ιονίου.

Αρνάκι Φρικασέ με Αμπελόφυλλα

Ένα καταπληκτικό, αλλιώτικο φρικασέ.

Κατσικάκι Γεμιστό

Η συνταγή για κατσικάκι γεμιστό.

Αρνάκι με Αγκινάρες

Η συνταγή για αρνάκι με αγκινάρες.

Κατσικάκι Μεθυσμένο

Πώς θα φτιάξεις κατσικάκι μεθυσμένο.

Κλασικό Αρνάκι Κλέφτικο

Πώς θα φτιάξετε το κλασικό αρνάκι κλέφτικο.

Χουνκιάρ Μπεγιεντί

Η συνταγή για το αυθεντικό χουνκιάρ μπεγιεντί, όπως το φτιάχνουν στην Κωνσταντινούπολη.

Κεμπάπ με Αρνί

Η συνταγή για το πιο νόστιμο κεμπάπ με αρνί.

Αρνί με Δαμάσκηνα και Ρύζι στο φούρνο

Από τις πιο νόστιμες συνταγές για να μαγειρέψεις αρνάκι ή κατσικάκι. Οι σταφίδες και τα δαμάσκηνα δίνουν μια ανεπαίσθητη γλύκα, που σβήνει τη λιπαρότητα του αρνιού, σε ένα μελωμένο αποτέλεσμα.

Αρνίσια παϊδάκια Ζερμέν (Albert Roux)

Ο Albert Roux, ο σεφ των έξι αστέρων Michelin (τρία για το «Le Gavroche» και τρία για το «Waterside Inn» στο Λονδίνο), ήρθε στnv Αθήνα για να μαγειρέψει στο γκαλά των «Χρυσών Σκούφων 2002» του Αθnνοράματος, μας μίλησε για τα διάσημα στόματα που έχει ταΐσει και υποσχέθηκε ότι θα επιστρέψει σύντομα για να ανοίξει εστιατόριο! Συνέντευξη ανοιχτής καρδιάς +6 signature dishes του ανθρώπου που έμαθε στους Βρετανούς τι εστί γκουρμέ.