ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Αρνί με Δαμάσκηνα και Ρύζι στο φούρνο

Από τις πιο νόστιμες συνταγές για να μαγειρέψεις αρνάκι ή κατσικάκι. Οι σταφίδες και τα δαμάσκηνα δίνουν μια ανεπαίσθητη γλύκα, που σβήνει τη λιπαρότητα του αρνιού.

ΑΡΝΙ ΜΕ ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ ΚΑΙ ΡΥΖΙ

Υλικά

1½ κιλό αρνί ή κατσίκι σε μερίδες

2 ματσάκια φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

250 γρ. ξερά δαμάσκηνα ψιλοκομμένα (προτιμήστε ελληνικά, που δεν είναι υπερβολικά γλυκά, ενώ δίνουν και μια ξινάδα)

1 κ.σ. σταφίδες ξανθές

5 κ.σ. βούτυρο ή ελαιόλαδο

1½ ποτήρι ρύζι καρολίνα

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε σε άφθονο αλατισμένο νερό το κρέας. Μόλις μαλακώσει, το στραγγίζουμε και κρατάμε το ζουμί του.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο ή το βούτυρο και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια.

Μόλις μαλακώσουν, προσθέτουμε το ρύζι, τις σταφίδες και τα δαμάσκηνα μαζί με αλατοπίπερο και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει το ρύζι διάφανο (αν πλύνουμε προηγουμένως το ρύζι, το πιλάφι μας θα γίνει πιο σπυρωτό).

Στο μεταξύ, έχουμε προθερμάνει τον φούρνο στους 180°C.

Μεταφέρουμε σε ένα ταψί το κρέας μαζί με το ρύζι, προσθέτουμε 1½ ποτήρι ζεστό ζωμό από το κρέας και ψήνουμε στον φούρνο μέχρι να φουσκώσει και να μαλακώσει το ρύζι.

Όσο ψήνεται το φαγητό, φροντίζουμε να γυρίσουμε το κρέας και από τις δύο πλευρές. Ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο ζωμό ή νερό παραπάνω.

Στο σερβίρισμα ταιριάζει πολύ με πρόβειο γιαούρτι.

Tips

Για περισσότερο άρωμα, μαζί με τα κρεμμυδάκια βάζουμε άνηθο, μαϊντανό, δυόσμο, μάραθο ψιλοκομμένο ή και μίγμα από όλα τα μυρωδικά.

Επίσης...

Μαγειρίτσα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη μαγειρίτσα.

Μοσχάρι Φέτες

Πώς θα φτιάξετε πεντανόστιμο μοσχάρι σε φέτες.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Κέικ Πατάτας με Σαλάμι

Η συνταγή για αλμυρό κέικ πατάτας με σαλάμι.

Χοιρινές Μπουκιές στο Τηγάνι με Σάλτσα Μπίρας

Απλά και νόστιμα κομματάκια χοιρινού με τη βοήθεια του ζύθου.

Τα Κεφτεδάκια της ΙΚΕΑ

Πώς θα φτιάξετε τα αυθεντικά κεφτεδάκια της ΙΚΕΑ.

Στήθος Πάπιας με Sesame Tofu​​​​​​​ του Σπύρου Μαυροειδή

Μία ιαπωνοπερουβιανή συνταγή με μακρινή καταγωγή από την Γαλλία από τον executive chef του Nikkei.

Φωλιές με Μπιφτέκι και Κοφτό Μακαρονάκι

Πώς θα φτιάξετε φωλιές με μπιφτέκι και κοφτό μακαρονάκι.

Ρολά Πιπεριάς με Λουκάνικο

Η συνταγή για ρολά πιπεριάς με λουκάνικο.

Φωλιά Πατάτας με Κιμά

Η συνταγή για φωλιά πατάτας με κιμά.

Γιουβέτσι με Κιμά στην Κατσαρόλα

Η συνταγή για γιουβέτσι με κιμά στην κατσαρόλα.

Αφράτα Μπιφτέκια με Ψητές Ντομάτες

Πώς θα φτιάξετε αφράτα μπιφτέκια με ψητές ντομάτες.

Μπριάμ Λαχανικών με Κιμά στην Κατσαρόλα

Πώς θα φτιάξετε μπριάμ λαχανικών με κιμά στην κατσαρόλα.