ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Αρνί με Δαμάσκηνα και Ρύζι στο φούρνο

Από τις πιο νόστιμες συνταγές για να μαγειρέψεις αρνάκι ή κατσικάκι. Οι σταφίδες και τα δαμάσκηνα δίνουν μια ανεπαίσθητη γλύκα, που σβήνει τη λιπαρότητα του αρνιού.

ΑΡΝΙ ΜΕ ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ ΚΑΙ ΡΥΖΙ

Υλικά

1½ κιλό αρνί ή κατσίκι σε μερίδες

2 ματσάκια φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

250 γρ. ξερά δαμάσκηνα ψιλοκομμένα (προτιμήστε ελληνικά, που δεν είναι υπερβολικά γλυκά, ενώ δίνουν και μια ξινάδα)

1 κ.σ. σταφίδες ξανθές

5 κ.σ. βούτυρο ή ελαιόλαδο

1½ ποτήρι ρύζι καρολίνα

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε σε άφθονο αλατισμένο νερό το κρέας. Μόλις μαλακώσει, το στραγγίζουμε και κρατάμε το ζουμί του.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο ή το βούτυρο και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια.

Μόλις μαλακώσουν, προσθέτουμε το ρύζι, τις σταφίδες και τα δαμάσκηνα μαζί με αλατοπίπερο και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει το ρύζι διάφανο (αν πλύνουμε προηγουμένως το ρύζι, το πιλάφι μας θα γίνει πιο σπυρωτό).

Στο μεταξύ, έχουμε προθερμάνει τον φούρνο στους 180°C.

Μεταφέρουμε σε ένα ταψί το κρέας μαζί με το ρύζι, προσθέτουμε 1½ ποτήρι ζεστό ζωμό από το κρέας και ψήνουμε στον φούρνο μέχρι να φουσκώσει και να μαλακώσει το ρύζι.

Όσο ψήνεται το φαγητό, φροντίζουμε να γυρίσουμε το κρέας και από τις δύο πλευρές. Ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο ζωμό ή νερό παραπάνω.

Στο σερβίρισμα ταιριάζει πολύ με πρόβειο γιαούρτι.

Tips

Για περισσότερο άρωμα, μαζί με τα κρεμμυδάκια βάζουμε άνηθο, μαϊντανό, δυόσμο, μάραθο ψιλοκομμένο ή και μίγμα από όλα τα μυρωδικά.

Επίσης...

Πίτσα με Λαδένια Ζύμη, Ζαμπόν και Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις πίτσα με λαδένια ζύμη, ζαμπόν και μανιτάρια.

Φιλέτο Χοιρινό με Κρούστα Αμυγδάλου και Αρωματικά Βότανα του Άγγελου Μπακόπουλου

Μία θαυμάσια συνταγή από τον Executive Chef των εστιατορίων στα Katikies Mykonos & Santorini Hotels.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Κιμαδόπιτα Ρολό με Μελιτζάνες

Ο συνδυασμός κιμά και μελιτζάνας, όταν δροσίζει με την ευωδιά του μαϊντανού, φτιάχνει μια πολύ φινετσάτη πίτα.

Στήθος Πάπιας με Sesame Tofu​​​​​​​ του Σπύρου Μαυροειδή

Μία ιαπωνοπερουβιανή συνταγή με μακρινή καταγωγή από την Γαλλία από τον executive chef του Nikkei.

Ριζότο με Κιμά στο Φούρνο

Η συνταγή για το πιο νόστιμο ριζότο με κιμά στο φούρνο.

Κότσι Χοιρινό με Πατάτες Φούρνου

Πώς θα φτιάξετε κότσι χοιρινό με πατάτες φούρνου.

Απίθανες Κροκέτες με Κιμά

Πώς θα φτιάξετε τις πιο νόστιμες κροκέτες με κιμά.

Μοσχάρι με Σάλτσα Σετσουάν

Μία κλασική κινέζικη συνταγή, καυτερή και γλυκιά ταυτόχρονα.

Ρολό Κιμά με Αυγά

Πώς θα φτιάξετε ρολό κιμά με αυγά.

Χοιρινή Τηγανιά με Σάλτσα Τυριού και Μουστάρδα

Πώς θα φτιάξετε χοιρινή τηγανιά με σάλτσα τυριού και μουστάρδα.

Πατάτες Hot Dog, Γεμιστές με Λουκάνικα και Μουστάρδα

Hot Dog χωρίς ψωμάκι, με την πατάτα να παίζει αυτόν το ρόλο.

Cubano Σάντουιτς

Η απόλυτη συνταγή για το Cubano.