ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Αρνί με Δαμάσκηνα και Ρύζι στο φούρνο

Από τις πιο νόστιμες συνταγές για να μαγειρέψεις αρνάκι ή κατσικάκι. Οι σταφίδες και τα δαμάσκηνα δίνουν μια ανεπαίσθητη γλύκα, που σβήνει τη λιπαρότητα του αρνιού.

ΑΡΝΙ ΜΕ ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ ΚΑΙ ΡΥΖΙ

Υλικά

1½ κιλό αρνί ή κατσίκι σε μερίδες

2 ματσάκια φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

250 γρ. ξερά δαμάσκηνα ψιλοκομμένα (προτιμήστε ελληνικά, που δεν είναι υπερβολικά γλυκά, ενώ δίνουν και μια ξινάδα)

1 κ.σ. σταφίδες ξανθές

5 κ.σ. βούτυρο ή ελαιόλαδο

1½ ποτήρι ρύζι καρολίνα

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε σε άφθονο αλατισμένο νερό το κρέας. Μόλις μαλακώσει, το στραγγίζουμε και κρατάμε το ζουμί του.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο ή το βούτυρο και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια.

Μόλις μαλακώσουν, προσθέτουμε το ρύζι, τις σταφίδες και τα δαμάσκηνα μαζί με αλατοπίπερο και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει το ρύζι διάφανο (αν πλύνουμε προηγουμένως το ρύζι, το πιλάφι μας θα γίνει πιο σπυρωτό).

Στο μεταξύ, έχουμε προθερμάνει τον φούρνο στους 180°C.

Μεταφέρουμε σε ένα ταψί το κρέας μαζί με το ρύζι, προσθέτουμε 1½ ποτήρι ζεστό ζωμό από το κρέας και ψήνουμε στον φούρνο μέχρι να φουσκώσει και να μαλακώσει το ρύζι.

Όσο ψήνεται το φαγητό, φροντίζουμε να γυρίσουμε το κρέας και από τις δύο πλευρές. Ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο ζωμό ή νερό παραπάνω.

Στο σερβίρισμα ταιριάζει πολύ με πρόβειο γιαούρτι.

Tips

Για περισσότερο άρωμα, μαζί με τα κρεμμυδάκια βάζουμε άνηθο, μαϊντανό, δυόσμο, μάραθο ψιλοκομμένο ή και μίγμα από όλα τα μυρωδικά.

Επίσης...

Λουκανικοπιτάκια με Υπέροχη Ζύμη

Η πορτοκαλάδα και το ξίδι κάνουν όλη τη διαφορά στο σπιτικό ζυμάρι, που ανοίγει εύκολα.

Ρολάκια Καισαρείας

Η παστουρμαδόπιτα είναι από τις πιο αγαπημένες πίτες. Στην εκδοχή "μπουκίτσα" γίνεται ακόμα πιο νόστιμη και λαχταριστή.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Ζαμπονοτυροπιτάκια με Ψωμί του Τοστ

Πιο τραγανά δε γίνονται! Πιο νόστιμα επίσης!

Η Φρουτάλια της Άνδρου "Αλλιώς"

Μία εκδοχή για τη φρουτάλια της Άνδρου, που γίνεται πανεύκολα, κάπως αλλιώς.

Ατζέμ Πιλάφι με Συκωτάκια Πουλιών

Τα συκωτάκια πουλιών είναι μια πολύτιμη πρώτη ύλη, οικονομική και πεντανόστιμη.

Κουνελάκι με Μελιτζάνες και Κύμινο

Υγιεινό, ελαφρύ και καθαρό κρέας, το κουνελάκι 'παντρεύεται' εύκολα στην κατσαρόλα με όλα τα λαχανικά.

Φασόλια Χάντρες με Λαχανικά και Λουκάνικο

Στην κατσαρόλα τα φασόλια αγαπιούνται από όλους.

Πίτα με Κεφτεδάκια

Η συνταγή για πίτα με κεφτεδάκια.

Ένα Αλλιώτικο Παστίτσιο

Η συνταγή για ένα εναλλακτικό παστίτσιο.

Τραγανές Αβγοκροκέτες με Κιμά

Πώς θα φτιάξεις αβγοκροκέτες με κιμά.

Γιουβαρλάκια με Βλίτα

Η συνταγή για γιουβαρλάκια με βλίτα.

Σφουγγάτο με Κιμά

Η συνταγή για σφουγγάτο με κιμά.