Follow us

Κατσικάκι Γεμιστό

Η συνταγή για κατσικάκι γεμιστό.

ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ ΓΕΜΙΣΤΟ

Υλικά

• 1 μπουτάκι κατσίκι (1.300 - 1.500 γρ.) ξεκοκαλισμένο

• 1 κιλό σπανάκι ψιλοκομμένο

• 2 - 3 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

• 400 γραμμάρια κίτρινα τυριά τριμμένα

• ½ ποτηράκι του κρασιού λάδι

• ½ ματσάκι άνηθο και μάραθο

• καυκαλήθρες, μυρώνια, σέσκουλα (λίγο από όλα)

• 1 κουταλιά κανέλα τριμμένη

• 1 κιλό γλυκοπατάτες

• 1 ποτηράκι του κρασιού μέλι

• 1 ποτήρι του νερού χυμό λεμόνι

• αλάτι, πιπέρι, ρίγανη

• 2 κουτ. σούπας μουστάρδα

Εκτέλεση

Ανάβω τον φούρνο στους 200°C.

Ξεκοκαλίζω το κατσικάκι, το απλώνω στον πάγκο μου και το αλατοπιπερώνω.

Βάζω μισό ποτηράκι λάδι σε μια κατσαρόλα και μόλις ζεσταθεί λίγο προσθέτω τα κρεμμυδάκια και τα σοτάρω για 2 - 3 λεπτά.

Βάζω μέσα στην κατσαρόλα όλα τα χορταρικά ψιλοκομμένα, τα ανακατεύω όλα μαζί και τα αφήνω για 4 - 5 λεπτά να τραβήξουν όλα τα υγρά τους.

Σβήνω τη φωτιά και μόλις κρυώσουν τα απλώνω πάνω στο κρέας.

Πασπαλίζω με την κανέλα και σκορπίζω τα κίτρινα τυριά.

Κάνω ρολό το μπουτάκι, το δένω με σπάγγο και το βάζωσε ταψί.

Καθαρίζω, κόβω τις γλυκοπατάτες και τις βάζω στο ταψί.

Προσθέτω αλάτι, πιπέρι και ρίγανη.

Ανακατεύω τη μουστάρδα με τον χυμό λεμονιού και περιχύνω το φαγητό. Βάζω 2 ποτήρια νερό, σκεπάζω το ταψί με αλουμινόχαρτο και το ψήνω στον φούρνο για 2 ώρες περίπου.

Παρακολουθώ μήπως χρειαστεί λίγο ακόμα νερό.

Μόλις έχει βράσει το κρέας και το φαγητό έχει πιει τα υγρά του, βγάζω το αλουμινόχαρτο, απλώνω το μέλι πάνω στο μπουτάκι και ξαναβάζω στον φούρνο το ταψί, ξεσκέπαστο, για 10 - 15 λεπτά, να κάνει κρούστα το κατσικάκι.

Σερβίρω το ρολό σε πιατέλα, κομμένο σε φέτες, με τις γλυκοπατάτες γύρω γύρω.

Επίσης...

Καγιανάς με Πράσο, Ανθότυρο και Κατσικάκι

Η συνταγή για έναν υπέροχο καγιανά.

Αρνάκι στη Γάστρα με Πορτοκάλι

Το αρνάκι-λουκούμι σε όλο του το μεγαλείο, γεμάτο αρώματα από μυρωδικά και πορτοκάλι.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Η Μαγικότερη Κρεατόσουπα

Μια εντελώς διαφορετική κρεατόσουπα, όπως τη φτιάχνουν συχνά στο Πήλιο, αλλά και στα νησιά του Ιονίου.

Αρνάκι Φρικασέ με Αμπελόφυλλα

Ένα καταπληκτικό, αλλιώτικο φρικασέ.

Κατσικάκι με Ντοματίνια

Πώς θα φτιάξεις κατσικάκι με ντοματίνια.

Αρνάκι με Αγκινάρες

Η συνταγή για αρνάκι με αγκινάρες.

Κατσικάκι Μεθυσμένο

Πώς θα φτιάξεις κατσικάκι μεθυσμένο.

Κλασικό Αρνάκι Κλέφτικο

Πώς θα φτιάξετε το κλασικό αρνάκι κλέφτικο.

Χουνκιάρ Μπεγιεντί

Η συνταγή για το αυθεντικό χουνκιάρ μπεγιεντί, όπως το φτιάχνουν στην Κωνσταντινούπολη.

Κεμπάπ με Αρνί

Η συνταγή για το πιο νόστιμο κεμπάπ με αρνί.

Αρνί με Δαμάσκηνα και Ρύζι στο φούρνο

Από τις πιο νόστιμες συνταγές για να μαγειρέψεις αρνάκι ή κατσικάκι. Οι σταφίδες και τα δαμάσκηνα δίνουν μια ανεπαίσθητη γλύκα, που σβήνει τη λιπαρότητα του αρνιού, σε ένα μελωμένο αποτέλεσμα.

Αρνίσια παϊδάκια Ζερμέν (Albert Roux)

Ο Albert Roux, ο σεφ των έξι αστέρων Michelin (τρία για το «Le Gavroche» και τρία για το «Waterside Inn» στο Λονδίνο), ήρθε στnv Αθήνα για να μαγειρέψει στο γκαλά των «Χρυσών Σκούφων 2002» του Αθnνοράματος, μας μίλησε για τα διάσημα στόματα που έχει ταΐσει και υποσχέθηκε ότι θα επιστρέψει σύντομα για να ανοίξει εστιατόριο! Συνέντευξη ανοιχτής καρδιάς +6 signature dishes του ανθρώπου που έμαθε στους Βρετανούς τι εστί γκουρμέ.