Follow us

Παγωτό Γιαούρτι με Λεμόνι

ΠΑΓΩΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΛΕΜΟΝΙ

Υλικά

300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

3 κ.σ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά

170 γρ. ζάχαρη

ξύσμα από 2 λεμόνια (ή ξύσμα πορτοκάλι)

Εκτέλεση

Σε ένα μεταλλικό μπολ χτυπάμε με τον αβγοδάρτη το γιαούρτι, τη ζάχαρη και την κρέμα γάλακτος μέχρι να διαλυθεί εντελώς η ζάχαρη. Προσθέτουμε το ξύσμα και ανακατεύουμε.

Μεταφέρουμε το μπολ στην κατάψυξη, σκεπασμένο με μεμβράνη κουζίνας.

Ύστερα από 2 ώρες το βγάζουμε και χτυπάμε το παγωτό με το μίξερ χειρός να αφρατέψει. Έτσι, η υφή του θα γίνει πιο λεία, χωρίς κρυσταλλάκια.

Για καλύτερο αποτέλεσμα, ξαναχτυπάμε το παγωτό άλλη μια φορά 2 ώρες μετά.

Tip

Την πρώτη φορά που θα βγάλουμε από την κατάψυξη το παγωτό για να το αφρατέψουμε, μπορούμε να προσθέσουμε φρούτα ψιλοκομμένα, σοκολάτα ή μπισκότα τριμμένα, αλλά και ξηρούς καρπούς, ειδικά αν πρώτα τους καραμελώσουμε και τους σπάσουμε στο μούλτι.

Επίσης...

Σορμπέ με Φράουλες, Χωρίς Ζάχαρη

Πώς θα φτιάξετε ένα νόστιμο σορμπέ φράουλες, χωρίς ζάχαρη.

Τάρτα Margarita

Η συνταγή για μία διαφορετική όσο και νόστιμη τάρτα.

Περισσότερα από

Γλυκά

Αφράτα Pancakes με Μαρμελάδα

Πώς θα φτιάξετε τα πιο νόστιμα pancakes με μαρμελάδα.

Χριστουγεννιάτικο Κέικ με Σοκολάτα και Ξερά Φρούτα

Η απόλυτη συνταγή για χριστουγεννιάτικο κέικ με σοκολάτα και ξερά φρούτα

Χαλβάς με Ζελέ

Η συνταγή για τον πιο νόστιμο χαλβά με ζελέ.

Τάρτα Μπισκοτένια με Φρούτα

Πώς θα φτιάξετε την πιο νόστιμη μπισκοτένια τάρτα με φρούτα.

Κρέμα Ανάλαφρη με Σιμιγδάλι

Η συνταγή για την πιο ανάλαφρη και νόστιμη κρέμα με σιμιγδάλι.

Αρωματικό Κέικ με Μανταρίνι

Η συνταγή για το πιο νόστιμο και αρωματικό κέικ με μανταρίνι.