ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Χριστουγεννιάτικο Κέικ με Σοκολάτα και Ξερά Φρούτα

Η απόλυτη συνταγή για χριστουγεννιάτικο κέικ με σοκολάτα και ξερά φρούτα

ΚΕΙΚ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΞΕΡΑ ΦΡΟΥΤΑ

Υλικά

Υλικά για ένα στρογγυλό ταψί με διάμετρο 20 εκ.

Για το κέικ

250 γρ. κουβερτούρα

250 γρ. λευκή σοκολάτα

12 ξερά βερίκοκα

10 χουρμάδες

250 γρ. αμυγδαλόψιχα

100 γρ. καρυδόψιχα

125 γρ. ζάχαρη

6 ασπράδια σε θερμοκρασία δωματίου

βούτυρο και αλεύρι για το ταψί

Για την επικάλυψη

500 γρ. κουβερτούρα

250 ml κρέμα γάλακτος

2 κουτ. σούπας βούτυρο

2 κουτ. σούπας γλυκόζη

Εκτέλεση

Ετοιμάστε το κέικ: Ψιλοκόψτε την κουβερτούρα και τη λευκή σοκολάτα. Βγάλτε τα κουκούτσια από τους χουρμάδες και τα βερίκοκα (αν έχουν) και ψιλοκόψτε τα.

Τρίψτε την αμυγδαλόψιχα και την καρυδόψιχα στο πολυμίξερ.

Χτυπήστε τα ασπράδια για 4-5 λεπτά και, όταν αφρατέψουν, προσθέστε τη ζάχαρη και συνεχίστε το χτύπημα για άλλα 5 λεπτά, μέχρι να γίνουν αρκετά σφιχτή μαρέγκα.

Ρίξτε στη μαρέγκα σταδιακά την αμυγδαλόψιχα και την καρυδόψιχα, ανακατέψτε με απαλές κινήσεις και μετά ρίξτε και τις δύο σοκολάτες. Προσθέστε τα ξερά φρούτα και συνεχίστε να ανακατεύετε απαλά, μέχρι να ενωθούν τα υλικά.

Βουτυρώστε και αλευρώστε τη φόρμα του κέικ, αδειάστε εκεί το μείγμα και ψήστε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 40 λεπτά περίπου.

Αφήστε το να κρυώσει.

Για την επικάλυψη: Κόψτε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και λιώστε τη σε μπεν μαρί μαζί με την κρέμα γάλακτος, τη γλυκόζη και το βούτυρο. Ανακατέψτε τα υλικά, να γίνουν μια βελούδινη κρέμα. Αποσύρετε από την εστία και αφήστε να κρυώσει ελαφρά.

Καλύψτε το κέικ και διατηρήστε το στο ψυγείο.

Tip

Αφήστε το κέικ σε θερμοκρασία περιβάλλοντος για 15 λεπτά τουλάχιστον πριν το σερβίρετε.

Επίσης...

Εύκολο Γλύκισµα µε Κοµµάτια Σοκολάτας

Η συνταγή για ένα εύκολο γλύκισμα με κομμάτια σοκολάτας.

Σοκολατένιο Υγρό Κέικ με Κεράσια

Μοιάζει με μπράουνι, αλλά είναι ακόμα πιο νόστιμο. Υγρή, βελούδινη υφή, έντονη γεύση σοκολάτας και κεράσι, που στο τελικό αποτέλεσμα θυμίζει μπλακ φόρεστ.

Περισσότερα από

Γλυκά

Φραουλοσοκολατένιο Γλυκό στη Στιγμή

Το τοστ είναι αλμυρή αλλά και γλυκιά ευκολία. Παρέα με λίγη πραλίνα φουντουκιού, ένα φρουτένιο τοστ είναι η στιγμιαία απάντηση στην κάθε κρίση υπογλυκαιμίας.

Σοκολατένιος Κορμός με Κεράσια

Ο κλασικός κορμός της μαμάς αποκτά μια άλλη, ανανεωτική και δροσερή διάσταση αν του προσθέσεις τη χάρη των ώριμων ζουμερών κερασιών.

Σοκολατόπιτα µε Σιρόπι

Πώς θα φτιάξεις σοκολατόπιτα με σιρόπι.

Καρυδόπιτα µε Σοκολάτα

Η συνταγή για καρυδόπιτα με σοκολάτα.

Παγωμένος Κορμός με Φράουλες και Σοκολάτα

Ούτε παγωτό ούτε κρέμα, ένας παγωμένος κορμός είναι το ιδανικό γλυκό.

Μπλακ Φόρεστ στο Ποτήρι

Ένα δύσκολο και απαιτητικό γλυκό μπορεί να γίνει πανεύκολα και σε ελάχιστο χρόνο στο ποτήρι, με μικρές παραλλαγές αλλά με τη γεύση του κλασικού μπλακ φόρεστ.

Μους Λευκής Σοκολάτας με Τσουρέκι

Θα το λατρέψουν όσοι αγαπούν τη λευκή σοκολάτα. Η υφή της βοηθά να γίνει μια βελούδινη μους, που δένει ιδανικά με το τσουρέκι και τα αρώματα των μπαχαρικών.

Γλυκό με Μαρέγκες και Κρέμα Σοκολάτας - Καφέ με Τυρί Κρέμα

Μια εναλλακτική του τιραμισού, χάρη σε μια υπέροχη τυρένια κρέμα, που ταιριάζει πολύ με τη σοκολάτα.

Κρέμα, Σοκολάτα και Σαντιγί

Αφράτη κρέμα βανίλια, υγρή λιωμένη σοκολάτα και σαντιγί: μαγικός συνδυασμός, βελούδινος και κλασικός.

Μπάρες Ενέργειας με Μαύρη Σοκολάτα

Πώς θα φτιάξεις μπάρες ενέργειας με μαύρη σοκολάτα.