ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Χριστουγεννιάτικο Κέικ με Σοκολάτα και Ξερά Φρούτα

Η απόλυτη συνταγή για χριστουγεννιάτικο κέικ με σοκολάτα και ξερά φρούτα

ΚΕΙΚ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΞΕΡΑ ΦΡΟΥΤΑ

Υλικά

Υλικά για ένα στρογγυλό ταψί με διάμετρο 20 εκ.

Για το κέικ

250 γρ. κουβερτούρα

250 γρ. λευκή σοκολάτα

12 ξερά βερίκοκα

10 χουρμάδες

250 γρ. αμυγδαλόψιχα

100 γρ. καρυδόψιχα

125 γρ. ζάχαρη

6 ασπράδια σε θερμοκρασία δωματίου

βούτυρο και αλεύρι για το ταψί

Για την επικάλυψη

500 γρ. κουβερτούρα

250 ml κρέμα γάλακτος

2 κουτ. σούπας βούτυρο

2 κουτ. σούπας γλυκόζη

Εκτέλεση

Ετοιμάστε το κέικ: Ψιλοκόψτε την κουβερτούρα και τη λευκή σοκολάτα. Βγάλτε τα κουκούτσια από τους χουρμάδες και τα βερίκοκα (αν έχουν) και ψιλοκόψτε τα.

Τρίψτε την αμυγδαλόψιχα και την καρυδόψιχα στο πολυμίξερ.

Χτυπήστε τα ασπράδια για 4-5 λεπτά και, όταν αφρατέψουν, προσθέστε τη ζάχαρη και συνεχίστε το χτύπημα για άλλα 5 λεπτά, μέχρι να γίνουν αρκετά σφιχτή μαρέγκα.

Ρίξτε στη μαρέγκα σταδιακά την αμυγδαλόψιχα και την καρυδόψιχα, ανακατέψτε με απαλές κινήσεις και μετά ρίξτε και τις δύο σοκολάτες. Προσθέστε τα ξερά φρούτα και συνεχίστε να ανακατεύετε απαλά, μέχρι να ενωθούν τα υλικά.

Βουτυρώστε και αλευρώστε τη φόρμα του κέικ, αδειάστε εκεί το μείγμα και ψήστε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 40 λεπτά περίπου.

Αφήστε το να κρυώσει.

Για την επικάλυψη: Κόψτε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και λιώστε τη σε μπεν μαρί μαζί με την κρέμα γάλακτος, τη γλυκόζη και το βούτυρο. Ανακατέψτε τα υλικά, να γίνουν μια βελούδινη κρέμα. Αποσύρετε από την εστία και αφήστε να κρυώσει ελαφρά.

Καλύψτε το κέικ και διατηρήστε το στο ψυγείο.

Tip

Αφήστε το κέικ σε θερμοκρασία περιβάλλοντος για 15 λεπτά τουλάχιστον πριν το σερβίρετε.

Επίσης...

Cheesecake με Σοκολάτα και Καραμέλα

Μία απίθανη συνταγή, με αφράτη δίχρωμη κρέμα, που συνδυάζει το άρωμα της καραμέλας με τον καφέ.

Τάρτα Σφολιάτας με Κρέμα και Σοκολάτα

Μια υπέροχη και εύκολη τάρτα, που ενώνει σε ένα γλυκό όλα τα γούστα.

Περισσότερα από

Γλυκά

Μους Σοκολάτα-Περγαμόντο

Η σοκολατένια μους μπορεί να δανειστεί δεκάδες αρώματα, ανάλογα με τα υλικά που θα της προσθέσεις.

Κορμός με Σοκολάτα και Φουντούκια

Ο κορμός είναι πάντοτε ένα γλυκό που θυμίζει γιορτή.

Triffle Σοκολάτας με Καραμέλα Γάλακτος

Δύο συνταγές σε μία: Ένα υπέροχο μπράουνι, που τρώγεται και μόνο του, το οποίο στη συνέχεια ενσωματώνεται σε ένα τράιφλ.

Βιεννέζικο Κέικ με Πορτοκάλι, Σταφίδες και Κουκουνάρι

Ένα κέικ που όλοι υποδέχονται με τεράστιο ενθουσιασμό.

Τούρτα Σοκολάτα με Λικέρ Μαστίχα

Η διαφορά είναι στο παντεσπάνι: Αντί για το κλασικό κέικ, χρησιμοποιούμε μπισκότα σαβαγιάρ που πιο φινετσάτα.

Μους Λευκής Σοκολάτας με Κανέλα

Μια εύκολη και πρωτότυπη μους, που τρώγεται σκέτη, αλλά μπαίνει και σε τάρτες και τούρτες.

Αφράτα Ψωμάκια Γεμιστά με Σοκολάτα

Η συνταγή για τα πιο νόστιμα αφράτα ψωμάκια γεμιστά με σοκολάτα.

Ρυζογκοφρέτες με Χαλβά και Σοκολάτα

Ένα πακέτο ρυζογκοφρέτες υπάρχει σε κάθε σπίτι. Πολύτιμο υλικό για να φτιάξεις σε χρόνο ντε-τε ένα ζεστό, τραγανό γλυκάκι πρωινού ή ένα υγιεινό και γρήγορο σνακ.

Ανάλαφρο Γλυκάκι Ψυγείου

Πώς θα φτιάξετε ένα νόστιμο και ανάλαφρο γλυκάκι ψυγείου.

Καπουτσίνο σε Παγωμένες Φέτες με Σάλτσα από Σοκολάτα και Ρούμι

Αν αγαπάς τον καφέ, θα το λατρέψεις. Γίνεται πολύ εύκολα και παντρεύει σε ένα δροσερό, βελούδινο γλυκό τον καφέ και τη σοκολάτα.