ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Χαλβάς με Ζελέ

Η συνταγή για τον πιο νόστιμο χαλβά με ζελέ.

ΧΑΛΒΑΣ ΜΕ ΖΕΛΕ

Υλικά

1 σακουλάκι σιμιγδάλι χοντρό

3 νεροπότηρα ζάχαρη

1 νεροπότηρο σπορέλαιο

1 νεροπότηρο ινδοκάρυδο

8 νεροπότηρα νερό

1 πακέτο ζελέ φράουλα

έξτρα ινδοκάρυδο να πασπαλίσουμε το γλυκό (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Αρχικά ετοιμάζουμε το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στο πακετάκι και βάζουμε στο ψυγείο να πήξει. (Προσοχή γιατί δεν θέλουμε να πήξει τελείως).

Σε κατσαρόλα βάζουμε το νερό, το λάδι, τη ζάχαρη και μεταφέρουμε στην εστία σε μέτρια φωτιά.

Μόλις αρχίσει να βράζει ρίχνουμε το σιμιγδάλι και το ινδοκάρυδο.

Ανακατεύουμε συνέχεια περιμένοντας να πήξει το μίγμα (θα πάρει μερικά λεπτά, θέλει υπομονή).

Μόλις πήξει το στρώνουμε σε πυρέξ ή ταψάκι και αφήνουμε λίγο να κρυώσει.

Από πάνω ρίχνουμε το ζελέ, που έχει ρευστότητα σαν μια μαρμελάδα περίπου, και ισιώνουμε την επιφάνεια.

Πασπαλίζουμε με αρκετό ινδοκάρυδο από πάνω και βάζουμε στο ψυγείο να πήξει τελείως το ζελέ και να κρυώσει το γλυκό.

Επίσης...

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Περισσότερα από

Γλυκά

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Δαμάσκηνα με Κρέμα

Βελούδινη και ευωδιαστή κρέμα, σχεδόν ημίρρευστη, φαίνεται σαν να μην περιέχει αλεύρι ή κορν φλάουρ, τρώγεται υπέροχα τόσο ζεστή όσο και κρύα.

Περγαµόντο Γλυκό του Κουταλιού

Η συνταγή για γλυκό του κουταλιού περγαμόντο.