Follow us

Παγωμένη κρέμα με Drambuie, σε «κέλυφος» από κάστανα και μαρέγκα με καρύδια (Αlain Ducasse)

Η Υψηλή Μαγειρική στο ρεβεγιόν σας. Ένα ονειρεμένο μενού, σχεδιασμένο ειδικά για το «ΕΥ», από τον σουπερ-στάρ της σύγχρονης, γαλλικής γαστρονομίας.

Παγωμένη κρέμα με Drambuie, σε «κέλυφος» από κάστανα και μαρέγκα με καρύδια (Αlain Ducasse)

Υλικά

Υλικά

Μαρέγκα με καρύδια

150 γρ. ζάχαρη άχνη

150γρ. ζάχαρη

100 γρ. καρύδια, ολόκληρα

150 γρ. ασπράδια αυγών

Παγωμένη κρέμα με κάστανα

400 γρ. κάσrανα, τρίμματα

280 γρ. ζάχαρη

6 κρόκοι αυγών

1 λίτρο (αραιή) κρέμα γάλακτος

1 λίτρο γάλα

2/10 λίτρου Drambuie

20 γρ. σταθερoπoιητής (π.χ. ζελατίνα ή αγάρ-αγάρ)

Σος σοκολάτας

750γρ. νερό

600 γρ. ζάχαρη

250 γρ. κακάο σε σκόνη

250 γρ. κρέμα γάλακτος (παχιά και πλήρης)

Εξοπλισμός

Σφαιρικές, μεταλλικές φόρμες παγωτού, αποτελούμενες από 2 ημισφαίρια διαμέτρου 6 εκατ.

Παρασκευή

Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα με ένα μίξερ χειρός στη 2η ταχύτητα.

Μόλις αρχίσουν να σχηματίζουν αφρό, προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανεβάζουμε την ταχύτητα στο 3, για να σφίξουν τα ασπράδια.

Προσθέτουμε προσεκτικά το μίγμα της ζάχαρης άχνης και των καρυδιών (που θα έχουμε ήδη κόψει στον κόφτη του μίξερ, και αναμίξει).«Χτίζουμε» τους δύο «θόλους» της φόρμας (που έχουμε ήδη βουτυρώσει) με μαρέγκα, και τους πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Τοποθετούμε ανάποδα σε ένα ταψί με νερό (μπεν-μαρί) και ψήνουμε στο φούρνο στους 110°C για 1 ώρα περίπου.

Ξεφορμάρουμε τις μαρέγκες και τις κρατάμε.

Ετοιμάζουμε την παγωμένη κρέμα με τα κάστανα, αναμιγνύοντας όλα τα υλικά, και την ψήνουμε στους 84 οC και στη συνέχεια τη βάζουμε στο ψυγείο (στους 4°C) για να κρυώσει.

Την αφήνουμε για 24 ώρες και μετά τη «δουλεύουμε» δυνατά, στο μίξερ.Γεμίζουμε τα δύο ημισφαίρια με το παγωτό κρέμα και τα κολλάμε το ένα με το άλλο.

Τα αφήνουμε να παγώσουν στο ψυγείο και μετά «πανάρουμε» τη σφαίρα μας με τα τρίμματα της μαρέγκας.

Τη διατηρούμε στο ψυγείο.

Βάζουμε να βράσει το νερό με τη ζάχαρη, προσθέτουμε το κακάο και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση.

Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και τα αφήνουμε να ξαναπάρουν βράση.Η παρουσίασηΣτη μέση ενός ρηχού πιάτου, μεσαίου μεγέθους, τοποθετούμε την μπάλα της παγωμένης κρέμας.

Την πασπαλίζουμε με τρίμματα των κάστανων, που έχουμε αφήσει για αρκετή ώρα στο Drambuie, και διακοσμούμε με δύο κάστανα, τα οποία έχουν επίσης μαριναριστεί σε Drambuie.

Σε ένα χωριστό μπολ σερβίρουμε τη σος-σοκολάτα.

Επίσης...

Αυγά με Κιμά και Σπανάκι

Αν έχεις πάει στην Πόλη, θα έχεις διαπιστώσει ότι αυτό το πιάτο είναι από τα αγαπημένα της τούρκικης κουζίνας.

Σουφλέ με Σπανάκι, Ντομάτα και Φέτα

Ένα από τα νοστιμότερα σουφλέ, γλυκό και πικάντικο χάρη στη φέτα, ελληνικό και κοσμοπολίτικο μαζί.

Περισσότερα από

Γλυκά

Η Μακαρονάδα-Ομελέτα

Βράσαμε παραπάνω μακαρόνια ή οτιδήποτε άλλο σε πάστα και μας περίσσεψαν; Δεν τα πετάμε. Την επομένη θα τα κάνουμε ένα καινούριο φαγητό στο άψε σβήσε.

Τάρτα με Σάλτσα Ντομάτας και Τηγανητά Αβγά

Μια τάρτα για όλες τις ώρες, από το πρωινό μέχρι το σνακ ή το τραπέζι των καλεσμένων.

Τηγανητό Ψωμί με Αυγό

Τραγανό τηγανητό ψωμί, τυρί που λιώνει και πάνω του ένα αυγό.

Σουφλέ με Γραβιέρα και Σύκα

Ένα πρωτότυπο και εύκολο γλυκό σουφλέ.

Σουφλέ με Βλίτα και Χοντρό Μακαρόνι

Η συνταγή για σουφλέ με βλίτα και χοντρό μακαρόνι.

Σουφλέ με Πιπεριές, Ντομάτες και Μπέικον

Η συνταγή για σουφλέ με πιπεριές, ντομάτες και μπέικον.

Σουφλέ με Πατάτες και Μελιτζάνες

Η συνταγή για σουφλέ με πατάτες και μελιτζάνες.

Το Σουφλέ "Χωριάτικη Σαλάτα"

Πώς θα φτιάξεις ένα τέλειο σουφλέ με γεύση χωριάτικης σαλάτας.

Σουφλέ με Κολοκυθάκια, Τυριά και Γιαούρτι

Πώς θα φτιάξεις σουφλέ με κολοκυθάκια με τυριά και γιαούρτι.

Σουφλέ Πατάτας με Γεύση Παστουρμά

Πικάντικο σουφλέ για μερακλήδες.