Follow us

Τάρτα με Σάλτσα Ντομάτας και Τηγανητά Αβγά

Μια τάρτα για όλες τις ώρες, από το πρωινό μέχρι το σνακ ή το τραπέζι των καλεσμένων.

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ ΚΑΙ ΑΥΓΟ

Υλικά

4-6 τηγανητά αβγά

φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο για το τέλος

φέτα τριμμένη

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη ζύμη

250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

150 γρ. βούτυρο αγελάδος

1 αβγό

1 κοφτό κ.γλ. αλάτι

1 κοφτό κ.γλ. ζάχαρη

2 κ.σ. κρύο γάλα

Για τη σάλτσα

3 πολύ ώριμες ντομάτες περασμένες με τη φλούδα από το μούλτι

½ φλιτζ. ελαιόλαδο

1 σκελίδα σκόρδο, που θα το περάσουμε από το μούλτι μαζί με την ντομάτα

1 κ.σ. ζάχαρη

αλάτι

Εκτέλεση

Σε μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι, το βούτυρο (κρύο, από το ψυγείο) σε πολύ μικρά κομματάκια, το αβγό, το γάλα, το αλάτι και τη ζάχαρη.

Με τα χέρια μας τρίβουμε ψιχουλιαστά όλα μαζί τα υλικά, μέχρι να νιώσουμε ότι το βούτυρο έχει ενσωματωθεί στο αλεύρι.

Μην περιμένετε να βγει μια ελαστική ζύμη: απλώς με το χέρι τη μαζεύουμε σε μπαλίτσα, τη βάζουμε σε πλαστικό σακουλάκι και την αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει για ½ ώρα (να την κάνετε μόνο με βούτυρο αγελάδος ή γίδινο και όχι με φυτικό, γιατί αυτό δίνει όλη τη νοστιμιά!).

Όσο η ζύμη κρυώνει, φτιάχνουμε τη σάλτσα: Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε όλα μαζί τα υλικά και μαγειρεύουμε για 15' σε δυνατή φωτιά, μέχρι να εξατμιστούν τα νερά της ντομάτας και να μείνει με το λάδι.

Τηγανίζουμε και τα αβγά.

Σε μια ταρτιέρα απλώνουμε χαρτί ψησίματος, αφού πρώτα το βρέξουμε και το τσαλακώσουμε με τα χέρια μας.

Απλώνουμε με τα χέρια μας τη ζύμη ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια, σε λεπτή στρώση.

Το ίδιο κάνουμε και με τα τοιχώματα, φροντίζοντας στην ένωση με τον πάτο της ταρτιέρας να μη μας βγει χοντρή η ζύμη.

Την τρυπάμε σε όλη την επιφάνεια και την ψήνουμε στους 180°C μέχρι να ροδίσει, για 20' περίπου.

Μόλις ψηθεί, τη βάζουμε σε πιατέλα, τη γεμίζουμε με τη σάλτσα, τοποθετούμε από πάνω προσεχτικά τα αβγά και πασπαλίζουμε με φρέσκο βασιλικό και τριμμένη φέτα.

Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Επίσης...

Αυγά με Κιμά και Σπανάκι

Αν έχεις πάει στην Πόλη, θα έχεις διαπιστώσει ότι αυτό το πιάτο είναι από τα αγαπημένα της τούρκικης κουζίνας.

Σουφλέ με Σπανάκι, Ντομάτα και Φέτα

Ένα από τα νοστιμότερα σουφλέ, γλυκό και πικάντικο χάρη στη φέτα, ελληνικό και κοσμοπολίτικο μαζί.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Η Μακαρονάδα-Ομελέτα

Βράσαμε παραπάνω μακαρόνια ή οτιδήποτε άλλο σε πάστα και μας περίσσεψαν; Δεν τα πετάμε. Την επομένη θα τα κάνουμε ένα καινούριο φαγητό στο άψε σβήσε.

Τηγανητό Ψωμί με Αυγό

Τραγανό τηγανητό ψωμί, τυρί που λιώνει και πάνω του ένα αυγό.

Σουφλέ με Γραβιέρα και Σύκα

Ένα πρωτότυπο και εύκολο γλυκό σουφλέ.

Σουφλέ με Βλίτα και Χοντρό Μακαρόνι

Η συνταγή για σουφλέ με βλίτα και χοντρό μακαρόνι.

Σουφλέ με Πιπεριές, Ντομάτες και Μπέικον

Η συνταγή για σουφλέ με πιπεριές, ντομάτες και μπέικον.

Σουφλέ με Πατάτες και Μελιτζάνες

Η συνταγή για σουφλέ με πατάτες και μελιτζάνες.

Το Σουφλέ "Χωριάτικη Σαλάτα"

Πώς θα φτιάξεις ένα τέλειο σουφλέ με γεύση χωριάτικης σαλάτας.

Σουφλέ με Κολοκυθάκια, Τυριά και Γιαούρτι

Πώς θα φτιάξεις σουφλέ με κολοκυθάκια με τυριά και γιαούρτι.

Σουφλέ Πατάτας με Γεύση Παστουρμά

Πικάντικο σουφλέ για μερακλήδες.

Ομελέτα με Κορν Μπιφ

Πώς θα φτιάξεις ομελέτα με κορν μπιφ.