Follow us

Κατσικάκι με Βλίτα

Ή αλλιώς ένα εναλλακτικό ανάλαφρο φρικασέ.

ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ ΜΕ ΒΛΙΤΑ

Υλικά

1 κιλό κατσικάκι σε μερίδες (χεράκι και πλευρά ή μπούτι)

½ φλιτζ. ελαιόλαδο

1 κιλό βλίτα

1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδέλες, μαζί με το πράσινο μέρος

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο

1 ώριμη ντομάτα ψιλοκομμένη

1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο

1 φλιτζ. λευκό κρασί

χυμό και ξύσμα από 1-2 λεμόνια

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια φαρδιά και χαμηλή κατσαρόλα και ροδίζουμε το κατσικάκι.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να μαραθούν.

Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί.

Αλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε την ντομάτα και 1 ποτήρι νερό, σκεπάζουμε και αφήνουμε το φαγητό να σιγομαγειρευτεί μέχρι να μαλακώσει το κρέας.

Όταν είναι σχεδόν έτοιμο, ρίχνουμε λίγα λίγα τα βλίτα, ανακατεύοντας μέχρι να χωρέσουν στην κατσαρόλα.

Τα αλατίζουμε ελαφρά και σκεπάζουμε.

Όταν μειωθεί ο όγκος τους, ανακατεύουμε να καλυφθούν από τη σάλτσα.

Μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν τα βλίτα.

Στο τέλος ρίχνουμε τον άνηθο, τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού, ανακατεύουμε ελαφρά και σερβίρουμε.

Επίσης...

Αρνάκι στη Γάστρα με Πορτοκάλι

Το αρνάκι-λουκούμι σε όλο του το μεγαλείο, γεμάτο αρώματα από μυρωδικά και πορτοκάλι.

Η Μαγικότερη Κρεατόσουπα

Μια εντελώς διαφορετική κρεατόσουπα, όπως τη φτιάχνουν συχνά στο Πήλιο, αλλά και στα νησιά του Ιονίου.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Αρνάκι Φρικασέ με Αμπελόφυλλα

Ένα καταπληκτικό, αλλιώτικο φρικασέ.

Κατσικάκι με Ντοματίνια

Πώς θα φτιάξεις κατσικάκι με ντοματίνια.

Κατσικάκι Γεμιστό

Η συνταγή για κατσικάκι γεμιστό.

Αρνάκι με Αγκινάρες

Η συνταγή για αρνάκι με αγκινάρες.

Κατσικάκι Μεθυσμένο

Πώς θα φτιάξεις κατσικάκι μεθυσμένο.

Κλασικό Αρνάκι Κλέφτικο

Πώς θα φτιάξετε το κλασικό αρνάκι κλέφτικο.

Χουνκιάρ Μπεγιεντί

Η συνταγή για το αυθεντικό χουνκιάρ μπεγιεντί, όπως το φτιάχνουν στην Κωνσταντινούπολη.

Κεμπάπ με Αρνί

Η συνταγή για το πιο νόστιμο κεμπάπ με αρνί.

Αρνί με Δαμάσκηνα και Ρύζι στο φούρνο

Από τις πιο νόστιμες συνταγές για να μαγειρέψεις αρνάκι ή κατσικάκι. Οι σταφίδες και τα δαμάσκηνα δίνουν μια ανεπαίσθητη γλύκα, που σβήνει τη λιπαρότητα του αρνιού, σε ένα μελωμένο αποτέλεσμα.

Αρνίσια παϊδάκια Ζερμέν (Albert Roux)

Ο Albert Roux, ο σεφ των έξι αστέρων Michelin (τρία για το «Le Gavroche» και τρία για το «Waterside Inn» στο Λονδίνο), ήρθε στnv Αθήνα για να μαγειρέψει στο γκαλά των «Χρυσών Σκούφων 2002» του Αθnνοράματος, μας μίλησε για τα διάσημα στόματα που έχει ταΐσει και υποσχέθηκε ότι θα επιστρέψει σύντομα για να ανοίξει εστιατόριο! Συνέντευξη ανοιχτής καρδιάς +6 signature dishes του ανθρώπου που έμαθε στους Βρετανούς τι εστί γκουρμέ.