ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Πίτα – Στραπατσάδα

ΠΙΤΑ ΣΤΡΑΠΑΤΣΑΔΑ

Υλικά

2 ώριμες ντομάτες περασμένες από τον τρίφτη ή ψιλοκομμένες

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο

1 κ.γλ. ζάχαρη

6 αυγά

200 γρ. φέτα σε κομματάκια

1 κ.γλ. ρίγανη

αλάτι, πιπέρι

½ πακέτο φύλλο κρούστας

ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο. Ρίχνουμε την ντομάτα, το σκόρδο, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε τη σάλτσα ντομάτα για 20', μέχρι να απορροφήσει τα υγρά της.

Σπάμε τα αυγά σε μπολ και απλώς τα τρυπάμε, να σπάσει ο κρόκος. Δεν θέλουν χτύπημα όπως στην ομελέτα. Αλατοπιπερώνουμε.

Ρίχνουμε τη φέτα και τα αβγά στη σάλτσα, ανακατεύουμε ελαφρά, σκεπάζουμε με καπάκι και μαγειρεύουμε μέχρι να στερεοποιηθεί το ασπράδι. Την αποσύρουμε από τη φωτιά μόλις ασπρίσει το ασπράδι, για να βγει ζουμερή. Ρίχνουμε τη ρίγανη και αφήνουμε τη στραπατσάδα να κρυώσει.

Μπορούμε να κάνουμε δύο μέτριες ή μια μεγάλη πίτα. Ανάλογα, ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο στο μέτριο αντικολλητικό τηγάνι και στρώνουμε πατσαβουριαστά 3 φύλλα. Ψήνουμε μέχρι να ροδίσει η κάτω πλευρά τους. Με μια φαρδιά σπάτουλα γυρίζουμε το φύλλο από την άλλη.

Απλώνουμε τη στραπατσάδα και σκεπάζουμε πατσαβουριαστά με άλλα 3 φύλλα. Με τη σπάτουλα σπρώχνουμε γύρω γύρω τα φύλλα προς τα κάτω, ώστε να καλυφθεί το γείσο και να κλείσει η γέμιση μέσα σε αυτά. Τα λαδώνουμε.

Ελέγχουμε το ψήσιμο ανασηκώνοντας ελαφρά την πίτα και βλέπουμε αν ρόδισε το φύλλο στον πάτο. Με τη βοήθεια ενός πιάτου, όπως στην ομελέτα, γυρίζουμε την πίτα και ψήνουμε και την κάτω πλευρά της.

Tip

Αν τη θέλουμε πιο πλούσια, προσθέτουμε πιπεριά, ελιές, φρέσκο βασιλικό, λιαστή ντομάτα, αλλά και λουκάνικο, ζαμπόν ή κίτρινα τυριά.

Επίσης...

Τα Αυγά-Μάτια του Pierre Troisgros

Μία συνταγή για νόστιμα αυγά από τον θρυλικό Γάλλο σεφ και restaurateur.

Η πιο Ιδιαίτερη και Εύκολη Ομελέτα

Πώς θα φτιάξεις την πιο ιδιαίτερη και εύκολη ομελέτα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Τα Αυγά του Jose Andres

Μία ιδιαίτερη συνταγή για αυγά από τον περίφημο Ισπανό σεφ.

Αυγά Μαγειρεμένα σε Λιωμένη Φέτα

Η συνταγή για αυγά μαγειρεμένα σε λιωμένη φέτα.

Τηγανιά με Σπανάκι

Η συνταγή για τηγανιά με σπανάκι.

Αυγά Τιναχτά

Πώς θα φτιάξετε αυγά τιναχτά.

Ομελέτα με Αγκινάρες

Η συνταγή για ομελέτα με αγκινάρες.

Κρεμμυδάκια με Αυγά στο Τηγάνι

Πώς θα φτιάξετε κρεμμυδάκια με αυγά στο τηγάνι.

Ψωμί, Αυγά και Τυρί στο Ίδιο Τηγάνι

Ένα φαγητό σκέτη ηδονή, με γεύση που θυμίζει και αυγό τηγανητό και τοστ και σαγανάκι, αλλά και τυρόπιτα. Αρκεί να το φτιάξεις μία φορά για να το υιοθετήσεις για πάντα.

Croque Monsieur

Η συνταγή για το τέλειο croque monsieur.

Ομελέτα με Λουκάνικα και Ντομάτα

Πώς θα φτιάξετε την πιο εύκολη και νόστιμη ομελέτα με λουκάνικα και ντομάτα.

Σαγανάκι με Σουτζούκι

Η συνταγή για ένα λαχταριστό πολίτικο σαγανάκι.