ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Πίτα – Στραπατσάδα

ΠΙΤΑ ΣΤΡΑΠΑΤΣΑΔΑ

Υλικά

2 ώριμες ντομάτες περασμένες από τον τρίφτη ή ψιλοκομμένες

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο

1 κ.γλ. ζάχαρη

6 αυγά

200 γρ. φέτα σε κομματάκια

1 κ.γλ. ρίγανη

αλάτι, πιπέρι

½ πακέτο φύλλο κρούστας

ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο. Ρίχνουμε την ντομάτα, το σκόρδο, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε τη σάλτσα ντομάτα για 20', μέχρι να απορροφήσει τα υγρά της.

Σπάμε τα αυγά σε μπολ και απλώς τα τρυπάμε, να σπάσει ο κρόκος. Δεν θέλουν χτύπημα όπως στην ομελέτα. Αλατοπιπερώνουμε.

Ρίχνουμε τη φέτα και τα αβγά στη σάλτσα, ανακατεύουμε ελαφρά, σκεπάζουμε με καπάκι και μαγειρεύουμε μέχρι να στερεοποιηθεί το ασπράδι. Την αποσύρουμε από τη φωτιά μόλις ασπρίσει το ασπράδι, για να βγει ζουμερή. Ρίχνουμε τη ρίγανη και αφήνουμε τη στραπατσάδα να κρυώσει.

Μπορούμε να κάνουμε δύο μέτριες ή μια μεγάλη πίτα. Ανάλογα, ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο στο μέτριο αντικολλητικό τηγάνι και στρώνουμε πατσαβουριαστά 3 φύλλα. Ψήνουμε μέχρι να ροδίσει η κάτω πλευρά τους. Με μια φαρδιά σπάτουλα γυρίζουμε το φύλλο από την άλλη.

Απλώνουμε τη στραπατσάδα και σκεπάζουμε πατσαβουριαστά με άλλα 3 φύλλα. Με τη σπάτουλα σπρώχνουμε γύρω γύρω τα φύλλα προς τα κάτω, ώστε να καλυφθεί το γείσο και να κλείσει η γέμιση μέσα σε αυτά. Τα λαδώνουμε.

Ελέγχουμε το ψήσιμο ανασηκώνοντας ελαφρά την πίτα και βλέπουμε αν ρόδισε το φύλλο στον πάτο. Με τη βοήθεια ενός πιάτου, όπως στην ομελέτα, γυρίζουμε την πίτα και ψήνουμε και την κάτω πλευρά της.

Tip

Αν τη θέλουμε πιο πλούσια, προσθέτουμε πιπεριά, ελιές, φρέσκο βασιλικό, λιαστή ντομάτα, αλλά και λουκάνικο, ζαμπόν ή κίτρινα τυριά.

Επίσης...

Ομελέτα με Κολοκύθια

Πώς θα φτιάξετε την πιο νόστιμη ομελέτα με κολοκύθια.

Αυγά με Μελιτζάνες

Η συνταγή για τα πιο νόστιμα αυγά με μελιτζάνες.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Αυγά με Μανιτάρια και Δυόσμο

Πώς θα φτιάξετε αυγά με μανιτάρια και δυόσμο.

Σάντουιτς με Αυγό, Σπαράγγια και Παρμεζάνα

Πώς θα φτιάξετε ένα νόστιμο σάντουιτς με αυγό, παρμεζάνα σε βούτυρο και σπαράγγια.

Αυγά Τιναχτά

Πώς θα φτιάξετε αυγά τιναχτά.

Ομελέτα Φούρνου

Πώς θα φτιάξετε την πιο εύκολη και πιο νόστιμη ομελέτα φούρνου.

Γεμιστά Ψωμάκια με Αυγό, Γραβιέρα και Ζαμπόν

Πώς θα φτιάξετε νόστιμα γεμιστά ψωμάκια με αυγό, γραβιέρα και ζαμπόν.

Σάντουιτς BLT με Αυγό

Η συνταγή για το πιο επικό BLT σάντουιτς με αυγό.

Πατατόπιτα με Αυγά

Η συνταγή για την πιο νόστιμη πατατόπιτα με αυγά.

Ομελέτα Ρολό στο Φούρνο

Η συνταγή για ομελέτα ρολό στο φούρνο.

Ομελέτα με Αγκινάρες

Η συνταγή για ομελέτα με αγκινάρες.

Τα Αυγά-Μάτια του Pierre Troisgros

Μία συνταγή για νόστιμα αυγά από τον θρυλικό Γάλλο σεφ και restaurateur.