ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Ψητά Λαχανικά με Δυόσμο, Φέτα και Αυγό

ΨΗΤΑ ΆΧΑΝΙΚΑ ΜΕ ΔΥΟΣΜΟ ΑΥΓΟ ΚΑΙ ΦΕΤΑ

Υλικά

Υλικά για 6 άτομα

4 μεγάλα κολοκυθάκια σε φέτες

4 πιπεριές Φλωρίνης

5 κλωναράκια ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο

200 γρ. φέτα θρυμματισμένη

1 κ.σ. ελαιόλαδο

1 αυγό για κάθε άτομο (ή και παραπάνω)

αλάτι, πιπέρι

Για τη σος

5 κ.σ. μπαλσάμικο

½ φλιτζ. ελαιόλαδο

1 σκελίδα σκόρδο

1 κ.γλ. μουστάρδα

1 κ.γλ. μέλι

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C.

Στο μεγάλο χαμηλό ταψί του φούρνου στρώνουμε χαρτί ψησίματος και απλώνουμε τις πιπεριές.

Τις αλατίζουμε. Κάνουμε το ίδιο με τα κολοκυθάκια, αφού πριν τα αλείψουμε με λάδι και τα αλατίσουμε. Ψήνουμε για ½ ώρα περίπου, γυρνώντας τα λαχανικά, μέχρι να μαλακώσουν, αλλά να μη λιώσουν.

Βράζουμε τα αυγά με τον ιδανικό τρόπο των 6', όπου σφίγγει το ασπράδι, αλλά ο κρόκος μένει ελαφρώς ζουμερός: αφήνουμε για ½ ώρα τα αυγά εκτός ψυγείου, βράζουμε το νερό και μόλις κοχλάσει ρίχνουμε τα αυγά και τα βράζουμε για 6'. Τα κρυώνουμε και τα ξεφλουδίζουμε.

Σε μια πιατέλα στρώνουμε τα ψητά κολοκυθάκια. Ξεφλουδίζουμε τις πιπεριές, πετάμε τα σπόρια τους, τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τις απλώνουμε πάνω από τα κολοκυθάκια. Προσθέτουμε τον δυόσμο και τη φέτα.

Χτυπάμε στο μούλτι όλα μαζί τα υλικά για τη σος και περιχύνουμε τη σαλάτα.

Προσθέτουμε τα αβγά κομμένα στη μέση και πασπαλισμένα με αλατοπίπερο.

Το ιδανικό συνοδευτικό είναι οπωσδήποτε ένα φρέσκο ψωμάκι ή ψωμί φρυγανισμένο.

Τip

Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τον δυόσμο με μαϊντανό ή ξερή ρίγανη.

Επίσης...

Τα Αυγά-Μάτια του Pierre Troisgros

Μία συνταγή για νόστιμα αυγά από τον θρυλικό Γάλλο σεφ και restaurateur.

Η πιο Ιδιαίτερη και Εύκολη Ομελέτα

Πώς θα φτιάξεις την πιο ιδιαίτερη και εύκολη ομελέτα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Τα Αυγά του Jose Andres

Μία ιδιαίτερη συνταγή για αυγά από τον περίφημο Ισπανό σεφ.

Αυγά Μαγειρεμένα σε Λιωμένη Φέτα

Η συνταγή για αυγά μαγειρεμένα σε λιωμένη φέτα.

Τηγανιά με Σπανάκι

Η συνταγή για τηγανιά με σπανάκι.

Αυγά Τιναχτά

Πώς θα φτιάξετε αυγά τιναχτά.

Ομελέτα με Αγκινάρες

Η συνταγή για ομελέτα με αγκινάρες.

Κρεμμυδάκια με Αυγά στο Τηγάνι

Πώς θα φτιάξετε κρεμμυδάκια με αυγά στο τηγάνι.

Ψωμί, Αυγά και Τυρί στο Ίδιο Τηγάνι

Ένα φαγητό σκέτη ηδονή, με γεύση που θυμίζει και αυγό τηγανητό και τοστ και σαγανάκι, αλλά και τυρόπιτα. Αρκεί να το φτιάξεις μία φορά για να το υιοθετήσεις για πάντα.

Croque Monsieur

Η συνταγή για το τέλειο croque monsieur.

Ομελέτα με Λουκάνικα και Ντομάτα

Πώς θα φτιάξετε την πιο εύκολη και νόστιμη ομελέτα με λουκάνικα και ντομάτα.

Σαγανάκι με Σουτζούκι

Η συνταγή για ένα λαχταριστό πολίτικο σαγανάκι.