Follow us

Μοσχάρι προκάδο (Κεφαλονιά)

Μοσχάρι προκάδο (Κεφαλονιά)

Υλικά

Υλικά

1,5 κιλό κρέας μοσχαρίσιο

6 –8 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

½ φλ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

5 -6 γαρίφαλα κοπανισμένα

3/4 φλ. ελαιόλαδο

1 ποτήρι του κρασιού λευκό ξηρό κρασί

500 γρ. ντομάτες

1 κ.σ. πελτές ντομάτας (αν θέλουμε)

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε και στεγνώνουμε το κρέας και κάνουμε τρύπες στην επιφάνειά του με μυτερό μαχαίρι.

Ανακατεύουμε το σκόρδο, το μαϊντανό, τα γαρύφαλλα, αλάτι και πιπέρι και βάζουμε σε κάθε τρύπα λίγο από το μείγμα.

Το δένουμε για να κρατήσει το σχήμα του.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το κρέας από όλες τις πλευρές.

Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμισθεί ρίχνουμε λίγο καυτό νερό να φθάσει μέχρι το 1/3 του ύψους του φαγητού.

Σιγοβράζουμε 40 λεπτά.

Προσθέτουμε τη ντομάτα και τον πελτέ (αν χρησιμοποιούμε) διαλυμένο σε λίγο νερό και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλη μία ώρα, μέχρι να μαλακώσει τελείως το κρέας και να μελώσει η σάλτσα.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφήνουμε για λίγο, κόβουμε και πετάμε τους σπάγκους, κόβουμε με ένα κοφτερό μαχαίρι σε φέτες και σερβίρουμε με τηγανητές πατάτες, μακαρόνια ή ρύζι.

A.T.

Επίσης...

Μοσχάρι µε Αρακά

Η συνταγή για μοσχάρι με αρακά.

Κεφτεδάκια Σύβραση

Πώς θα φτιάξεις κεφτεδάκια σύβραση.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μοσχαράκι στην Κατσαρόλα με Μπίρα, Πορτοκάλι και Πατάτες

Σε έναν υπέροχο συνδυασμό από εσπεριδοειδή και καραμελωμένα μπαχαρικά αρώματα που δένουν με την μπίρα.

Τραγανά Κιμαδοπουγκάκια με Πράσο

Με μια πεντανόστιμη γέμιση που καλύπτεται από τραγανιστό φύλλο.

Γιουβαρλάκια Φρικασέ με Σάλτσα Μαϊντανού

Από τα πιο αγαπημένα φαγητά της Ελληνίδας μαμάς, μπορούν να μαγειρευτούν διαφορετικά, με πολλούς τρόπους, για να μην τα βαρεθούμε ποτέ.

Μοσχαράκι με Μήλα και Πατάτες

Είναι φοβερό το πόσο ταιριάζει το κρέας με τα πράσινα τραγανά μήλα.

Κρασάτο Μοσχαράκι με Μανιτάρια

Η συνταγή για κρασάτο μοσχαράκι με μανιτάρια.

Μοσχαράκι με Μπίρα, Μελιτζάνες και Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις μοσχαράκι με μπίρα, μελιτζάνες και ρύζι.

Μοσχαράκι Στιφάδο με Κυδώνια στη Γάστρα

Όσο κι αν οι μέρες προτιμούν τη γαλοπούλα και το πουλερικό, ένα μοσχαράκι δεν λείπει ποτέ από το γιορτινό τραπέζι.

Γκούλας, η Σούπα της Γιορτής

Η ίσως πιο ονειρεμένη από τις παραδοσιακές σούπες, με τη γεύση που αγαπούν οι γιορτές: ξινή, γλυκιά και πικάντικη.

Μοσχαράκι με Πετιμέζι

Γλυκόξινο, καταπληκτικό, με μια μελωμένη υπέροχη σάλτσα, που ταιριάζει με πουρέ πατάτας ή καρότου και με λευκό ρυζάκι.

Το Μοσχαράκι της Φακής και των Ζυμαρικών

Εμπνευσμένο από το αιγυπτιακό "κόσαρι", ένα θαυμάσιο πιάτο με φακές και ζυμαρικά.