Follow us

Μοσχάρι µε Αρακά

Η συνταγή για μοσχάρι με αρακά.

ΜΟΣΧΑΡΙ ΜΕ ΑΡΑΚΑ

Υλικά

1 κιλό µοσχάρι

1 κιλό αρακάς

4 κουταλιές της σούπας βούτυρο

1/2 µατσάκι άνιθο

3 φρέσκιες ντοµάτες

αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Αλατοπιπερώνουµε το µοσχάρι.

Το βάζουµε στο ταψί.

Τρίβουµε τις ντοµάτες στο τρίφτη.

Προσθέτουµε τη µισή ποσότητα ντοµάτας στο ταψί. Λιώνουµε το βούτυρο και περιχύνουµε το κρέας.

Ψήνουµε σε µέτριο φούρνο έως να µισοψηθεί.

Προσθέτουµε 1-2 φλιτζάνια νερό και την υπόλοιπη ντοµάτα και µόλις βράσουν ρίχνουµε τον αρακά και ανακατεύουµε που και που να µην κολλήσει.

Επίσης...

Κεφτεδάκια Σύβραση

Πώς θα φτιάξεις κεφτεδάκια σύβραση.

Μοσχαράκι στην Κατσαρόλα με Μπίρα, Πορτοκάλι και Πατάτες

Σε έναν υπέροχο συνδυασμό από εσπεριδοειδή και καραμελωμένα μπαχαρικά αρώματα που δένουν με την μπίρα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Τραγανά Κιμαδοπουγκάκια με Πράσο

Με μια πεντανόστιμη γέμιση που καλύπτεται από τραγανιστό φύλλο.

Γιουβαρλάκια Φρικασέ με Σάλτσα Μαϊντανού

Από τα πιο αγαπημένα φαγητά της Ελληνίδας μαμάς, μπορούν να μαγειρευτούν διαφορετικά, με πολλούς τρόπους, για να μην τα βαρεθούμε ποτέ.

Μοσχαράκι με Μήλα και Πατάτες

Είναι φοβερό το πόσο ταιριάζει το κρέας με τα πράσινα τραγανά μήλα.

Κρασάτο Μοσχαράκι με Μανιτάρια

Η συνταγή για κρασάτο μοσχαράκι με μανιτάρια.

Μοσχαράκι με Μπίρα, Μελιτζάνες και Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις μοσχαράκι με μπίρα, μελιτζάνες και ρύζι.

Μοσχαράκι Στιφάδο με Κυδώνια στη Γάστρα

Όσο κι αν οι μέρες προτιμούν τη γαλοπούλα και το πουλερικό, ένα μοσχαράκι δεν λείπει ποτέ από το γιορτινό τραπέζι.

Γκούλας, η Σούπα της Γιορτής

Η ίσως πιο ονειρεμένη από τις παραδοσιακές σούπες, με τη γεύση που αγαπούν οι γιορτές: ξινή, γλυκιά και πικάντικη.

Μοσχαράκι με Πετιμέζι

Γλυκόξινο, καταπληκτικό, με μια μελωμένη υπέροχη σάλτσα, που ταιριάζει με πουρέ πατάτας ή καρότου και με λευκό ρυζάκι.

Το Μοσχαράκι της Φακής και των Ζυμαρικών

Εμπνευσμένο από το αιγυπτιακό "κόσαρι", ένα θαυμάσιο πιάτο με φακές και ζυμαρικά.

Τηγανιά Συκώτι με Γλυκές Πιπεριές

Το μοσχαρίσιο συκώτι φτιάχνει μία από τις νοστιμότερες τηγανιές και δένει απίστευτα με το άρωμα και τη γλύκα της πιπεριάς Φλωρίνης.