Follow us

Μοσχαράκι με Μήλα και Πατάτες

Είναι φοβερό το πόσο ταιριάζει το κρέας με τα πράσινα τραγανά μήλα.

ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΜΕ ΜΗΛΑ ΚΑΙ ΠΑΤΑΤΕΣ

Υλικά

1 κιλό μοσχαράκι (ποντίκι ή χτένι) σε μεγάλες μπουκιές

1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

1 κλωνάρι δεντρολίβανο

3-4 κλωναράκια θυμάρι ή 1 κ.γλ. ξερό

1 μικρό ποτηράκι κονιάκ

3 μεγάλα πράσινα μήλα

500 γρ. πατάτες κομμένες κυδωνάτες

½ φλιτζ. ελαιόλαδο

1 μεγάλη κ.σ. βούτυρο αγελάδος

1 κ.σ. βούτυρο αγελάδος για τα μήλα

1 μικρό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια φαρδιά και χαμηλή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο με το βούτυρο και ροδίζουμε σε δυνατή φωτιά το κρέας.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το δεντρολίβανο και το θυμάρι και σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν.

Σβήνουμε με το κονιάκ και το αφήνουμε να εξατμιστεί.

Αλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό και σκεπάζουμε.

Σιγομαγειρεύουμε το κρέας μέχρι να μαλακώσει, φροντίζοντας να προσθέσουμε αν χρειαστεί λίγο παραπάνω νερό.

Όσο μαγειρεύεται το κρέας, καθαρίζουμε τα μήλα και κόβουμε το καθένα στα 4. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε τα μήλα σε δυνατή φωτιά, να ροδίσουν.

Είναι σημαντικό σε αυτή τη φάση να τα αλατίσουμε: έτσι, γίνονται πιο νόστιμα.

Όταν μαλακώσει το κρέας, προσθέτουμε στην κατσαρόλα τις πατάτες, τις αλατίζουμε ελαφρά, τις περιχύνουμε με τη σάλτσα του φαγητού και μαγειρεύουμε για άλλη ½ ώρα.

Όταν μισομαλακώσουν οι πατάτες, ρίχνουμε και τα μήλα, ένα τέταρτο περίπου πριν από το τέλος.

Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και σερβίρουμε.

Επίσης...

Μοσχάρι µε Αρακά

Η συνταγή για μοσχάρι με αρακά.

Κεφτεδάκια Σύβραση

Πώς θα φτιάξεις κεφτεδάκια σύβραση.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μοσχαράκι στην Κατσαρόλα με Μπίρα, Πορτοκάλι και Πατάτες

Σε έναν υπέροχο συνδυασμό από εσπεριδοειδή και καραμελωμένα μπαχαρικά αρώματα που δένουν με την μπίρα.

Τραγανά Κιμαδοπουγκάκια με Πράσο

Με μια πεντανόστιμη γέμιση που καλύπτεται από τραγανιστό φύλλο.

Γιουβαρλάκια Φρικασέ με Σάλτσα Μαϊντανού

Από τα πιο αγαπημένα φαγητά της Ελληνίδας μαμάς, μπορούν να μαγειρευτούν διαφορετικά, με πολλούς τρόπους, για να μην τα βαρεθούμε ποτέ.

Κρασάτο Μοσχαράκι με Μανιτάρια

Η συνταγή για κρασάτο μοσχαράκι με μανιτάρια.

Μοσχαράκι με Μπίρα, Μελιτζάνες και Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις μοσχαράκι με μπίρα, μελιτζάνες και ρύζι.

Μοσχαράκι Στιφάδο με Κυδώνια στη Γάστρα

Όσο κι αν οι μέρες προτιμούν τη γαλοπούλα και το πουλερικό, ένα μοσχαράκι δεν λείπει ποτέ από το γιορτινό τραπέζι.

Γκούλας, η Σούπα της Γιορτής

Η ίσως πιο ονειρεμένη από τις παραδοσιακές σούπες, με τη γεύση που αγαπούν οι γιορτές: ξινή, γλυκιά και πικάντικη.

Μοσχαράκι με Πετιμέζι

Γλυκόξινο, καταπληκτικό, με μια μελωμένη υπέροχη σάλτσα, που ταιριάζει με πουρέ πατάτας ή καρότου και με λευκό ρυζάκι.

Το Μοσχαράκι της Φακής και των Ζυμαρικών

Εμπνευσμένο από το αιγυπτιακό "κόσαρι", ένα θαυμάσιο πιάτο με φακές και ζυμαρικά.

Τηγανιά Συκώτι με Γλυκές Πιπεριές

Το μοσχαρίσιο συκώτι φτιάχνει μία από τις νοστιμότερες τηγανιές και δένει απίστευτα με το άρωμα και τη γλύκα της πιπεριάς Φλωρίνης.