Follow us

Το Μοσχαράκι της Φακής και των Ζυμαρικών

Εμπνευσμένο από το αιγυπτιακό “κόσαρι”, ένα θαυμάσιο πιάτο με φακές και ζυμαρικά.

ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΜΕ ΦΑΚΕΣ ΚΑΙ ΖΥΜΑΡΙΚΑ

Υλικά

500 γρ. μοσχαράκι για σούπα (ποντίκι, ελιά, χτένι) σε μπουκιές

1 φλιτζ. φακές

3 χούφτες χυλοπίτες ή λαζάνια

3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 πράσινη πιπεριά σε καρεδάκια (ή 1 πιπεριά Φλωρίνης ή και τα δύο μαζί)

1 μικρό ποτηράκι λευκό κρασί

2 ώριμες ντομάτες περασμένες από το μούλτι (ή 1 συσκευασία κονκασέ περασμένο από το μούλτι)

4-5 κλωναράκια σέλινο ψιλοκομμένο

1 μικρό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 κοφτή κ.σ. ρίγανη

1 δαφνόφυλλο

1 κοφτή κ.σ. μίγμα μπαχαρικών για κρέας ή κοτόπουλο

1 κ.γλ. πάπρικα γλυκιά ή μπούκοβο

¾ φλιτζ. ελαιόλαδο

1 κοφτή κ.σ. ζάχαρη

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά μέχρι να μελώσει το κρεμμύδι.

Προσθέτουμε το κρέας, το δαφνόφυλλο, το μίγμα μπαχαρικών, το σέλινο και την πάπρικα και συνεχίζουμε για άλλο 1' το σοτάρισμα σε δυνατή φωτιά.

Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί.

Προσθέτουμε την ντομάτα και τη ζάχαρη, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε μπόλικο νερό, όπως για τη σούπα (αυτό το φαγητό είναι μια χυλωμένη σούπα), σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει σχεδόν εντελώς το κρέας.

Τότε ρίχνουμε και τις φακές.

Μόλις μαλακώσουν εντελώς το κρέας και οι φακές, ρίχνουμε το ζυμαρικό, τον μαϊντανό και τη ρίγανη.

Περιμένουμε να μαλακώσει το ζυμαρικό και σερβίρουμε.

Την επόμενη μέρα είναι ακόμα νοστιμότερο.

Επίσης...

Μοσχάρι µε Αρακά

Η συνταγή για μοσχάρι με αρακά.

Κεφτεδάκια Σύβραση

Πώς θα φτιάξεις κεφτεδάκια σύβραση.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μοσχαράκι στην Κατσαρόλα με Μπίρα, Πορτοκάλι και Πατάτες

Σε έναν υπέροχο συνδυασμό από εσπεριδοειδή και καραμελωμένα μπαχαρικά αρώματα που δένουν με την μπίρα.

Τραγανά Κιμαδοπουγκάκια με Πράσο

Με μια πεντανόστιμη γέμιση που καλύπτεται από τραγανιστό φύλλο.

Γιουβαρλάκια Φρικασέ με Σάλτσα Μαϊντανού

Από τα πιο αγαπημένα φαγητά της Ελληνίδας μαμάς, μπορούν να μαγειρευτούν διαφορετικά, με πολλούς τρόπους, για να μην τα βαρεθούμε ποτέ.

Μοσχαράκι με Μήλα και Πατάτες

Είναι φοβερό το πόσο ταιριάζει το κρέας με τα πράσινα τραγανά μήλα.

Κρασάτο Μοσχαράκι με Μανιτάρια

Η συνταγή για κρασάτο μοσχαράκι με μανιτάρια.

Μοσχαράκι με Μπίρα, Μελιτζάνες και Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις μοσχαράκι με μπίρα, μελιτζάνες και ρύζι.

Μοσχαράκι Στιφάδο με Κυδώνια στη Γάστρα

Όσο κι αν οι μέρες προτιμούν τη γαλοπούλα και το πουλερικό, ένα μοσχαράκι δεν λείπει ποτέ από το γιορτινό τραπέζι.

Γκούλας, η Σούπα της Γιορτής

Η ίσως πιο ονειρεμένη από τις παραδοσιακές σούπες, με τη γεύση που αγαπούν οι γιορτές: ξινή, γλυκιά και πικάντικη.

Μοσχαράκι με Πετιμέζι

Γλυκόξινο, καταπληκτικό, με μια μελωμένη υπέροχη σάλτσα, που ταιριάζει με πουρέ πατάτας ή καρότου και με λευκό ρυζάκι.

Τηγανιά Συκώτι με Γλυκές Πιπεριές

Το μοσχαρίσιο συκώτι φτιάχνει μία από τις νοστιμότερες τηγανιές και δένει απίστευτα με το άρωμα και τη γλύκα της πιπεριάς Φλωρίνης.