ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Μοσχαράκι με Πετιμέζι

Γλυκόξινο, καταπληκτικό, με μια μελωμένη υπέροχη σάλτσα, που ταιριάζει με πουρέ πατάτας ή καρότου και με λευκό ρυζάκι.

ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΜΕ ΠΕΤΙΜΕΖΙ

Υλικά

½ φλιτζ. ελαιόλαδο

1 κιλό μοσχαράκι σε μεγάλες μπουκιές (χτένι ή ελιά)

1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

3 ντομάτες ώριμες περασμένες από το μούλτι

1 ξύλο κανέλας

μερικά κλωναράκια θυμάρι

100 γρ. πετιμέζι

1 φλιτζ. αμύγδαλα λευκά, καβουρδισμένα

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια φαρδιά και χαμηλή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά το κρεμμύδι μαζί με το ξύλο κανέλας μέχρι να μελώσει.

Προσθέτουμε το μοσχαράκι και το θυμάρι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να ροδίσει ελαφρά το κρέας.

Σβήνουμε με τον χυμό ντομάτας και το πετιμέζι.

Αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε, προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να μελώσει η σάλτσα του.

Σερβίρουμε το κρέας σε πιατέλα, ιδανικά πάνω σε λευκό ρύζι, πασπαλισμένο με τα αμύγδαλα.

Επίσης...

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Κιµάς µε Λαχανικά

Η συνταγή για κιμά με λαχανικά.

Μοσχάρι µε Φασολάκια

Η συνταγή για μοσχάρι με φασολάκια.

Μοσχάρι µε Αρακά

Η συνταγή για μοσχάρι με αρακά.

Κεφτεδάκια Σύβραση

Πώς θα φτιάξεις κεφτεδάκια σύβραση.

Μοσχαράκι στην Κατσαρόλα με Μπίρα, Πορτοκάλι και Πατάτες

Σε έναν υπέροχο συνδυασμό από εσπεριδοειδή και καραμελωμένα μπαχαρικά αρώματα που δένουν με την μπίρα.

Τραγανά Κιμαδοπουγκάκια με Πράσο

Με μια πεντανόστιμη γέμιση που καλύπτεται από τραγανιστό φύλλο.

Γιουβαρλάκια Φρικασέ με Σάλτσα Μαϊντανού

Από τα πιο αγαπημένα φαγητά της Ελληνίδας μαμάς, μπορούν να μαγειρευτούν διαφορετικά, με πολλούς τρόπους, για να μην τα βαρεθούμε ποτέ.

Μοσχαράκι με Μήλα και Πατάτες

Είναι φοβερό το πόσο ταιριάζει το κρέας με τα πράσινα τραγανά μήλα.

Κρασάτο Μοσχαράκι με Μανιτάρια

Η συνταγή για κρασάτο μοσχαράκι με μανιτάρια.

Μοσχαράκι με Μπίρα, Μελιτζάνες και Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις μοσχαράκι με μπίρα, μελιτζάνες και ρύζι.