Follow us

Τραγανά Κιμαδοπουγκάκια με Πράσο

Με μια πεντανόστιμη γέμιση που καλύπτεται από τραγανιστό φύλλο.

ΚΙΜΑΔΟΠΟΥΓΚΑΚΙΑ ΜΕ ΠΡΑΣΟ

Υλικά

1 πακέτο φύλλο κρούστας

200 γρ. μοσχαρίσιο κιμά

3 μέτρια πράσα ψιλοκομμένα

½ ποτηράκι λευκό κρασί

1 μικρό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

200 γρ. τριμμένο κεφαλοτύρι

1 αβγό

⅓ φλιτζ. ελαιόλαδο

ελάχιστο μοσχοκάρυδο

αλάτι, πιπέρι

ελαιόλαδο για το φύλλο

Εκτέλεση

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τον κιμά με το μοσχοκάρυδο, μέχρι να απορροφήσει τα υγρά του.

Προσθέτουμε το πράσο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας, μέχρι να μαραθεί.

Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί, αλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 15'.

Εκτός φωτιάς, προσθέτουμε το αβγό (χτυπημένο), τον μαϊντανό και το κεφαλοτύρι.

Ανακατεύουμε και αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και στρώνουμε με χαρτί το ρηχό ταψί του φούρνου.

Απλώνουμε το φύλλο στον πάγκο μας.

Τοποθετούμε τρία φύλλα το ένα πάνω στο άλλο και λαδώνουμε το καθένα ξεχωριστά.

Τα κόβουμε στα τέσσερα. Βάζουμε στο κάθε τετράγωνο γέμιση και τυλίγουμε τον λαιμό σε πουγκάκι.

Τοποθετούμε τα πουγκάκια στο ταψί και τα λαδώνουμε πολύ καλά.

Ψήνουμε μέχρι να ροδίσει ωραία το φύλλο, για 30' περίπου.

Επίσης...

Μοσχάρι µε Αρακά

Η συνταγή για μοσχάρι με αρακά.

Κεφτεδάκια Σύβραση

Πώς θα φτιάξεις κεφτεδάκια σύβραση.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μοσχαράκι στην Κατσαρόλα με Μπίρα, Πορτοκάλι και Πατάτες

Σε έναν υπέροχο συνδυασμό από εσπεριδοειδή και καραμελωμένα μπαχαρικά αρώματα που δένουν με την μπίρα.

Γιουβαρλάκια Φρικασέ με Σάλτσα Μαϊντανού

Από τα πιο αγαπημένα φαγητά της Ελληνίδας μαμάς, μπορούν να μαγειρευτούν διαφορετικά, με πολλούς τρόπους, για να μην τα βαρεθούμε ποτέ.

Μοσχαράκι με Μήλα και Πατάτες

Είναι φοβερό το πόσο ταιριάζει το κρέας με τα πράσινα τραγανά μήλα.

Κρασάτο Μοσχαράκι με Μανιτάρια

Η συνταγή για κρασάτο μοσχαράκι με μανιτάρια.

Μοσχαράκι με Μπίρα, Μελιτζάνες και Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις μοσχαράκι με μπίρα, μελιτζάνες και ρύζι.

Μοσχαράκι Στιφάδο με Κυδώνια στη Γάστρα

Όσο κι αν οι μέρες προτιμούν τη γαλοπούλα και το πουλερικό, ένα μοσχαράκι δεν λείπει ποτέ από το γιορτινό τραπέζι.

Γκούλας, η Σούπα της Γιορτής

Η ίσως πιο ονειρεμένη από τις παραδοσιακές σούπες, με τη γεύση που αγαπούν οι γιορτές: ξινή, γλυκιά και πικάντικη.

Μοσχαράκι με Πετιμέζι

Γλυκόξινο, καταπληκτικό, με μια μελωμένη υπέροχη σάλτσα, που ταιριάζει με πουρέ πατάτας ή καρότου και με λευκό ρυζάκι.

Το Μοσχαράκι της Φακής και των Ζυμαρικών

Εμπνευσμένο από το αιγυπτιακό "κόσαρι", ένα θαυμάσιο πιάτο με φακές και ζυμαρικά.

Τηγανιά Συκώτι με Γλυκές Πιπεριές

Το μοσχαρίσιο συκώτι φτιάχνει μία από τις νοστιμότερες τηγανιές και δένει απίστευτα με το άρωμα και τη γλύκα της πιπεριάς Φλωρίνης.