Follow us

Τηγανιά Συκώτι με Γλυκές Πιπεριές

Το μοσχαρίσιο συκώτι φτιάχνει μία από τις νοστιμότερες τηγανιές και δένει απίστευτα με το άρωμα και τη γλύκα της πιπεριάς Φλωρίνης.

ΤΗΓΑΝΙΑ ΜΕ ΣΥΚΩΤΙ

Υλικά

800 γρ. μοσχαρίσιο συκώτι σε λεπτές λωρίδες

4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, μαζί με το πράσινο μέρος

3 πιπεριές Φλωρίνης σε ροδέλες

1 σφηνάκι ξίδι

1 φλιτζ. μοσχάτο κρασί

1 κ.σ. βούτυρο αγελάδος

½ φλιτζ. ελαιόλαδο

1 μικρό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

χυμό από 1 λεμόνι

αλάτι

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε το συκώτι ανακατεύοντας συχνά.

Το αλατίζουμε και περιμένουμε 5'-6' να μαγειρευτεί.

Με την τρυπητή κουτάλα το βγάζουμε από το τηγάνι και το κρατάμε δίπλα μας σε πιάτο.

Ρίχνουμε στο τηγάνι το βούτυρο, τις πιπεριές και τα κρεμμυδάκια, αλατίζουμε και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν οι πιπεριές.

Ξαναβάζουμε στο τηγάνι το συκώτι, σβήνουμε με το ξίδι και το κρασί και τα αφήνουμε να εξατμιστούν.

Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό, ρίχνουμε το λεμόνι και σερβίρουμε.

Tip

Αν προηγουμένως μαρινάρουμε το συκώτι για 1 ώρα σε γάλα, γίνεται πιο τρυφερό και χάνει τη δυσάρεστη μυρωδιά του. Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το ξίδι με μπαλσάμικο.

Επίσης...

Μοσχάρι µε Αρακά

Η συνταγή για μοσχάρι με αρακά.

Κεφτεδάκια Σύβραση

Πώς θα φτιάξεις κεφτεδάκια σύβραση.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μοσχαράκι στην Κατσαρόλα με Μπίρα, Πορτοκάλι και Πατάτες

Σε έναν υπέροχο συνδυασμό από εσπεριδοειδή και καραμελωμένα μπαχαρικά αρώματα που δένουν με την μπίρα.

Τραγανά Κιμαδοπουγκάκια με Πράσο

Με μια πεντανόστιμη γέμιση που καλύπτεται από τραγανιστό φύλλο.

Γιουβαρλάκια Φρικασέ με Σάλτσα Μαϊντανού

Από τα πιο αγαπημένα φαγητά της Ελληνίδας μαμάς, μπορούν να μαγειρευτούν διαφορετικά, με πολλούς τρόπους, για να μην τα βαρεθούμε ποτέ.

Μοσχαράκι με Μήλα και Πατάτες

Είναι φοβερό το πόσο ταιριάζει το κρέας με τα πράσινα τραγανά μήλα.

Κρασάτο Μοσχαράκι με Μανιτάρια

Η συνταγή για κρασάτο μοσχαράκι με μανιτάρια.

Μοσχαράκι με Μπίρα, Μελιτζάνες και Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις μοσχαράκι με μπίρα, μελιτζάνες και ρύζι.

Μοσχαράκι Στιφάδο με Κυδώνια στη Γάστρα

Όσο κι αν οι μέρες προτιμούν τη γαλοπούλα και το πουλερικό, ένα μοσχαράκι δεν λείπει ποτέ από το γιορτινό τραπέζι.

Γκούλας, η Σούπα της Γιορτής

Η ίσως πιο ονειρεμένη από τις παραδοσιακές σούπες, με τη γεύση που αγαπούν οι γιορτές: ξινή, γλυκιά και πικάντικη.

Μοσχαράκι με Πετιμέζι

Γλυκόξινο, καταπληκτικό, με μια μελωμένη υπέροχη σάλτσα, που ταιριάζει με πουρέ πατάτας ή καρότου και με λευκό ρυζάκι.

Το Μοσχαράκι της Φακής και των Ζυμαρικών

Εμπνευσμένο από το αιγυπτιακό "κόσαρι", ένα θαυμάσιο πιάτο με φακές και ζυμαρικά.