Υλικά
Υλικά
1 1/2 κιλού κρεμμυδάκια στιφάδου
20 περίπου σκελίδες σκόρδου
1 ποτήρι χυμός ντομάτας
150 ml ελαιόλαδο
1 κλωνάρι δεντρολίβανο
2 φύλλα δάφνης
Από 1 κ.σ. πιπέρι και μπαχάρι σε κόκκους
1/2 ποτηριού ξίδι.
1/2 ποτηριού κρασί
400-500 γρ. ξερά δαμάσκηνα
Αλατοπίπερο
Παρασκευή
Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια, αφαιρούμε τις εξωτερικές φλούδες του σκόρδου, αλλά αφήνουμε την τελική φλούδα του.
Βάζουμε όλα τα υλικά, εκτός από τα δαμάσκηνα, σε μια ρηχή κατσαρόλα.
Βράζουμε το φαγητό σκεπασμένο σε χαμηλή φωτιά.
Αν χρειαστεί νερό, βάζουμε κάθε φορά ένα φλιτζάνι του καφέ.
Δεν πρέπει να το παραβράσουμε, ώστε να μείνει με τη σάλτσα του.
Όταν είναι έτοιμο, προσθέτουμε τα δαμάσκηνα και το αφήνουμε σκεπασμένο να πάρει μια βράση.
Το βγάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να μείνει λίγο, πριν το σερβίρουμε.
Είναι καλύτερο, χλιαρό.
Νηστίσιμη συνταγή από τα ορεινά του Νομού Kαρδiτσας.