Follow us

Πύργος με γαρίδες, τηγανίτες πατάτας και σιρόπι μάνγκο

Οι σεφ γίνονται αρχιτέκτονες και η γεύση ανεβαίνει Ναπολεόν, πύργοι, «μιλφέιγ»: η τελευταία λέξη της μόδας στο food styling. Για δεσμώτες του ιλίγγου.

Πύργος με γαρίδες, τηγανίτες πατάτας και σιρόπι μάνγκο

Υλικά

Υλικά για 6 άτομα

Τηγανίτες πατάτες

225 γρ. πατάτες, ξεφλουδισμένες

4 κ.σ. λιωμένο βούτυρο

Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Γαρίδες

2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

900 γρ. γαρίδες πλυμένες και στεγνωμένες

3 καλαμπόκια (τους σπόρους μόνο)

8 πράσινα κρεμμύδια ψιλοκομμένα

1/2 κ.γλ. αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

550 γρ. κόκκινα ντοματίνια

1/4 φλιτζ. κρέμα γάλακτος, καλά χτυπημένη


Σιρόπι μάνγκο

2 μάνγκο ξεφλουδισμένα, ξεσποριασμένα και κομμένα

1/4 κ.γλ. μπαχάρι

1/2 φλιτζ. τσάτνεϊ μάνγκο

1 πρέζα καγέν

1/4 κ.γλ. κανέλα

1 κ.γλ. ζάχαρη

1/2 κ.γλ. αλάτι

1/2 φλιτζ. Γιαπωνέζικο ριζόξυδο

1 κ.σ. φρεσκοστυμμένος χυμός λεμονιού

3 κ.σ. φρέσκα τσάιβς, για γαρνίρισμα

3 κ.σ. μάνγκο κομμένα, για γαρνίρισμα

3 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος για γαρνίρισμα

Παρασκευή

Τηγανίτες πατάτας
Περνάμε πατάτες και γλυκοπατάτες από τον τρίφτη (από την πλευρά με τις μεγάλες οπές) ή από το δίσκο τεμαχίσματος του μίξερ.

Στεγνώνουμε τις τριμμένες πατάτες με καθαρό πανί.

Αναμιγνύουμε τις πατάτες με το λιωμένο βούτυρο και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνουμε μερικές σταγόνες λάδι ή βούτυρο και εν συνεχεία 1/4 φλιτζ.

πατάτες.

Με τη σπάτουλα πιέζουμε τις πατάτες, επιπεδώνοντάς τες σε έναν κύκλο περίπου 7 πόντων.

Ψήνουμε σε μέτρια έως υψηλή φωτιά, μέχρι να ξεροψηθεί και να πάρει χρώμα το κάτω μέρος.

Εν συνεχεία αναποδογυρίζουμε και τηγανίζουμε από την άλλη πλευρά.

Τοποθετούμε σε ζεστό σκεύος και συνεχίζουμε με τις υπόλοιπες πατάτες.

Θα χρειαστούμε 18 τηγανίτες πατάτας.

Γαρίδες
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά.

Προσθέτουμε τις γαρίδες και σοτάρουμε για 1 λεπτό μέχρι να ροδίσουν.

Προσθέτουμε το καλαμπόκι και τα πράσινα κρεμμύδια και σοτάρουμε για 3 λεπτά.

Εν συνεχεία, προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, τις ντομάτες και την κρέμα γάλακτος.

Ψήνουμε για λίγα λεπτά, ώσπου η κρέμα να γίνει πηχτή.

Τα διατηρούμε ζεστά.

Σιρόπι μάνγκο
Τοποθετούμε όλα τα υλικά στο μίξερ και τα ανακατεύουμε, μέχρι να γίνουν πηχτό και μαλακό μίγμα.

Το ζεσταίνουμε πριν το χρησιμοποιήσουμε.

«Χτίσιμο»
Βάζουμε τις τηγανίτες πατάτας στα πιάτα σερβιρίσματος και προσθέτουμε από 1/4 φλιτζ.

γαρίδες.

Ξανά τηγανίτες πατάτας, και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία.

Τέλος, περιχύνουμε με σιρόπι και γαρνίρουμε με τσάιβς, μάνγκο και μαϊντανό.

Επίσης...

Σορμπέ με Φράουλες, Χωρίς Ζάχαρη

Πώς θα φτιάξετε ένα νόστιμο σορμπέ φράουλες, χωρίς ζάχαρη.

Τάρτα Margarita

Η συνταγή για μία διαφορετική όσο και νόστιμη τάρτα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Αφράτα Pancakes με Μαρμελάδα

Πώς θα φτιάξετε τα πιο νόστιμα pancakes με μαρμελάδα.

Χριστουγεννιάτικο Κέικ με Σοκολάτα και Ξερά Φρούτα

Η απόλυτη συνταγή για χριστουγεννιάτικο κέικ με σοκολάτα και ξερά φρούτα

Χαλβάς με Ζελέ

Η συνταγή για τον πιο νόστιμο χαλβά με ζελέ.

Τάρτα Μπισκοτένια με Φρούτα

Πώς θα φτιάξετε την πιο νόστιμη μπισκοτένια τάρτα με φρούτα.

Κρέμα Ανάλαφρη με Σιμιγδάλι

Η συνταγή για την πιο ανάλαφρη και νόστιμη κρέμα με σιμιγδάλι.

Αρωματικό Κέικ με Μανταρίνι

Η συνταγή για το πιο νόστιμο και αρωματικό κέικ με μανταρίνι.