Υλικά
Υλικά
1 φλιτζ. ζεματισμένα αμύγδαλα
2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες
1/2 φλιτζ. ξίδι από sherry
4 παγάκια
1 φλιτζ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Αλάτι
20 ρώγες σταφυλιού χωρίς κουκούτσια, κομμένες στη μέση
Ξύσμα από 2 λεμόνια
Παρασκευή
Βάζουμε τα αμύγδαλα σε μικρή κατσαρόλα, τα σκεπάζουμε με νερό, τα αφήνουμε να πάρουν βράση, σβήνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε 10 λεπτά για να μαλακώσουν και απομακρύνουμε τις φλούδες.
Σουρώνουμε τα αμύγδαλα, τα βάζουμε σε μπλέντερ, προσθέτουμε σκόρδο, ξίδι και 4 φλιτζάνια κρύο νερό.
Ανακατεύουμε για 1 λεπτό μέχρι να γίνουν μια απαλή πάστα.
Ενώ το μπλέντερ δουλεύει, προσθέτουμε τα παγάκια και κατόπιν το ελαιόλαδο με σιγανή, συνεχή ροή, ανακατεύοντας για να αναμειχθούν καλά τα υλικά.
Αλατίζουμε και βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.
Μοιράζουμε τα σταφύλια και το ξύσμα σε 4 μπολ και σερβίρουμε πάνω τους τη σούπα.