Follow us

Συνταγές από το εστιατόριο "Metsovo 1350m"

Συνταγές από το εστιατόριο "Metsovo 1350m"

Η νεαρή ηπειρώτισσα σεφ Γλυκερία Λάππα αγαπάει την ντόπια γαστρονομία και τα υλικά της (μανιτάρια, χοιρινό, τραχανά, πέστροφες, αρνί, τα διάσημα τυριά της περιοχής) και τα ενσωματώνει αρμονικά στο μενού, που ετοιμάζει για το εστιατόριο "Metsovo 1350m" στο ξενοδοχείο "Grand Forest Metsovo Resort”, στο Μέτσοβο.

Συνταγές από το εστιατόριο "Metsovo 1350m"

Η κουζίνα της αξιοποιεί το εδεσματολόγιο της περιοχής -πίτες, σούπες, κρέατα στη σούβλα- και το αποδίδει με κομψότητα και τεχνική γνώση. Το αποτέλεσμα είναι μια σειρά πιάτων, που φέρουν τη σφραγίδα της ηπειρώτικης κουζίνας, προσαρμοσμένα όμως προσεκτικά στις σύγχρονες γαστρονομικές αντιλήψεις. Η σεφ, μετά τις σπουδές της, έχει εργαστεί σε πολλά ξενοδοχεία και εστιατόρια, στη Μύκονο, στη Ρόδο, στην Κέρκυρα, στην Πελοπόννησο, στην Ήπειρο, καθώς και σε εστιατόρια στη Σύρο και στην Αθήνα.

Εκπληκτική η θέα από τη σάλα του εστιατορίου, που παίρνει τ’ όνομά του από το υψόμετρο όπου βρίσκεται το resort, στις κορυφογραμμές της Πίνδου και στο Μέτσοβο και φέρει την αρχιτεκτονική υπογραφή του γνωστού γραφείου 3SK Στυλιανίδης, όπως και ολόκληρο το resort.

"Metsovo 1350m" (ξεν. "Grand Forest Metsovo") Εγνατία Οδός - Κόμβος 7Α Ανηλίου, Μέτσοβο, 26560/29001-4

Updated: 24/01/20
Ημ/νια α' δημοσίευσης: 21/08/19

Επίσης...

Τάρτα-quiche με Πουρέ Πατάτας με Μανιτάρια και γεύση Τρούφας ΓΙΩΤΗΣ, μανιτάρια και γραβιέρα

Ο καιρός ανοίγει, τα σπίτια μας και η διάθεσή μας το ίδιο, η καθημερινότητά μας διψά για ανανέωση. Οι γευστικές απολαύσεις παίζουν κι εδώ έναν πολύ σημαντικό ρόλο!

Περισσότερα από

Φαγητό

Ανοιξιάτικες πίτες

Οι πίτες είναι κορυφαίο ελληνικό γαστρονομικό brand, έρωτας διαχρονικός και, πιο πεζά, ο πιο ωραίος τρόπος για να ταΐσεις πολύ κόσμο και να περισσέψει για κολατσιό, για το γραφείο, το σχολείο και τα συναφή.

20 συνταγές για το νηστίσιμο τραπέζι

Το πιο "προβλέψιμο" τραπέζι του χρόνου είναι σίγουρα αυτό της Καθαράς Δευτέρας. Βαρεθήκατε; Υπάρχουν ένα σωρό τρόποι να μαγειρέψουμε τα σαρακοστιανά μας, χωρίς να ξεφύγουμε από το κλίμα…