Υλικά
2 κ.παντζάριαΥλικά
1,5 κ. χόρτα ή τα φύλλα του παντζαριού
1 πορτοκάλια σε φετούλες
Για το ντρέσινγκ
1 λίτρο χυμός πορτοκάλι
40 γρ. μαύρη ζάχαρη
Μια πρέζα αλάτι
Μια πρέζα πιπέρι
200 ml ε.π. ελαιόλαδο
200 ml ηλιέλαιο
καδοτύρι
Για το πέστο βασιλικού
80 γρ. φρέσκα φύλλα βασιλικού
35 γρ. κουκουνάρι
5 γρ. σκόρδο
40 γρ. παρμεζάνα
150 ml ε.π. ελαιόλαδο
5 γρ. αλάτι
Εκτέλεση
Πλένουμε τα παντζάρια και τα τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο, προσθέτοντας αλάτι και ελαιόλαδο.
Ψήνουμε στους 150oC για 1 ώρα.
Βράζουμε τα χόρτα και τα στραγγίζουμε.Ετοιμάζουμε τη σάλτσα: βράζουμε τον χυμό πορτοκαλιού μέχρι να μείνει 200 γρ..Τον ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί στο μπλέντερ.
Αφήνουμε στην άκρη.Ετοιμάζουμε το πέστο: χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί στο μπλέντερ.
Ετοιμάζουμε τη σαλάτα: ξεφλουδίζουμε τα παντζάρια και τα κόβουμε σε κομμάτια ή σε φέτες.
Ανακατεύουμε σε μια μπασίνα τα παντζάρια, τα χόρτα, τα καρύδια, το πορτοκάλι και τη σάλτσα.
Μεταφέρουμε στα πιάτα και σερβίρουμε με μια κουταλιά καδοτύρι και λίγο πέστο βασιλικού.*H συνταγή είναι από το εστιατόριο "Metsovo 1350m" στο Μέτσοβο.
Updated: 09/11/21Ημ/νια α' δημοσίευσης: 21/08/19