Follow us

Μανιταρόπιτα

Μανιταρόπιτα

Υλικά

Υλικά

Για τη βάση

1 κ. φύλλο παραδοσιακό

Βούτυρο κλαριφιέ

Για τη γέμιση

500 γρ. μανιτάρια λαζαρίνα

300 γρ. μανιτάρια πλευρώτους

200 γρ. μανιτάρια πορτομπέλο

50 γρ. μανιτάρια πορτσίνι

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο

1 πράσο ψιλοκομμένο

1 κ.γ. θυμάρι φρέσκο

½ φλ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

100 ml λευκό κρασί

200 ml κρέμα γάλακτος

5 αβγά χτυπημένα

200 γρ. τριμμένη παρμεζάνα

Ζωμός κοτόπουλου

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Βουτυρώνουμε τη βάση του ταψιού και τοποθετούμε τα φύλλα σταυρωτά μέχρι να τελειώσουν, βουτυρώνοντας ελαφρά ανάμεσα.

Στο τέλος γυρίζουμε τις άκρες προς τα μέσα.

Τρυπάμε με ένα πιρούνι για να μην φουσκώσουν και ψήνουμε στους 170οC για 30 λεπτά.

Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε την ψημένη βάση να κρυώσει.

Ετοιμάζουμε τη γέμιση: Σοτάρουμε το κρεμμύδι, το πράσο, το σκόρδο και τα μανιτάρια, αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με το κρασί.

Αφού εξατμιστεί, προσθέτουμε τον ζωμό και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν.

Προσθέτουμε στο τέλος την κρέμα, το θυμάρι και τον μαϊντανό.

αποσύρουμε από την φωτιά και ενσωματώνουμε τα αβγά και την παρμεζάνα.

Μεταφέρουμε τη γέμιση στη βάση, ισιώνουμε την επιφάνεια και ψήνουμε στους 170οC για 30 λεπτά.

*H συνταγή είναι από το εστιατόριο "Metsovo 1350m" στο Μέτσοβο.

Αφού εξατμιστεί, προσθέτουμε τον ζωμό και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν.

Προσθέτουμε στο τέλος την κρέμα, το θυμάρι και τον μαϊντανό.

αποσύρουμε από την φωτιά και ενσωματώνουμε τα αβγά και την παρμεζάνα.

Μεταφέρουμε τη γέμιση στη βάση, ισιώνουμε την επιφάνεια και ψήνουμε στους 170οC για 30 λεπτά.

*H συνταγή είναι από το εστιατόριο "Metsovo 1350m" στο Μέτσοβο.

Επίσης...

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Ψωµί από Αλεύρι Ολικής Άλεσης

Πώς θα φτιάξεις ψωμί από αλεύρι ολικής άλεσης.

Ρολό Κιµά µε Λαχανικά

Η συνταγή για ρολό κιμά με λαχανικά.

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Ψωµί Ζυµωτό

Η συνταγή για ζυμωτό ψωμί.

Ιτσλί µε Αρνάκι και Μοσχάρι

Πώς θα φτιάξεις ιτσλί με αρνάκι και µοσχάρι.

Πλούσια Σούπα Γιουβαρλάκια µε Λαχανικά

Η συνταγή για πλούσια σούπα γιουβαρλάκια µε λαχανικά.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Μπιφτέκια Γεµιστά στο Τηγάνι

Η συνταγή για γεμιστά μπιφτέκια στο τηγάνι.

Η πιο Εύκολη Κιµαδόπιτα µε Λαχανικά

Πώς θα φτιάξεις την πιο εύκολη κιμαδόπιτα με λαχανικά.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι