Υλικά
1 κ. χοιρινό λαιμόΥλικά
Για το μαρινάρισμα:
40 ml ηλιέλαιο
10 γρ. αλάτι ψιλό
5 γρ. πιπέρι κόκκινο
3. γρ. μαύρο πιπέρι
Λίγη ρίγανη
Για την κέτσαπ με τζίντζερ:
250 γρ. ντομάτα κονκασέ
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κλωνάρι σέλερι κομμένο σε λεπτές φέτες
60 γρ. τζίντζερ ψιλοκομμένο
50 γρ. ζάχαρη
ελαιόλαδο
40 ml παλαιωμένο ξύδι βαλσαμικό
Εκτέλεση
Κόβουμε το κρέας σε κύβους, ανακατεύουμε τα υλικά για το μαρινάρισμα, αλείφουμε καλά το κρέας και το αφήνουμε να μαριναρισθεί για 2 ώρες τουλάχιστον. Ετοιμάζουμε την κέτσαπ με τζίντζερ: ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και ιδρώνουμε καλά τα κρεμμύδια, το σέλερι και το μισό τζίντζερ.
Προσθέτουμε την ντομάτα και τη ζάχαρη μαζί με λίγο νερό και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να γίνει πηχτή.
Προσθέτουμε το ξύδι, αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το υπόλοιπο τζίντζερ, περνάμε από μπλέντερ και αλατίζουμε.
Περνάμε το κρέας σε σουβλάκι και ψήνουμε στη σχάρα.
Σερβίρουμε με την κέτσαπ.*H συνταγή είναι από το εστιατόριο "Metsovo 1350m" στο Μέτσοβο.