ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Μανταρινοπιτάκια

Πώς θα φτιάξετε τα πιο νόστιμα και ιδιαίτερα μανταρινοπιτάκια.

ΜΑΝΤΑΡΙΝΟΠΙΤΑΚΙΑ

Υλικά

φλούδες από 16 μανταρίνια

1/2 κιλό αμύγδαλα ασπρισμένα και τριμμένα

1/2 κιλό ζάχαρη

1 κιλό φύλλο κρούστας

1/2 πακέτο μαργαρίνη

ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα με μπόλικο νερό βράζουμε τις φλούδες μανταρινιού μέχρι να μαλακώσουν.

Στραγγίζουμε (καλό θα είναι να μείνουν ένα βράδυ μέχρι να στραγγίσουν πολύ καλά) και τα πολτοποιούμε. Σε κατσαρόλα ανακατεύουμε τη ζάχαρη, τις λιωμένες φλούδες και τα αμύγδαλα, μέχρι να ανακατευτούν και να γίνουν ομοιόμορφη ζύμη.

Αφήνουμε να κρυώσει. Κόβουμε το φύλλο κρούστας σε μακρόστενες λωρίδες και αλείφουμε με μαργαρίνη.

Τυλίγουμε όπως τα τυροπιτάκια.

Αφού τα ετοιμάσουμε, τα στρώνουμε σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 175 βαθμούς μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.

Μόλις κρυώσουν τα πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

Επίσης...

Γλυκό Κυδώνι

Η συνταγή για γλυκό κυδώνι.

Γλυκό Πορτοκάλι

Η συνταγή για γλυκό πορτοκάλι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Γιαουρτόγλυκο με Δαμάσκηνα

Πώς θα φτιάξεις γιαουρτογλυκό με δαμάσκηνα.

Μηλόπιτα

Η συνταγή για μία φανταστική μηλόπιτα.

Σουφλέ με Γλυκό Κεράσι

Η συνταγή για σουφλέ με γλυκό κεράσι.

Γλυκό Κιτρολέμονο Πλούσιο σε Αρώματα

Πώς θα φτιάξετε γλυκό κιτρολέμονο πλούσιο σε αρώματα.

Γλυκό του Κουταλιού Βύσσινο

Πώς θα φτιάξετε γλυκό του κουταλιού βύσσινο.

Καραμελωμένα Μήλα και Ανθότυρο

Η συνταγή για καραμελωμένα μήλα με ανθότυρο.

Γλυκό με Δαμάσκηνα και Σοκολάτα

Η συνταγή για γλυκό με δαμάσκηνο και σοκολάτα.

Σορμπέ Πορτοκάλι με Campari

Φτιάχνεται όλο τον χρόνο. Δροσιστικό και ευωδιαστό, δεν τρώγεται μόνο σαν επιδόρπιο, αλλά ταιριάζει και πάνω σε μια πράσινη σαλάτα, ιδιαίτερα με σπανάκι.

Σορμπέ Πεπόνι με Τζίντζερ

To ώριμο καλοκαιρινό πεπόνι αποκτά την πιο εξωτική του εκδοχή με το πικάντικο και αρωματικό φρέσκο τζίντζερ.

Σορμπέ με Φράουλες, Χωρίς Ζάχαρη

Πώς θα φτιάξετε ένα νόστιμο σορμπέ φράουλες, χωρίς ζάχαρη.