ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Γρανίτα Ροδάκινο

ΓΡΑΝΙΤΑ ΡΟΔΑΚΙΝΟ

Υλικά

3 φλιτζ. πολτό ροδάκινου

1⅔ φλιτζ. ζάχαρη

1 φλιτζ. νερό

⅓ φλιτζ. χυμό λεμόνι

Εκτέλεση

Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό για 8' από τη στιγμή που θα κοχλάσει το νερό, μέχρι να γίνουν σιρόπι.

Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει καλά και το ανακατεύουμε με τον χυμό λεμονιού και τον πολτό του ροδάκινου, που θα τον φτιάξουμε πολτοποιώντας τα φρούτα στο μούλτι.

Βάζουμε το μείγμα σε μεταλλική φόρμα, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε στην κατάψυξη για 3 ώρες.

Σε αυτές τις 3 ώρες το ξαναχτυπάμε με το μίξερ χειρός κάθε ½ ώρα, για να πετύχουμε την τέλεια υφή.

Για να κρατήσει τη δροσιά της, βάλτε από πριν στο ψυγείο ή στην κατάψυξη τα ποτήρια στα οποία θα τη σερβίρετε.

Tip

Με την ίδια συνταγή φτιάχνουμε γρανίτα από όλα τα φρούτα. Πιο πετυχημένες γίνονται με καρπούζι, πεπόνι, φράουλα, σταφύλι, λεμόνι, πορτοκάλι, γερμάδες και γενικά με τα πολύ ζουμερά φρούτα.

Επίσης...

Αμυγδαλωτό με Μαρμελάδα

Η συνταγή για αμυγδαλωτό με μαρμελάδα.

Τρούφες με Μανταρίνια

Η συνταγή για τρούφες με μανταρίνια.

Περισσότερα από

Γλυκά

Γλυκό Κάστανο

Πώς θα φτιάξετε γλυκό κάστανο.

Τηγανίτες με Άρωμα Πορτοκαλιού

Πώς θα φτιάξετε τηγανίτες με άρωμα πορτοκαλιού.

Γλυκό με Δαμάσκηνα και Σοκολάτα

Η συνταγή για γλυκό με δαμάσκηνο και σοκολάτα.

Αφράτα Μηλοπιτάκια

Η συνταγή για αφράτα μηλοπιτάκια.

Κάστανα με Σοκολάτα

Η συνταγή για ένα γλυκό με κάστανα και σοκολάτα.

Εύκολη Πορτοκαλόπιτα

Πώς θα φτιάξετε την πιο εύκολη και νόστιμη πορτοκαλόπιτα.

Κερασόπιτα με Τάρτα Αμυγδάλου

Η συνταγή για κερασόπιτα με τάρτα αμυγδάλου.

Κέικ Περγαμόντο-Πορτοκάλι

Η συνταγή για ένα νόστιμο κέικ περγαμόντο-πορτοκάλι.

Τάρτα Πορτοκάλι

Πανεύκολη, γρήγορη και αρωματική, τρώγεται όλες τις ώρες. Ταιριάζει με τον καφέ, αλλά και στο τέλος ενός δείπνου, ιδιαίτερα ύστερα από ψάρι.

Πουτίγκα με Μήλα και Σταφίδες

Μια εύκολη πουτίγκα, που γίνεται με ψωμί του τοστ και με μια γρήγορη γέμιση από κρέμα και μήλα.