Υλικά
Υλικά
4 κούπες κομμένο πεπόνι (κομμάτια χωρίς σπόρους)
6 κσ χυμό λεμονιού
5-6 πλατιά φύλλα βασιλικού
1 κούπα ζάχαρη
2/3 κούπας νερό
1 κσ μέλι
Παρασκευή
Σε ένα μπλέντερ τοποθετούμε το πεπόνι και το μισό χυμό λεμονιού και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Αδειάζουμε σε ένα μπολ και αφήνουμε στην άκρη.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε τον βασιλικό με τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού, το νερό και το μέλι.
Σιγοβράζουμε για 5 λεπτά και στη συνέχεια αποσύρουμε από τη φωτιά.
Περνάμε το μείγμα από ένα ψιλό σουρωτήρι και αδειάζουμε στο μείγμα με το πεπόνι.
Ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει μέχρι να φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου.
Καλύπτουμε με πλαστική μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο για 2-4 ώρες.
Στη συνέχεια τοποθετούμε σε παγωτομηχανή και όταν γίνει το διατηρούμε στην κατάψυξη.