ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Σουφλέ με Γαρίδες και Μοτσαρέλα

Ένα εξαιρετικό σουφλέ που μυρίζει θάλασσα.

ΣΟΥΦΛΕ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ

Υλικά

1 κιλό μικρές γαριδούλες κατεψυγμένες, καθαρισμένες

200 cl συμπυκνωμένο γάλα (όχι ζαχαρούχο)

250 γρ. μοτσαρέλα για πίτσα σε κυβάκια

3 αυγά

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο

1 μικρό ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο

αλάτι, πιπέρι

λίγο βούτυρο για τη φόρμα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

Ξεπαγώνουμε τις γαριδούλες και τις στεγνώνουμε πιέζοντάς τις καλά μέσα σε χαρτί κουζίνας, να στραγγίξουν εντελώς.

Τις βάζουμε σε βουτυρωμένη μακρόστενη φόρμα του κέικ (μικρό μέγεθος).

Σε ένα μπολ χτυπάμε το γάλα, τα αυγά, τη μοτσαρέλα, το σκόρδο και τον άνηθο μαζί με λίγο αλάτι και μπόλικο πιπέρι.

Περιχύνουμε τις γαρίδες και ψήνουμε το σουφλέ για ½ ώρα περίπου, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και να σταθεροποιηθεί το μείγμα.

Tip

Μαζί με τις γαρίδες μπορούμε να βάλουμε και μύδια χωρίς το κέλυφος ή ένα φιλέτο ψαριού σε κομματάκια.

Επίσης...

Γεμιστά Ψωμάκια με Αυγό, Γραβιέρα και Ζαμπόν

Πώς θα φτιάξετε νόστιμα γεμιστά ψωμάκια με αυγό, γραβιέρα και ζαμπόν.

Σάντουιτς BLT με Αυγό

Η συνταγή για το πιο επικό BLT σάντουιτς με αυγό.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Πατατόπιτα με Αυγά

Η συνταγή για την πιο νόστιμη πατατόπιτα με αυγά.

Ομελέτα Ρολό στο Φούρνο

Η συνταγή για ομελέτα ρολό στο φούρνο.

Ομελέτα με Αγκινάρες

Η συνταγή για ομελέτα με αγκινάρες.

Τα Αυγά-Μάτια του Pierre Troisgros

Μία συνταγή για νόστιμα αυγά από τον θρυλικό Γάλλο σεφ και restaurateur.

Η πιο Ιδιαίτερη και Εύκολη Ομελέτα

Πώς θα φτιάξεις την πιο ιδιαίτερη και εύκολη ομελέτα.

Τα Αυγά του Jose Andres

Μία ιδιαίτερη συνταγή για αυγά από τον περίφημο Ισπανό σεφ.

Αυγά Μαγειρεμένα σε Λιωμένη Φέτα

Η συνταγή για αυγά μαγειρεμένα σε λιωμένη φέτα.

Τηγανιά με Σπανάκι

Η συνταγή για τηγανιά με σπανάκι.

Αυγά Τιναχτά

Πώς θα φτιάξετε αυγά τιναχτά.

Ομελέτα με Αγκινάρες

Η συνταγή για ομελέτα με αγκινάρες.