Υλικά
1 κ. γαρίδες καθαρισμένες Υλικά
1½ φλ. ρύζι (κατά προτίμηση basmati ή jasmin)
350 γρ. ανανάς σε κονσέρβα
2 μεγάλες πράσινες πιπεριές
1 μεγάλο κρεμμύδι
1/3 φλ. ξύδι
3 κ.σ. ζάχαρη
2 κ.σ. κορνφλάουρ
2 κ.σ. σάλτσα σόγιας
¼ φλ. ελαιόλαδο
Πιπέρι καγιέν
Εκτέλεση
Πλένουμε και στεγνώνουμε πολύ καλά τις γαρίδες και τις αφήνουμε στην άκρη.
Πλένουμε και κόβουμε την πιπεριά σε τετράγωνα 3Χ3 εκ..
Στραγγίζουμε τον ανανά και κρατάμε το σιρόπι.
Κόβουμε τον ανανά σε κομμάτια 1,5 εκ..
Προσθέτουμε στο σιρόπι του ανανά τόσο νερό, όσο χρειάζεται για να έχουμε 1 ½ φλ..
Καθαρίζουμε και κόβουμε το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε τις γαρίδες.
Τις ροδίζουμε γυρίζοντάς τις γρήγορα από όλες τις μεριές, τις πασπαλίζουμε με πιπέρι καγιέν και τις βγάζουμε στην άκρη με τρυπητή κουτάλα.
Προσθέτουμε στο τηγάνι 1 κ.σ ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί, σοτάρουμε τις πιπεριές και το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 4-5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε τον ανανά και μαγειρεύουμε άλλα 2 λεπτά.
Αναμειγνύουμε σε μπολ το ξύδι, τη ζάχαρη, το κορνφλάουρ και τη σόγια, ρίχνουμε το μείγμα στο τηγάνι και ανακατεύουμε.
Αν η σάλτσα είναι πολύ πυκνή, ρίχνουμε λίγο καυτό νερό.
Δοκιμάζουμε το αλάτι (η σόγια είναι αλμυρή), ρίχνουμε τον ανανά, ανακατεύουμε πάλι 2-3 φορές και προσθέτουμε τις γαρίδες.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε λίγο πιπέρι καγιέν ακόμα, αν μας αρέσει η καυτερή γεύση, κουνάμε κυκλικά το τηγάνι και σερβίρουμε.
Συνοδεύουμε αν θέλουμε με ρύζι μπασμάτι ή με νουντλς. A.T.