Follow us

Μοσχαρίσια γλώσσα με γκρεμολάτα, ρόκα και πικάντικη μουστάρδα

Μοσχαρίσια γλώσσα με γκρεμολάτα, ρόκα και πικάντικη μουστάρδα

Υλικά

Υλικά

Για τη γλώσσα:

1 μικρή μοσχαρίσια γλώσσα περίπου 800 γρ.

100 ml λευκό κρασί

2 φύλλα δάφνης

1 κ.σ. χοντροσπασμένο πιπέρι

Για την γκρεμολάτα:

2 σκελίδες σκόρδο

Χυμός και ξύσμα από 2 λεμόνια, 1 πορτοκάλι και 1 γκρέιπφρουτ

20 φύλλα μαϊντανού

2 κλωναράκια θυμάρι

100 ml ε.π. ελαιόλαδο

50 γρ. μουστάρδα πικάντικη

Αλάτι

Ρόκα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Σε μία κατσαρόλα τοποθετούμε 2 λίτρα νερό, 1 κ.σ αλάτι, το λευκό κρασί, τα φύλλα δάφνης και το μαύρο πιπέρι.

Πλένουμε καλά τη γλώσσα και την τοποθετούμε μέσα στην κατσαρόλα.

Σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει.

Σ' ένα μπλέντερ βάζουμε το ξύσμα και το χυμό από το πορτοκάλι, τα λεμόνια και το γκρέιπφρουτ, το σκόρδο, τον μαϊντανό, το ελαιόλαδο και το θυμάρι και μπλεντάρουμε.

Μόλις βράσει η γλώσσα, τη μεταφέρουμε σε λεκάνη με κρύο νερό και αφαιρούμε την πέτσα.

Την βάζουμε επάνω σε ξύλο κοπής και την κόβουμε σε φέτες.

Σερβίρουμε σε πιάτο, γαρνίρουμε με τη ρόκα, περιχύνουμε με την γκρεμολάτα και συνοδεύουμε με τη μουστάρδα.*Η συνταγή είναι από το εστιατόριο "Musique café & More", στο Παγκράτι.

Επίσης...

Μοσχάρι µε Αρακά

Η συνταγή για μοσχάρι με αρακά.

Κεφτεδάκια Σύβραση

Πώς θα φτιάξεις κεφτεδάκια σύβραση.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μοσχαράκι στην Κατσαρόλα με Μπίρα, Πορτοκάλι και Πατάτες

Σε έναν υπέροχο συνδυασμό από εσπεριδοειδή και καραμελωμένα μπαχαρικά αρώματα που δένουν με την μπίρα.

Τραγανά Κιμαδοπουγκάκια με Πράσο

Με μια πεντανόστιμη γέμιση που καλύπτεται από τραγανιστό φύλλο.

Γιουβαρλάκια Φρικασέ με Σάλτσα Μαϊντανού

Από τα πιο αγαπημένα φαγητά της Ελληνίδας μαμάς, μπορούν να μαγειρευτούν διαφορετικά, με πολλούς τρόπους, για να μην τα βαρεθούμε ποτέ.

Μοσχαράκι με Μήλα και Πατάτες

Είναι φοβερό το πόσο ταιριάζει το κρέας με τα πράσινα τραγανά μήλα.

Κρασάτο Μοσχαράκι με Μανιτάρια

Η συνταγή για κρασάτο μοσχαράκι με μανιτάρια.

Μοσχαράκι με Μπίρα, Μελιτζάνες και Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις μοσχαράκι με μπίρα, μελιτζάνες και ρύζι.

Μοσχαράκι Στιφάδο με Κυδώνια στη Γάστρα

Όσο κι αν οι μέρες προτιμούν τη γαλοπούλα και το πουλερικό, ένα μοσχαράκι δεν λείπει ποτέ από το γιορτινό τραπέζι.

Γκούλας, η Σούπα της Γιορτής

Η ίσως πιο ονειρεμένη από τις παραδοσιακές σούπες, με τη γεύση που αγαπούν οι γιορτές: ξινή, γλυκιά και πικάντικη.

Μοσχαράκι με Πετιμέζι

Γλυκόξινο, καταπληκτικό, με μια μελωμένη υπέροχη σάλτσα, που ταιριάζει με πουρέ πατάτας ή καρότου και με λευκό ρυζάκι.

Το Μοσχαράκι της Φακής και των Ζυμαρικών

Εμπνευσμένο από το αιγυπτιακό "κόσαρι", ένα θαυμάσιο πιάτο με φακές και ζυμαρικά.