Υλικά
1 κ. χοιρινό σπάλα σε κύβους 3 εκ. Υλικά
2 μεγάλα λευκόσαρκα ροδάκινα
1/3 φλ. ελαιόλαδο
1 κ. κρεμμύδια κόκκινα ψιλοκομμένα
1 φλ. λευκό ξηρό κρασί
1/3 φλ. μπράντι
1 φλ. φύλλα από φρέσκο βασιλικό κομμένα σε κομματάκια με το χέρι
2 κ.σ. βουβαλίσιο (κατά προτίμηση) ή αγελαδινό βούτυρο
Ξύσμα 1 μεγάλου λεμονιού
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε και στεγνώνουμε καλά το κρέας.
Πλένουμε τα ροδάκινα, βγάζουμε το κουκούτσι και τα κόβουμε σε φέτες πάχους 1/2 εκ..
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε το κρέας να ροδίσει από όλες τις μεριές.
Ρίχνουμε και τα κρεμμύδια και συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν.
Σβήνουμε πρώτα με το κρασί και αφού εξατμισθεί σβήνουμε με το μπράντι.
Όταν εξατμισθεί και το μπράντι, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε 1 ½ φλ.
καυτό νερό.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει τελείως το κρέας.
Προσθέτουμε τα ροδάκινα και τον βασιλικό, ανεβάζουμε στο μέτριο την ένταση της φωτιάς και μαγειρεύουμε άλλα 7-8 λεπτά.
Προσθέτουμε το βούτυρο και το ξύσμα λεμονιού και το σερβίρουμε σκέτο ή με κους κους.
Α.Τ.