Υλικά
Υλικά
500 γρ. φρέσκα κουκιά (μόνο τα στρογγυλά)
6-7 αβγά
Μερικά κυκλαδίτικα λουκάνικα
1/2 φλιτζ. τσ. φρέσκος δυόσμος, ψιλοκομμένος
1/2 φλιτζ. τσ. κυκλαδίτικο σκληρό τυρί, τριμμένο (ή κεφαλοτύρι)
5 κ.σ. γλίνα (χοιρινό λίπος) ή φρέσκο βούτυρο ή 6-7 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Παρασκευή
Πλένουμε τα κουκιά και τα περνάμε μία βράση για 4-5 λεπτά.
Τα αφήνουμε να στραγγίξουν.
Σε ένα βαθύ σκεύος χτυπάμε τα αβγά με το τυρί, το δυόσμο, αλάτι και πιπέρι.
Σε μεγάλο, βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε τη γλίνα (ή ό,τι άλλο επιλέξαμε) και σοτάρουμε τα λουκάνικα, κομμένα σε μεγάλα κομμάτια (αν έχουν μικρό μέγεθος, τα αφήνουμε ολόκληρα).
Προσθέτουμε τα κουκιά και αφήνουμε μερικά λεπτά να μαλακώσουν.
Ρίχνουμε τα αβγά και αφήνουμε τη φρουτάλια να ψηθεί από το κάτω μέρος, ανασηκώνοντας την άκρη για να κυλήσει από κάτω το αβγό.
Με τη βοήθεια ενός μεγάλου πιάτου τη γυρίζουμε να ψηθεί και από την άλλη.
Τη σερβίρουμε αμέσως.