Υλικά
8 μεγάλες γαρίδες, χωρίς το κέλυφος και το μαύρο εντεράκι τους (κρατάτε όμως τις ουρίτσες τους).Υλικά
1/2 μάνγκο, όχι πολύ ώριμο, κομμένο σε λεπτές και φαρδιές φετούλες
8 κουταλιές κρέμα γάλακτος
Ξύσμα από 4 άγουρα πορτοκάλια (ή 2 λεμόνια και 2 άγουρα πορτοκάλια)
2-3 σταγόνες tabasco
1/2 κουταλιά αλάτι. Πιπέρι
8 κουταλιές βούτυρο, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
4-5 κουταλιές μπύρα stout
Εκτέλεση
Ετοιμάζετε τη σος χτυπώντας στο μπλέντερ το ξύσμα του πορτοκαλιού μαζί με την κρέμα γάλακτος και το βούτυρο, μέχρι να εξαφανισθεί και το παραμικρό ίχνος ξύσματος.
Αλατοπιπερώνετε και ξαναχτυπάτε.
Τηγανίζετε τις γαρίδες σε καυτό λάδι για λίγα δευτερόλεπτα και τις αφήνετε να στραγγίξουν σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Σε ένα άλλο τηγάνι βάζετε 1/2 κουταλιά βούτυρο και τηγανίζετε μια «κορδέλα» φλούδας πορτοκαλιού.
Μόλις αρχίσει να ζαρώνει την πετάτε και προσθέτετε σιγά-σιγά τη σος πορτοκάλι και λίγο κορν-φλάουερ διαλυμένο σε 3-4 κουταλιές μπύρα stout, για να τη «δέσετε».
Βάζετε τις γαρίδες σε μια πιατέλα, τις γαρνίρετε με τις φετούλες του μάνγκο και τις περιχύνετε με τη σος.
Γαρνίρετε με μπουκετάκια σγουρού μαϊντανού.