Υλικά
Υλικά (για 1 άτομο)
120 γρ. μοσχάρι από κόντρα ή από το λαιμό
Μαρινάδα
Λάδι, δεντρολίβανο, θρούμπι
Πιπέρι, ελάχιστο κύμινο
Mέτρια καυτερό κοκκινοπίπερο (Εσπελέτ)
5 σταγόνες ξίδι
Παρασκευή
Βάζετε το κρέας ανάμεσα σε 2 χαρτιά κουζίνας ελαφρά λαδωμένα και τα χτυπάτε με τον μπάτη μέχρι να γίνουν ένα λεπτό παγιάρ.
Αναμειγνύετε τα υλικά της μαρινάδας και αλείφετε το κρέας, πριν το ρολάρετε πάνω σε ένα χοντρό κυλινδρικό κομμάτι ξύλο (σύμφωνα με την αυθεντική συνταγή, χρησιμοποιείται ξύλο από κέδρο).
Το ψήνετε στη σχάρα, έτσι όπως είναι τυλιγμένο στο ξύλο, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
Το τζιγκόνιερ είναι μία από τις οικογενειακές συνταγές των Μποτρίνι.
Διατηρεί τις μνήμες που φύλαξε από τον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο ο παππούς του Έκτορα.
Εκείνη την εποχή, έμαθε τη συνταγή από τους τσιγγάνους, οι οποίοι εγκαταστάθηκαν στην Τοσκάνη, επιστρέφοντας από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης.
Προτείνουμε να το συνοδεύσετε με ριζότο al salto.