Follow us

Zigonier από τον σεφ Έκτορα Μποτρίνι

Το πασχαλινό αρνί μας ανοίγει την όρεξη! Πάνω στην ώρα ο Έκτορας Μποτρίνι γαστρο-φιλοσοφεί με αφορμή το κρέας. Συνταγές από οικογενειακές αναμνήσεις, αρώματα ταξιδιών και μικρά μυστικά της κουζίνας του.

Zigonier από τον σεφ Έκτορα Μποτρίνι

Υλικά

Υλικά (για 1 άτομο)

120 γρ. μοσχάρι από κόντρα ή από το λαιμό


Μαρινάδα

Λάδι, δεντρολίβανο, θρούμπι

Πιπέρι, ελάχιστο κύμινο

Mέτρια καυτερό κοκκινοπίπερο (Εσπελέτ)

5 σταγόνες ξίδι

Παρασκευή

Βάζετε το κρέας ανάμεσα σε 2 χαρτιά κουζίνας ελαφρά λαδωμένα και τα χτυπάτε με τον μπάτη μέχρι να γίνουν ένα λεπτό παγιάρ.

Αναμειγνύετε τα υλικά της μαρινάδας και αλείφετε το κρέας, πριν το ρολάρετε πάνω σε ένα χοντρό κυλινδρικό κομμάτι ξύλο (σύμφωνα με την αυθεντική συνταγή, χρησιμοποιείται ξύλο από κέδρο).

Το ψήνετε στη σχάρα, έτσι όπως είναι τυλιγμένο στο ξύλο, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.

Το τζιγκόνιερ είναι μία από τις οικογενειακές συνταγές των Μποτρίνι.

Διατηρεί τις μνήμες που φύλαξε από τον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο ο παππούς του Έκτορα.

Εκείνη την εποχή, έμαθε τη συνταγή από τους τσιγγάνους, οι οποίοι εγκαταστάθηκαν στην Τοσκάνη, επιστρέφοντας από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Προτείνουμε να το συνοδεύσετε με ριζότο al salto.

Επίσης...

Μοσχάρι µε Αρακά

Η συνταγή για μοσχάρι με αρακά.

Κεφτεδάκια Σύβραση

Πώς θα φτιάξεις κεφτεδάκια σύβραση.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μοσχαράκι στην Κατσαρόλα με Μπίρα, Πορτοκάλι και Πατάτες

Σε έναν υπέροχο συνδυασμό από εσπεριδοειδή και καραμελωμένα μπαχαρικά αρώματα που δένουν με την μπίρα.

Τραγανά Κιμαδοπουγκάκια με Πράσο

Με μια πεντανόστιμη γέμιση που καλύπτεται από τραγανιστό φύλλο.

Γιουβαρλάκια Φρικασέ με Σάλτσα Μαϊντανού

Από τα πιο αγαπημένα φαγητά της Ελληνίδας μαμάς, μπορούν να μαγειρευτούν διαφορετικά, με πολλούς τρόπους, για να μην τα βαρεθούμε ποτέ.

Μοσχαράκι με Μήλα και Πατάτες

Είναι φοβερό το πόσο ταιριάζει το κρέας με τα πράσινα τραγανά μήλα.

Κρασάτο Μοσχαράκι με Μανιτάρια

Η συνταγή για κρασάτο μοσχαράκι με μανιτάρια.

Μοσχαράκι με Μπίρα, Μελιτζάνες και Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις μοσχαράκι με μπίρα, μελιτζάνες και ρύζι.

Μοσχαράκι Στιφάδο με Κυδώνια στη Γάστρα

Όσο κι αν οι μέρες προτιμούν τη γαλοπούλα και το πουλερικό, ένα μοσχαράκι δεν λείπει ποτέ από το γιορτινό τραπέζι.

Γκούλας, η Σούπα της Γιορτής

Η ίσως πιο ονειρεμένη από τις παραδοσιακές σούπες, με τη γεύση που αγαπούν οι γιορτές: ξινή, γλυκιά και πικάντικη.

Μοσχαράκι με Πετιμέζι

Γλυκόξινο, καταπληκτικό, με μια μελωμένη υπέροχη σάλτσα, που ταιριάζει με πουρέ πατάτας ή καρότου και με λευκό ρυζάκι.

Το Μοσχαράκι της Φακής και των Ζυμαρικών

Εμπνευσμένο από το αιγυπτιακό "κόσαρι", ένα θαυμάσιο πιάτο με φακές και ζυμαρικά.