Follow us

Αντρεκότ με σος από φλούδα μήλου από τον σεφ Έκτορα Μποτρίνι

Το πασχαλινό αρνί μας ανοίγει την όρεξη! Πάνω στην ώρα ο Έκτορας Μποτρίνι γαστρο-φιλοσοφεί με αφορμή το κρέας. Συνταγές από οικογενειακές αναμνήσεις, αρώματα ταξιδιών και μικρά μυστικά της κουζίνας του.

Αντρεκότ με σος από φλούδα μήλου από τον σεφ Έκτορα Μποτρίνι

Υλικά

Υλικά

1 κιλό φλούδες κόκκινων μήλων Πηλίου

Λίγο βούτυρο

1 κ.σ. κρεμμύδι

1 κ.σ. Calvados

100 ml περίπου ελαφρύ ζωμό λαχανικών

1 μεδούλι

1 κ.σ. fleur de sel (ανθός αλατιού)

Παρασκευή

Αποξηραίνετε τις φλούδες των μήλων για 2 ώρες στο φούρνο, στους 100°C.

Τα περνάτε από το τηγάνι με λίγο βούτυρο και το κρεμμύδι, πολύ ψιλοκομμένο, τα σβήνετε με το calvados και τα αφήνετε να σιγοβράσουν μέσα στο ζωμό των λαχανικών, μέχρι να δημιουργηθεί μια παχύρρευστη σάλτσα, που θα δέσετε με λίγο βούτυρο.

Προαιρετικά, συνοδεύετε το πιάτο αυτό με μεδούλι σοτέ, πασπαλισμένο με ανθό αλατιού.

Όλο το άρωμα, η γεύση, αλλά και η πηκτίνη του μήλου βρίσκονται στις φλούδες του.

Βασικό τους πλεονέκτημα, ότι δεν δίνουν εκείνη την ενίοτε μαλθακή υφή των μαγειρεμένων μήλων, που για κάποιους λειτουργεί ακόμα και αρνητικά.

Επίσης...

Σορμπέ με Φράουλες, Χωρίς Ζάχαρη

Πώς θα φτιάξετε ένα νόστιμο σορμπέ φράουλες, χωρίς ζάχαρη.

Τάρτα Margarita

Η συνταγή για μία διαφορετική όσο και νόστιμη τάρτα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Αφράτα Pancakes με Μαρμελάδα

Πώς θα φτιάξετε τα πιο νόστιμα pancakes με μαρμελάδα.

Χριστουγεννιάτικο Κέικ με Σοκολάτα και Ξερά Φρούτα

Η απόλυτη συνταγή για χριστουγεννιάτικο κέικ με σοκολάτα και ξερά φρούτα

Χαλβάς με Ζελέ

Η συνταγή για τον πιο νόστιμο χαλβά με ζελέ.

Τάρτα Μπισκοτένια με Φρούτα

Πώς θα φτιάξετε την πιο νόστιμη μπισκοτένια τάρτα με φρούτα.

Κρέμα Ανάλαφρη με Σιμιγδάλι

Η συνταγή για την πιο ανάλαφρη και νόστιμη κρέμα με σιμιγδάλι.

Αρωματικό Κέικ με Μανταρίνι

Η συνταγή για το πιο νόστιμο και αρωματικό κέικ με μανταρίνι.