ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Τραγανή Πίτα με Κρέμα και Φρέσκα Σύκα

ΠΙΤΑ ΜΕ ΣΥΚΑ ΚΑΙ ΑΝΘΟΤΥΡΟ

Υλικά

6 φύλλα κρούστας

1 κ.σ. βούτυρο αγελάδος

Για την κρέμα

6 κοφτές κ.σ. κορν φλάουρ

1 φλιτζ. ζάχαρη

2 φλιτζ. γάλα

3 αυγά

2 κ.σ. βούτυρο αγελάδος

1 βανίλια

6 σύκα κομμένα στη μέση, μαζί με τη φλούδα τους

λίγη ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε την κρέμα: Διαλύουμε το κορν φλάουρ σε λίγο από το κρύο γάλα. Σε ένα αντικολλητικό κατσαρολάκι βάζουμε το κορν φλάουρ, το υπόλοιπο γάλα, τα ⅔ της ζάχαρης, τη βανίλια και τους κρόκους των αυγών.

Σε μέτρια φωτιά, ανακατεύουμε με τον αβγοδάρτη συνεχώς, μέχρι να δέσει η κρέμα. Κατεβάζουμε την κρέμα από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε.

Λιώνουμε το βούτυρο για τα φύλλα.

Παίρνουμε ένα μέτριο ταψί ή μια ταρτιέρα, τη βουτυρώνουμε και στρώνουμε πατσαβουριαστά τα φύλλα. Τα βουτυρώνουμε με το υπόλοιπο βούτυρο.
Χτυπάμε τα 3 ασπράδια με την υπόλοιπη ζάχαρη σε σφιχτή μαρέγκα.

Αφού την έχουμε αφήσει να κρυώσει, ενσωματώνουμε στην κρέμα τη μαρέγκα με μια σπάτουλα με απαλές κινήσεις.

Ρίχνουμε την κρέμα πάνω στα φύλλα και μοιράζουμε στην επιφάνεια τα σύκα, με τα σπόρια προς τα πάνω.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 25' περίπου, μέχρι να ροδίσει το φύλλο και να κάνει κρούστα η κρέμα.

Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με λίγη ζάχαρη άχνη.

Tip

Γίνεται και με ζύμη κουρού ή σφολιάτα, ενώ μπορούμε να φτιάξουμε και μια βάση από τριμμένο μπισκότο ανακατεμένο καλά με βούτυρο αγελάδος.

Επίσης...

Αμυγδαλωτό με Μαρμελάδα

Η συνταγή για αμυγδαλωτό με μαρμελάδα.

Τρούφες με Μανταρίνια

Η συνταγή για τρούφες με μανταρίνια.

Περισσότερα από

Γλυκά

Γλυκό Κάστανο

Πώς θα φτιάξετε γλυκό κάστανο.

Τηγανίτες με Άρωμα Πορτοκαλιού

Πώς θα φτιάξετε τηγανίτες με άρωμα πορτοκαλιού.

Γλυκό με Δαμάσκηνα και Σοκολάτα

Η συνταγή για γλυκό με δαμάσκηνο και σοκολάτα.

Αφράτα Μηλοπιτάκια

Η συνταγή για αφράτα μηλοπιτάκια.

Κάστανα με Σοκολάτα

Η συνταγή για ένα γλυκό με κάστανα και σοκολάτα.

Εύκολη Πορτοκαλόπιτα

Πώς θα φτιάξετε την πιο εύκολη και νόστιμη πορτοκαλόπιτα.

Κερασόπιτα με Τάρτα Αμυγδάλου

Η συνταγή για κερασόπιτα με τάρτα αμυγδάλου.

Κέικ Περγαμόντο-Πορτοκάλι

Η συνταγή για ένα νόστιμο κέικ περγαμόντο-πορτοκάλι.

Τάρτα Πορτοκάλι

Πανεύκολη, γρήγορη και αρωματική, τρώγεται όλες τις ώρες. Ταιριάζει με τον καφέ, αλλά και στο τέλος ενός δείπνου, ιδιαίτερα ύστερα από ψάρι.

Πουτίγκα με Μήλα και Σταφίδες

Μια εύκολη πουτίγκα, που γίνεται με ψωμί του τοστ και με μια γρήγορη γέμιση από κρέμα και μήλα.