ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Τραγανή Πίτα με Κρέμα και Φρέσκα Σύκα

ΠΙΤΑ ΜΕ ΣΥΚΑ ΚΑΙ ΑΝΘΟΤΥΡΟ

Υλικά

6 φύλλα κρούστας

1 κ.σ. βούτυρο αγελάδος

Για την κρέμα

6 κοφτές κ.σ. κορν φλάουρ

1 φλιτζ. ζάχαρη

2 φλιτζ. γάλα

3 αυγά

2 κ.σ. βούτυρο αγελάδος

1 βανίλια

6 σύκα κομμένα στη μέση, μαζί με τη φλούδα τους

λίγη ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε την κρέμα: Διαλύουμε το κορν φλάουρ σε λίγο από το κρύο γάλα. Σε ένα αντικολλητικό κατσαρολάκι βάζουμε το κορν φλάουρ, το υπόλοιπο γάλα, τα ⅔ της ζάχαρης, τη βανίλια και τους κρόκους των αυγών.

Σε μέτρια φωτιά, ανακατεύουμε με τον αβγοδάρτη συνεχώς, μέχρι να δέσει η κρέμα. Κατεβάζουμε την κρέμα από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε.

Λιώνουμε το βούτυρο για τα φύλλα.

Παίρνουμε ένα μέτριο ταψί ή μια ταρτιέρα, τη βουτυρώνουμε και στρώνουμε πατσαβουριαστά τα φύλλα. Τα βουτυρώνουμε με το υπόλοιπο βούτυρο.
Χτυπάμε τα 3 ασπράδια με την υπόλοιπη ζάχαρη σε σφιχτή μαρέγκα.

Αφού την έχουμε αφήσει να κρυώσει, ενσωματώνουμε στην κρέμα τη μαρέγκα με μια σπάτουλα με απαλές κινήσεις.

Ρίχνουμε την κρέμα πάνω στα φύλλα και μοιράζουμε στην επιφάνεια τα σύκα, με τα σπόρια προς τα πάνω.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 25' περίπου, μέχρι να ροδίσει το φύλλο και να κάνει κρούστα η κρέμα.

Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με λίγη ζάχαρη άχνη.

Tip

Γίνεται και με ζύμη κουρού ή σφολιάτα, ενώ μπορούμε να φτιάξουμε και μια βάση από τριμμένο μπισκότο ανακατεμένο καλά με βούτυρο αγελάδος.

Επίσης...

Πανακότα με Γιαούρτι και Πεπόνι

Ένα γλυκό με λίγες θερμίδες, για όσους κάνουν δίαιτα, αλλά και για όσους θέλουν να γλυκαθούν ανάλαφρα.

Ονειρεμένο Γιαουρτογλυκό με Ανανά

Τρώγεται σαν χάδι, με γεύση από τα παλιά γλυκά της παιδικής μας ηλικίας.

Περισσότερα από

Γλυκά

Φραουλένια Κρέμα Πάνω σε Αφράτη Βάση

Αιθέριο και ελαφρύ γλυκό, που γίνεται ακόμα πιο ανάλαφρο χάρη στη βάση από φρυγανιές, όπως την εφηύραν οι μαμάδες τη δεκαετία του '70.

Τάρτα Σφολιάτα με Καραμελωμένα Σύκα

Γίνεται γρήγορα και με ελάχιστα υλικά και η γεύση της δεν παίζεται.

Η πιο Φινετσάτη Μουσταλευριά

Αυτή η συνταγή κάνει την πιο τρεμουλιαστή μουσταλευριά, με υφή σαν ανάλαφρο ζελέ.

Γλυκό με Μασκαρπόνε και Ροδάκινα

Το μασκαρπόνε είναι η μαγική λέξη για τη νοστιμιά των γλυκών ψυγείου.

Ζελέ Λεμόνι με Γάλα και Μπισκότα

Ένα πανεύκολο γλυκό, που δροσίζει με λεμονάτο άρωμα τον ουρανίσκο σου.

Σουφλέ Λεμόνι

Άλλο ένα κλασικό σουφλέ, που παλιότερα συνήθιζαν οι μαμάδες στα καλέσματα για τσάι ή καφέ.

Ζεστό Σουφλέ με Φρούτα

Ένα ανάλαφρο, σαν σύννεφο, καταπληκτικό σουφλέ, που φτιάχνεται με φράουλες, μίγμα από κατεψυγμένα φρούτα του δάσους, ροδάκινο ή βερίκοκο, αλλά και με πολλά ακόμα φρούτα.

Στρούντελ με Δαμάσκηνα

Ένα από τα γλυκά με ήπια γλύκα, ξινούτσικη γεύση του δαμάσκηνου και το άρωμα.

Cup Cakes Λεμόνι με Γλάσο

Όσα κέικ και να δοκιμάσεις, το φρέσκο άρωμα του λεμονιού θα μαγειρεύει πάντα το πιο αγαπημένο κέικ.

Αιθέρια Κρέμα με Σοκολάτα και Μπανάνα

Μια κρέμα λεπτεπίλεπτη σαν δαντέλα, ελαφριά και με βελούδινη υφή.