ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Το Παγωτό της Δίαιτας

Παγωτά για δίαιτα βρίσκεις και στα περίπτερα. Μόνοι μας όμως μπορούμε να φτιάξουμε ένα καλό παγωτό χωρίς θερμίδες.

ΠΑΓΩΤΟ ΔΙΑΙΤΑΣ

Υλικά

2 φλιτζ. αποβουτυρωμένο γάλα με 0% λιπαρά

¼ φλιτζ. γάλα σε σκόνη

2 κ.σ. καλαμποκάλευρο

¼ φλιτζ. σακχαρίνη ή στέβια

2 βανίλιες

1 φλιτζ. ψιλοκομμένα φρούτα (πεπόνι, φράουλες, ροδάκινο, σταφύλι)

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το καλαμποκάλευρο, τις βανίλιες, τη σακχαρίνη και το γάλα σε σκόνη.

Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε καλά με τον αβγοδάρτη.

Ρίχνουμε τα φρούτα και ανακατεύουμε απαλά (μπορούμε να τα παραλείψουμε και να κάνουμε το παγωτό μόνο με βανίλια).

Βάζουμε το παγωτό σε μεταλλικό μπολ και το παγώνουμε στην κατάψυξη για 3 ώρες τουλάχιστον.

Tip

Ένα φλιτζάνι ξηροί καρποί ή 2-3 τριμμένα μπισκότα θα προσθέσουν γεύση και μόνο λίγες θερμίδες παραπάνω.

Επίσης...

Παγωτό Πραλίνα

Ένα πλούσιο, βελούδινο παγωτό, με την υφή που έχουμε αγαπήσει στα ιταλικά παγωτά. Δεν θα αφήσει κανέναν ασυγκίνητο, μικρό ή μεγάλο.

Παγωτό Γιαούρτι με Λεμόνι

Το σπιτικό παγωτό γιαούρτι είναι από τα πιο εύκολα, με εξασφαλισμένη επιτυχία. Μυστικό το καλό γιαούρτι: διαλέξτε από το σούπερ μάρκετ ένα μικρής παραγωγής, από αγνό γάλα.

Περισσότερα από

Γλυκά

Παγωτό με Μπισκότα και Φιστίκια

Ένα πλούσιο παγωτό, στη λογική του αμερικάνικου. Μπορεί να συνδυαστεί με cookies σοκολάτας, αλλά του ταιριάζουν όλες οι γεύσεις. Στο σερβίρισμα τολμήστε λίγο σιρόπι καραμέλας.

Παγωτό Σάντουιτς με Σοκολάτα Γάλακτος

Γίνεται πανεύκολα, με τέσσερα μόνο υλικά, και δεν χρειάζεται παγωτομηχανή. Τρώγεται "με το χέρι" και μοιάζει με τα παγωτά του περιπτέρου.

Σορμπέ με Φράουλες, Χωρίς Ζάχαρη

Πώς θα φτιάξετε ένα νόστιμο σορμπέ φράουλες, χωρίς ζάχαρη.

Γρανίτα από Λεμόνι

Από τα ευκολότερα γλυκά, η γρανίτα σερβίρεται όλες τις ώρες, ταιριάζει στο κλείσιμο ενός γεύματος και προσφέρεται επίσης στα επίσημα δείπνα ανάμεσα σε ψάρι και κρέας για να δροσίσει και να καθαρίσει τη γεύση.

Παρφέ Σοκολάτας με Σταφύλια

Η σοκολάτα ταιριάζει με όλα τα φρούτα. Και σε αυτή τη συνταγή μεταμορφώνεται σε ένα βελούδινο, πλούσιο παρφέ, κάτι ανάμεσα σε σεμιφρέντο και παγωτό. Το σταφύλι έρχεται να δώσει φρουτένια φινέτσα, αρωματισμένο με γλυκό κρασί.

Σορμπέ Μπανάνα - Σοκολάτα

Από τα πιο αγαπημένα σορμπέ του καλοκαιριού, όπου η μπανάνα παντρεύεται ιδανικά με τη σοκολάτα. Κλείνει τέλεια ένα πλούσιο δείπνο.

Γρανίτα Ροδάκινο

Κάτι ανάμεσα σε αναψυκτικό και παγωτό, η γρανίτα είναι η δροσερή λαχτάρα του καλοκαιριού και γίνεται πανεύκολα. Φτιάξτε τη με όσα φρούτα υπερωριμάζουν στη φρουτιέρα.

Σορμπέ Πεπόνι με Τζίντζερ

To ώριμο καλοκαιρινό πεπόνι αποκτά την πιο εξωτική του εκδοχή με το πικάντικο και αρωματικό φρέσκο τζίντζερ.

Σορμπέ Πορτοκάλι με Campari

Φτιάχνεται όλο τον χρόνο. Δροσιστικό και ευωδιαστό, δεν τρώγεται μόνο σαν επιδόρπιο, αλλά ταιριάζει και πάνω σε μια πράσινη σαλάτα, ιδιαίτερα με σπανάκι.

Παγωμένο Γλυκό με Φράουλες και Σοκολάτα

Η σοκολάτα ταιριάζει υπέροχα με τις φράουλες και αγαπάμε ιδιαίτερα τον συνδυασμό τους όταν ενώνονται σε ένα εύκολο παγωμένο γλυκό.