ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Σορμπέ Πορτοκάλι με Campari

ΣΟΡΜΠΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ CAMPARI

Υλικά

300 γρ. φρέσκο χυμό πορτοκαλιού

250 γρ. ζάχαρη

1 σφηνάκι Campari

ξύσμα από 2 πορτοκάλια

Εκτέλεση

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τη ζάχαρη με 250 ml νερό σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε να διαλυθεί η ζάχαρη, προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και δυναμώνουμε τη φωτιά. Βράζουμε το σιρόπι για 12' από τη στιγμή που θα αρχίσει να κοχλάζει. Το κατεβάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.

Ανακατεύουμε το σιρόπι με τον χυμό πορτοκαλιού και το Campari, το βάζουμε σε μεταλλικό σκεύος και το αφήνουμε για 3 ώρες στην κατάψυξη.

Σε αυτό το διάστημα το βγάζουμε από την κατάψυξη συνολικά 3 φορές, ανά μία ώρα, και το χτυπάμε με το μίξερ χειρός, ώστε να αφρατέψει και να λιώσουν τα κρυσταλλάκια που θα σχηματιστούν. Έτσι, θα καταφέρουμε την τέλεια υφή.

Στη συνέχεια το αφήνουμε 10 ώρες να παγώσει εντελώς.

Tip

Το Campari είναι προαιρετικό, αλλά δίνει χρώμα και γεύση. Μπορούμε να βάλουμε μόνο πορτοκάλι και να προσθέσουμε λίγο Campari στο μπολάκι την ώρα του σερβιρίσματος.

Επίσης...

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Περισσότερα από

Γλυκά

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Δαμάσκηνα με Κρέμα

Βελούδινη και ευωδιαστή κρέμα, σχεδόν ημίρρευστη, φαίνεται σαν να μην περιέχει αλεύρι ή κορν φλάουρ, τρώγεται υπέροχα τόσο ζεστή όσο και κρύα.

Περγαµόντο Γλυκό του Κουταλιού

Η συνταγή για γλυκό του κουταλιού περγαμόντο.