ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Σορμπέ Πορτοκάλι με Campari

ΣΟΡΜΠΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ CAMPARI

Υλικά

300 γρ. φρέσκο χυμό πορτοκαλιού

250 γρ. ζάχαρη

1 σφηνάκι Campari

ξύσμα από 2 πορτοκάλια

Εκτέλεση

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τη ζάχαρη με 250 ml νερό σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε να διαλυθεί η ζάχαρη, προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και δυναμώνουμε τη φωτιά. Βράζουμε το σιρόπι για 12' από τη στιγμή που θα αρχίσει να κοχλάζει. Το κατεβάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.

Ανακατεύουμε το σιρόπι με τον χυμό πορτοκαλιού και το Campari, το βάζουμε σε μεταλλικό σκεύος και το αφήνουμε για 3 ώρες στην κατάψυξη.

Σε αυτό το διάστημα το βγάζουμε από την κατάψυξη συνολικά 3 φορές, ανά μία ώρα, και το χτυπάμε με το μίξερ χειρός, ώστε να αφρατέψει και να λιώσουν τα κρυσταλλάκια που θα σχηματιστούν. Έτσι, θα καταφέρουμε την τέλεια υφή.

Στη συνέχεια το αφήνουμε 10 ώρες να παγώσει εντελώς.

Tip

Το Campari είναι προαιρετικό, αλλά δίνει χρώμα και γεύση. Μπορούμε να βάλουμε μόνο πορτοκάλι και να προσθέσουμε λίγο Campari στο μπολάκι την ώρα του σερβιρίσματος.

Επίσης...

Αμυγδαλωτό με Μαρμελάδα

Η συνταγή για αμυγδαλωτό με μαρμελάδα.

Τρούφες με Μανταρίνια

Η συνταγή για τρούφες με μανταρίνια.

Περισσότερα από

Γλυκά

Γλυκό Κάστανο

Πώς θα φτιάξετε γλυκό κάστανο.

Τηγανίτες με Άρωμα Πορτοκαλιού

Πώς θα φτιάξετε τηγανίτες με άρωμα πορτοκαλιού.

Γλυκό με Δαμάσκηνα και Σοκολάτα

Η συνταγή για γλυκό με δαμάσκηνο και σοκολάτα.

Αφράτα Μηλοπιτάκια

Η συνταγή για αφράτα μηλοπιτάκια.

Κάστανα με Σοκολάτα

Η συνταγή για ένα γλυκό με κάστανα και σοκολάτα.

Εύκολη Πορτοκαλόπιτα

Πώς θα φτιάξετε την πιο εύκολη και νόστιμη πορτοκαλόπιτα.

Κερασόπιτα με Τάρτα Αμυγδάλου

Η συνταγή για κερασόπιτα με τάρτα αμυγδάλου.

Κέικ Περγαμόντο-Πορτοκάλι

Η συνταγή για ένα νόστιμο κέικ περγαμόντο-πορτοκάλι.

Τάρτα Πορτοκάλι

Πανεύκολη, γρήγορη και αρωματική, τρώγεται όλες τις ώρες. Ταιριάζει με τον καφέ, αλλά και στο τέλος ενός δείπνου, ιδιαίτερα ύστερα από ψάρι.

Πουτίγκα με Μήλα και Σταφίδες

Μια εύκολη πουτίγκα, που γίνεται με ψωμί του τοστ και με μια γρήγορη γέμιση από κρέμα και μήλα.