ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Σορμπέ Πεπόνι με Τζίντζερ

ΣΟΡΜΠΕ ΠΕΠΟΝΙ ΤΖΙΝΤΖΕΡ

Υλικά

1 πεπόνι (περίπου 1 κιλό)

50 γρ. ζάχαρη άχνη

χυμό από 1 λάιμ ή 1 λεμόνι

1 ασπράδι αυγού

1 κομματάκι καθαρισμένο τζίντζερ (περίπου 4 εκ.)

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε το πεπόνι από τη φλούδα και τα σπόρια, το κόβουμε σε καρεδάκια και το πολτοποιούμε στο μούλτι μαζί με το λεμόνι και τη ζάχαρη άχνη.

Τρίβουμε το τζίντζερ στον ψιλό τρίφτη και το προσθέτουμε στο πεπόνι. Ανακατεύουμε.

Βάζουμε το μείγμα σε μεταλλικό σκεύος και το αφήνουμε για 1 ώρα στην κατάψυξη.

Χτυπάμε το ασπράδι σε σφιχτή μαρέγκα.

Βγάζουμε το σορμπέ από το ψυγείο, το μεταφέρουμε στο μπολ όπου χτυπήσαμε τη μαρέγκα και χτυπάμε με το μίξερ χειρός μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Βάζουμε πάλι στο μεταλλικό σκεύος το σορμπέ και το επιστρέφουμε στην κατάψυξη. Για δύο ακόμα φορές, ανά 1 ώρα, βγάζουμε το σορμπέ και το αφρατεύουμε με το μίξερ χειρός. Έτσι, θα αποκτήσει τέλεια, λεία υφή, χωρίς κρυσταλλάκια.

Tip

Στο σερβίρισμα αυτό το σορμπέ ταιριάζει πολύ με τριμμένο μπισκότο κανέλας.

Επίσης...

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Περισσότερα από

Γλυκά

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Δαμάσκηνα με Κρέμα

Βελούδινη και ευωδιαστή κρέμα, σχεδόν ημίρρευστη, φαίνεται σαν να μην περιέχει αλεύρι ή κορν φλάουρ, τρώγεται υπέροχα τόσο ζεστή όσο και κρύα.

Περγαµόντο Γλυκό του Κουταλιού

Η συνταγή για γλυκό του κουταλιού περγαμόντο.