ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Σορμπέ Πεπόνι με Τζίντζερ

ΣΟΡΜΠΕ ΠΕΠΟΝΙ ΤΖΙΝΤΖΕΡ

Υλικά

1 πεπόνι (περίπου 1 κιλό)

50 γρ. ζάχαρη άχνη

χυμό από 1 λάιμ ή 1 λεμόνι

1 ασπράδι αυγού

1 κομματάκι καθαρισμένο τζίντζερ (περίπου 4 εκ.)

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε το πεπόνι από τη φλούδα και τα σπόρια, το κόβουμε σε καρεδάκια και το πολτοποιούμε στο μούλτι μαζί με το λεμόνι και τη ζάχαρη άχνη.

Τρίβουμε το τζίντζερ στον ψιλό τρίφτη και το προσθέτουμε στο πεπόνι. Ανακατεύουμε.

Βάζουμε το μείγμα σε μεταλλικό σκεύος και το αφήνουμε για 1 ώρα στην κατάψυξη.

Χτυπάμε το ασπράδι σε σφιχτή μαρέγκα.

Βγάζουμε το σορμπέ από το ψυγείο, το μεταφέρουμε στο μπολ όπου χτυπήσαμε τη μαρέγκα και χτυπάμε με το μίξερ χειρός μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Βάζουμε πάλι στο μεταλλικό σκεύος το σορμπέ και το επιστρέφουμε στην κατάψυξη. Για δύο ακόμα φορές, ανά 1 ώρα, βγάζουμε το σορμπέ και το αφρατεύουμε με το μίξερ χειρός. Έτσι, θα αποκτήσει τέλεια, λεία υφή, χωρίς κρυσταλλάκια.

Tip

Στο σερβίρισμα αυτό το σορμπέ ταιριάζει πολύ με τριμμένο μπισκότο κανέλας.

Επίσης...

Αμυγδαλωτό με Μαρμελάδα

Η συνταγή για αμυγδαλωτό με μαρμελάδα.

Τρούφες με Μανταρίνια

Η συνταγή για τρούφες με μανταρίνια.

Περισσότερα από

Γλυκά

Γλυκό Κάστανο

Πώς θα φτιάξετε γλυκό κάστανο.

Τηγανίτες με Άρωμα Πορτοκαλιού

Πώς θα φτιάξετε τηγανίτες με άρωμα πορτοκαλιού.

Γλυκό με Δαμάσκηνα και Σοκολάτα

Η συνταγή για γλυκό με δαμάσκηνο και σοκολάτα.

Αφράτα Μηλοπιτάκια

Η συνταγή για αφράτα μηλοπιτάκια.

Κάστανα με Σοκολάτα

Η συνταγή για ένα γλυκό με κάστανα και σοκολάτα.

Εύκολη Πορτοκαλόπιτα

Πώς θα φτιάξετε την πιο εύκολη και νόστιμη πορτοκαλόπιτα.

Κερασόπιτα με Τάρτα Αμυγδάλου

Η συνταγή για κερασόπιτα με τάρτα αμυγδάλου.

Κέικ Περγαμόντο-Πορτοκάλι

Η συνταγή για ένα νόστιμο κέικ περγαμόντο-πορτοκάλι.

Τάρτα Πορτοκάλι

Πανεύκολη, γρήγορη και αρωματική, τρώγεται όλες τις ώρες. Ταιριάζει με τον καφέ, αλλά και στο τέλος ενός δείπνου, ιδιαίτερα ύστερα από ψάρι.

Πουτίγκα με Μήλα και Σταφίδες

Μια εύκολη πουτίγκα, που γίνεται με ψωμί του τοστ και με μια γρήγορη γέμιση από κρέμα και μήλα.