ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Ομελέτα για Όλους

Μία έξυπνη και νόστιμη συνταγή για ομελέτα.

ΟΜΕΛΕΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Υλικά

1/2 κούπα ελαιόλαδο

5 μέτριες σε μέγεθος πατάτες

1/2 κρεμμύδι

3 σκελίδες σκόρδο

5 αυγά

αλάτι

πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε κάθετες ροδέλες και τις αλατίζουμε ελαφρά. Κ

αθαρίζουμε το κρεμμύδι και το ψιλοκόβουμε -κάνουμε το ίδιο και με το σκόρδο.

Παίρνουμε ένα τηγάνι φάρδους 23 εκατοστών και ρίχνουμε μέσα το ελαιόλαδο.

Το βάζουμε στη φωτιά και αφού ζεσταθεί καλά, ρίχνουμε μέσα τις ροδέλες πατάτας και τις τηγανίζουμε -όσες χωράει το τηγάνι κάθε φορά- φροντίζοντας να μην κολλούν η μία με την άλλη.

Μία-μία τηγανιά που μαγειρεύουμε, τη βάζουμε σε σουρωτήρι με τη βοήθεια μιας τρυπητής κουτάλας και την αφήνουμε να περιμένει μέχρι να προσθέσουμε και τις επόμενες.

Μόλις τελειώσουν οι τηγανιές μας, τις αφήνουμε στο σουρωτήρι για 5 λεπτά - να στραγγίξουν το λάδι τους.

Κρατάμε από το λάδι του τηγανιού 3 κουτ. της σούπας - το υπόλοιπο το φυλάμε σε μία κούπα.

Ξαναβάζουμε το τηγάνι στη φωτιά, ρίχνουμε μέσα το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σκόρδο και σοτάρουμε για 2 λεπτά.

Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και βάζουμε τα σοταρισμένα σκόρδο-κρεμμύδι σε ένα πιατάκι.

Σε ένα μεγάλο μπολ -ή λεκάνη- χτυπάμε τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν καλά και τα αλατοπιπερώνουμε.

Ρίχνουμε μέσα τις πατάτες και το σκόρδο-κρεμμύδι και κουνάμε γύρω γύρω ώστε να καλυφθούν καλά από τα αυγά.

Ρίχνουμε στο τηγάνι το λάδι που φυλάξαμε, το βάζουμε σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε μέσα το μίγμα πατάτες-αυγά, φροντίζοντας να πάνε οι πατάτες στον πάτο του τηγανιού - τις απλώνουμε ομοιόμορφα με ένα πιρούνι.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια ένταση και τηγανίζουμε κουνώντας το τηγάνι κυκλικά, μέχρι να μισομαγειρευτεί η ομελέτα.

Παίρνουμε ένα μεγάλο πιάτο και "κυλάμε” την ομελέτα πάνω του - από τη μαγειρεμένη πλευρά.

Ρίχνουμε στο τηγάνι ακόμα 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και "κυλάμε” μέσα την ομελέτα από την άψητη πλευρά της.

Τηγανίζουμε μέχρι να ψηθεί καλά.

Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και με τη βοήθεια μιας μεγάλης τρυπητής κουτάλας, τη βάζουμε σε μια πιατέλα.

Την αφήνουμε να χλιαρέψει και μετά, την κόβουμε σε μερίδες.

Επίσης...

Ομελέτα με Κολοκύθια

Πώς θα φτιάξετε την πιο νόστιμη ομελέτα με κολοκύθια.

Αυγά με Μελιτζάνες

Η συνταγή για τα πιο νόστιμα αυγά με μελιτζάνες.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Αυγά με Μανιτάρια και Δυόσμο

Πώς θα φτιάξετε αυγά με μανιτάρια και δυόσμο.

Σάντουιτς με Αυγό, Σπαράγγια και Παρμεζάνα

Πώς θα φτιάξετε ένα νόστιμο σάντουιτς με αυγό, παρμεζάνα σε βούτυρο και σπαράγγια.

Αυγά Τιναχτά

Πώς θα φτιάξετε αυγά τιναχτά.

Ομελέτα Φούρνου

Πώς θα φτιάξετε την πιο εύκολη και πιο νόστιμη ομελέτα φούρνου.

Πίτα – Στραπατσάδα

Ένας ωραίος τρόπος για να μεταμορφώσουμε με ένα φρέσκο μαγείρεμα μια στραπατσάδα που περίσσεψε, αλλά και ένας ακόμα πιο νόστιμος τρόπος για να μεταφέρουμε με ασφάλεια και χωρίς σκεύη μια στραπατσάδα στην παραλία, στην εκδρομή ή στο γραφείο.

Γεμιστά Ψωμάκια με Αυγό, Γραβιέρα και Ζαμπόν

Πώς θα φτιάξετε νόστιμα γεμιστά ψωμάκια με αυγό, γραβιέρα και ζαμπόν.

Σάντουιτς BLT με Αυγό

Η συνταγή για το πιο επικό BLT σάντουιτς με αυγό.

Πατατόπιτα με Αυγά

Η συνταγή για την πιο νόστιμη πατατόπιτα με αυγά.

Ομελέτα Ρολό στο Φούρνο

Η συνταγή για ομελέτα ρολό στο φούρνο.

Ομελέτα με Αγκινάρες

Η συνταγή για ομελέτα με αγκινάρες.