ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Σάντουιτς με Αυγό, Σπαράγγια και Παρμεζάνα

Πώς θα φτιάξετε ένα νόστιμο σάντουιτς με αυγό, παρμεζάνα σε βούτυρο και σπαράγγια.

ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ ΜΕ ΑΥΓΟ ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ

Υλικά

Υλικά για 4 σάντουιτς

Για το βούτυρο παρμεζάνας

3 κ.σ. βούτυρο εκτός ψυγείου, να έχει μαλακώσει

¼ της κούπας λεπτοτριμμένη παρμεζάνα

¾ κ.γ. σκόνη σκόρδου

¼ κ.γ ημίχονδρο αλάτι

Για το ψωμί

4 μεγάλες φέτες (2 εκ. πάχος) από καλό ψωμί (π.χ. ταψιού με ξινό προζύμι)

12 σπαράγγια φρέσκα (αφαιρούμε τις σκληρές άκρες και τα κόβουμε κατά μήκος στα δυο)

1 κ.σ έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

χοντρό αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

1 κ.σ. βούτυρο

4 αβγά

μπούκοβο

αλάτι ψιλό

Εκτέλεση

Φτιάχνουμε το βούτυρο παρμεζάνας: σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το βούτυρο, την παρμεζάνα, τη σκόνη σκόρδου και το αλάτι μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Τοποθετούμε αλουμινόχαρτο σε ένα ταψάκι.

Απλώνουμε τα σπαράγγια στο ταψί, τα ραντίζουμε με λάδι και τα αλατοπιπερώνουμε.

Ανάβουμε το γκριλ του φούρνου και τα ψήνουμε για 6-8 λεπτά κουνώντας τα τακτικά, ώστε να αρπάξουν απ’ όλες τις μεριές.

Αλείφουμε τις φέτες του ψωμιού με το βούτυρο παρμεζάνας και τις ψήνουμε με κάποιον από τους τρόπους που προείπαμε.

Μοιράζουμε από πάνω τους τα σπαράγγια.

Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το βούτυρο και νάβουμε το μάτι σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία.

Σπάμε προσεκτικά τα αβγά και τα τηγανίζουμε όπως θέλουμε: καλύτερο είναι ο κρόκος να μη σκληρύνει, 3-4 λεπτά.

Σερβίρουμε από ένα αβγό πάνω από το κάθε σάντουιτς και αρταίνουμε με μπούκοβο, ψιλό αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Επίσης...

Στραπατσάδα

Η συνταγή για τη νοστιμότερη στραπατσάδα.

Ομελέτα με Κανταΐφι και Πατάτα

Πώς θα φτιάξετε ομελέτα με κανταΐφι και πατάτα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Σάντουιτς BLT με Αυγό

Η συνταγή για το πιο επικό BLT σάντουιτς με αυγό.

Αυγά με Πουρέ

Πώς θα φτιάξετε τα πιο νόστιμα αυγά με πουρέ.

Μπρουσκέτες με Πελτέ και Αυγό

Πρόχειρο και εύκολο σνακ, αυτές οι μπρουσκέτες μπορούν να "παίξουν" στο πρωινό, να αντικαταστήσουν ένα ελαφρύ μεσημεριανό, να γεμίσουν νοστιμιά ένα φιλικό κάλεσμα.

Τα Τέλεια Αυγά Benedict

Μία συνταγή για νεοϋορκέζικα αυγά Benedict, με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Αυγού.

Αυγά με Μανιτάρια και Δυόσμο

Πώς θα φτιάξετε αυγά με μανιτάρια και δυόσμο.

Στραπατσάδα με Ντομάτα

Πώς θα φτιάξετε την πιο νόστιμη στραπατσάδα με ντομάτα.

Αρωματική Ομελέτα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη και αρωματική ομελέτα.

Ομελέτα με Κολοκύθια

Πώς θα φτιάξετε την πιο νόστιμη ομελέτα με κολοκύθια.

Ζυμαρόπιτα με Γιαούρτι στα Γρήγορα

Πώς θα φτιάξετε ζυμαρόπιτα με γιαούρτι, στα γρήγορα.

Εύκολο και Γρήγορο Φαγάκι με Γιαούρτι

Η συνταγή για ένα εύκολο και γρήγορο φαγάκι με γιαούρτι.