ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Σάντουιτς με Αυγό, Σπαράγγια και Παρμεζάνα

Πώς θα φτιάξετε ένα νόστιμο σάντουιτς με αυγό, παρμεζάνα σε βούτυρο και σπαράγγια.

ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ ΜΕ ΑΥΓΟ ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ

Υλικά

Υλικά για 4 σάντουιτς

Για το βούτυρο παρμεζάνας

3 κ.σ. βούτυρο εκτός ψυγείου, να έχει μαλακώσει

¼ της κούπας λεπτοτριμμένη παρμεζάνα

¾ κ.γ. σκόνη σκόρδου

¼ κ.γ ημίχονδρο αλάτι

Για το ψωμί

4 μεγάλες φέτες (2 εκ. πάχος) από καλό ψωμί (π.χ. ταψιού με ξινό προζύμι)

12 σπαράγγια φρέσκα (αφαιρούμε τις σκληρές άκρες και τα κόβουμε κατά μήκος στα δυο)

1 κ.σ έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

χοντρό αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

1 κ.σ. βούτυρο

4 αβγά

μπούκοβο

αλάτι ψιλό

Εκτέλεση

Φτιάχνουμε το βούτυρο παρμεζάνας: σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το βούτυρο, την παρμεζάνα, τη σκόνη σκόρδου και το αλάτι μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Τοποθετούμε αλουμινόχαρτο σε ένα ταψάκι.

Απλώνουμε τα σπαράγγια στο ταψί, τα ραντίζουμε με λάδι και τα αλατοπιπερώνουμε.

Ανάβουμε το γκριλ του φούρνου και τα ψήνουμε για 6-8 λεπτά κουνώντας τα τακτικά, ώστε να αρπάξουν απ’ όλες τις μεριές.

Αλείφουμε τις φέτες του ψωμιού με το βούτυρο παρμεζάνας και τις ψήνουμε με κάποιον από τους τρόπους που προείπαμε.

Μοιράζουμε από πάνω τους τα σπαράγγια.

Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το βούτυρο και νάβουμε το μάτι σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία.

Σπάμε προσεκτικά τα αβγά και τα τηγανίζουμε όπως θέλουμε: καλύτερο είναι ο κρόκος να μη σκληρύνει, 3-4 λεπτά.

Σερβίρουμε από ένα αβγό πάνω από το κάθε σάντουιτς και αρταίνουμε με μπούκοβο, ψιλό αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Επίσης...

Ομελέτα με Κολοκύθια

Πώς θα φτιάξετε την πιο νόστιμη ομελέτα με κολοκύθια.

Αυγά με Μελιτζάνες

Η συνταγή για τα πιο νόστιμα αυγά με μελιτζάνες.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Αυγά με Μανιτάρια και Δυόσμο

Πώς θα φτιάξετε αυγά με μανιτάρια και δυόσμο.

Αυγά Τιναχτά

Πώς θα φτιάξετε αυγά τιναχτά.

Ομελέτα Φούρνου

Πώς θα φτιάξετε την πιο εύκολη και πιο νόστιμη ομελέτα φούρνου.

Πίτα – Στραπατσάδα

Ένας ωραίος τρόπος για να μεταμορφώσουμε με ένα φρέσκο μαγείρεμα μια στραπατσάδα που περίσσεψε, αλλά και ένας ακόμα πιο νόστιμος τρόπος για να μεταφέρουμε με ασφάλεια και χωρίς σκεύη μια στραπατσάδα στην παραλία, στην εκδρομή ή στο γραφείο.

Γεμιστά Ψωμάκια με Αυγό, Γραβιέρα και Ζαμπόν

Πώς θα φτιάξετε νόστιμα γεμιστά ψωμάκια με αυγό, γραβιέρα και ζαμπόν.

Σάντουιτς BLT με Αυγό

Η συνταγή για το πιο επικό BLT σάντουιτς με αυγό.

Πατατόπιτα με Αυγά

Η συνταγή για την πιο νόστιμη πατατόπιτα με αυγά.

Ομελέτα Ρολό στο Φούρνο

Η συνταγή για ομελέτα ρολό στο φούρνο.

Ομελέτα με Αγκινάρες

Η συνταγή για ομελέτα με αγκινάρες.

Τα Αυγά-Μάτια του Pierre Troisgros

Μία συνταγή για νόστιμα αυγά από τον θρυλικό Γάλλο σεφ και restaurateur.