ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Μενεμένι Πολίτικο

Η συνταγή για το αυθεντικό μενεμένι, την πολίτικη στραπατσάδα.

ΜΕΝΕΜΕΝΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ

Υλικά

5 αυγά

5 ντομάτες μεγάλες

1 κιλό φέτα πικάντικη

αλάτι

πιπέρι

1 πιπεριά μέτρια (προαιρετικά)

ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Σε ένα πιάτο τρίβουμε τις ντομάτες και τις τοποθετούμε σε ένα μεγάλο τηγάνι.

Ανοίγουμε το μάτι και τις βάζουμε να σιγοβράσουν ανακατεύοντας που και που.

Μόλις δούμε ότι τα υγρά σχεδόν έχουν φτάσει στο τέλος, βάζουμε τη φέτα τριμμένη, την πιπεριά κομμένη, αλάτι, πιπέρι και λίγο λάδι και τα αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να γίνουν.

Όταν είναι έτοιμα τότε βάζουμε και τα αυγά χτυπημένα, τα αφήνουμε για 10 λεπτά περίπου.

Όταν δούμε ότι τα υλικά μας είναι έτοιμα τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα βάζουμε σε ένα πυρέξ για 10 λεπτά στους 180 βαθμούς.

Επίσης...

Ομελέτα με Κιμά στο Φούρνο

Η συνταγή για ομελέτα με κιμά στο φούρνο.

Deviled Eggs

Η συνταγή για τα πιο νόστιμα γεμιστά αυγά (Deviled Eggs).

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Σπανακόρυζο στο Φούρνο με Αυγά και Ανθότυρο

Πώς θα φτιάξετε σπανακόρυζο στο φούρνο με αυγά και ανθότυρο.

Κινόα με Λαχανικά και Αυγό

Η κινόα, πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, εύπεπτη και χορταστική, αποτελεί εξαιρετική βάση για σαλάτες που αντιμετωπίζονται ως κύριο πιάτο. Μπορούμε όμως να την αντικαταστήσουμε με ρύζι, πλιγούρι ή κουσκούς και να έχουμε το ίδιο νόστιμο αποτέλεσμα.

Σουφλέ με Μπρόκολο, Πιπεριά και Καπνιστή Γαλοπούλα

Ένα σουφλέ στο οποίο χωράνε τα πάντα: Αλλαντικά, τυριά, λαχανικά, ακόμα και φαγητό που έχει περισσέψει.

Ομελέτα με Κολοκύθια

Πώς θα φτιάξετε την πιο νόστιμη ομελέτα με κολοκύθια.

Αυγά με Μελιτζάνες

Η συνταγή για τα πιο νόστιμα αυγά με μελιτζάνες.

Αυγά με Μανιτάρια και Δυόσμο

Πώς θα φτιάξετε αυγά με μανιτάρια και δυόσμο.

Σάντουιτς με Αυγό, Σπαράγγια και Παρμεζάνα

Πώς θα φτιάξετε ένα νόστιμο σάντουιτς με αυγό, παρμεζάνα σε βούτυρο και σπαράγγια.

Αυγά Τιναχτά

Πώς θα φτιάξετε αυγά τιναχτά.

Ομελέτα Φούρνου

Πώς θα φτιάξετε την πιο εύκολη και πιο νόστιμη ομελέτα φούρνου.

Πίτα – Στραπατσάδα

Ένας ωραίος τρόπος για να μεταμορφώσουμε με ένα φρέσκο μαγείρεμα μια στραπατσάδα που περίσσεψε, αλλά και ένας ακόμα πιο νόστιμος τρόπος για να μεταφέρουμε με ασφάλεια και χωρίς σκεύη μια στραπατσάδα στην παραλία, στην εκδρομή ή στο γραφείο.