Follow us

Αβγό με σπανάκι στη λαδόκολλα

Αβγό με σπανάκι στη λαδόκολλα

Υλικά

Υλικά

500 γρ. σπανάκι

4 μεγάλα αβγά

4 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος

4 κ.γ. βούτυρο

4 κ.σ ελαιόλαδο συν ελαιόλαδο για άλειμμα

4 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι

4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες 

½ κ.γ. φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο

φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και πλένουμε το σπανάκι και το βάζουμε σε κατσαρόλα χωρίς κάποια λιπαρή ουσία να αχνιστεί και να πιει το περισσότερο νερό του.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C.

Κόβουμε 4 κομμάτια λαδόκολλα, περίπου 40 εκατοστά το καθένα, και τα αλείφουμε με ελαιόλαδο.

Τα αφήνουμε στην άκρη.

Λιώνουμε το βούτυρο σε κατσαρόλα και προσθέτουμε το ελαιόλαδο.

Σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά το κρεμμύδι και το σκόρδο για 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να μαλακώσουν και να γίνουν ημιδιαφανή.

Προσθέτουμε το σπανάκι, αλατίζουμε, ρίχνουμε το μοσχοκάρυδο και μαγειρεύουμε 5 λεπτά.

Μοιράζουμε το σπανάκι επάνω σε κάθε κομμάτι λαδόκολλας σχηματίζοντας ένα βουναλάκι, κάνουμε μια γούβα και ρίχνουμε μέσα από ένα ωμό αβγό.

Το σκεπάζουμε με 1 κ.σ κρέμα γάλακτος, πασπαλίζουμε με παρμεζάνα και ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Μαζεύουμε τις άκρες της λαδόκολλας σηκώνοντάς τις προς τα πάνω για να σχηματίζουμε ένα πουγγί, αφήνοντας αρκετό χώρο μέσα για να κυκλοφορεί ο αέρας, και δένουμε γερά με ένα σπάγκο.

Μεταφέρουμε σε αντικολλητικό ταψί κουζίνας ή πυρέξ και ψήνουμε περίπου 15 λεπτά. Σερβίρουμε αμέσως τα πουγκάκια στα πιάτα.

Α.Τ.

Επίσης...

Αυγά με Κιμά και Σπανάκι

Αν έχεις πάει στην Πόλη, θα έχεις διαπιστώσει ότι αυτό το πιάτο είναι από τα αγαπημένα της τούρκικης κουζίνας.

Σουφλέ με Σπανάκι, Ντομάτα και Φέτα

Ένα από τα νοστιμότερα σουφλέ, γλυκό και πικάντικο χάρη στη φέτα, ελληνικό και κοσμοπολίτικο μαζί.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Η Μακαρονάδα-Ομελέτα

Βράσαμε παραπάνω μακαρόνια ή οτιδήποτε άλλο σε πάστα και μας περίσσεψαν; Δεν τα πετάμε. Την επομένη θα τα κάνουμε ένα καινούριο φαγητό στο άψε σβήσε.

Τάρτα με Σάλτσα Ντομάτας και Τηγανητά Αβγά

Μια τάρτα για όλες τις ώρες, από το πρωινό μέχρι το σνακ ή το τραπέζι των καλεσμένων.

Τηγανητό Ψωμί με Αυγό

Τραγανό τηγανητό ψωμί, τυρί που λιώνει και πάνω του ένα αυγό.

Σουφλέ με Γραβιέρα και Σύκα

Ένα πρωτότυπο και εύκολο γλυκό σουφλέ.

Σουφλέ με Βλίτα και Χοντρό Μακαρόνι

Η συνταγή για σουφλέ με βλίτα και χοντρό μακαρόνι.

Σουφλέ με Πιπεριές, Ντομάτες και Μπέικον

Η συνταγή για σουφλέ με πιπεριές, ντομάτες και μπέικον.

Σουφλέ με Πατάτες και Μελιτζάνες

Η συνταγή για σουφλέ με πατάτες και μελιτζάνες.

Το Σουφλέ "Χωριάτικη Σαλάτα"

Πώς θα φτιάξεις ένα τέλειο σουφλέ με γεύση χωριάτικης σαλάτας.

Σουφλέ με Κολοκυθάκια, Τυριά και Γιαούρτι

Πώς θα φτιάξεις σουφλέ με κολοκυθάκια με τυριά και γιαούρτι.

Σουφλέ Πατάτας με Γεύση Παστουρμά

Πικάντικο σουφλέ για μερακλήδες.